rendőrautó

Kézre került a trükkös autótolvaj, de a Jaguar már darabokban volt

2021.12.04.

A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt megtalálták és egy másik lopott gépkocsi nyomára is rábukkantak.

Egy kispesti autószerviz szerelője november 30-án vette észre, hogy műhelyük udvaráról eltűnt egy Jaguár gépkocsi. A férfi azonnal bejelentést tett a XIX. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol elmondta, hogy javításra vitték hozzájuk az autót, és ma kezdett volna hozzá a munkához, de már hűlt helyét találta a járműnek. A rendőrök az adatgyűjtések után megtudták, hogy a luxusgépkocsit egy héttel korábban vitték ki tréleren arról a telephelyről, ahol a szerviz is működik.

A kamerafelvételek alapján a rendőrök a német rendszámú tréler irányába kezdtek nyomozni, és kiderítették, hogy a teherautót az elkövető egy kölcsönző cégtől bérelte, majd a tréler eredeti magyar rendszámát lecserélte. A nyomozók a kölcsönzés adatai alapján azonosították a 26 éves dunavarsányi T. Miklóst, és a férfi felkutatása érdekében széleskörű adatgyűjtést végeztek; így jutottak el egy nap nyomozás után arra a taksonyi telephelyre, melyet a gyanú szerint a férfi a lopott autó tárolására is használt.

 

A kispesti rendőrök éjjel rajtaütöttek a telephelyen, elfogták a lopással gyanúsítható T. Miklóst, és megtalálták az ellopott Jaguárt is, melyet az autószerelő képesítéssel rendelkező férfi addigra darabokra szedett és kiköszörülte az alvázszámát is.   

A bűncselekmény körülményinek tisztázása során kiderült, hogy a 26 éves férfi november 22-én éjszaka először egy Volkswagent vitt ki trélerrel a telephelyről, majd nemsokkal később visszament, levágta a szervizudvar lakatját, betört a műhelybe, és ellopta a kamerafelvételeket tároló egységeket. Ezután az udvarról elvitte a Jaguárt is.

A Volkswagen előkerítésére tett intézkedések is rövid idő alatt eredményre vezettek; kiderült, hogy az autó szintén lopott, és a szigetszentmiklósi rendőrök folytatnak nyomozást az ügyben. A budapesti nyomozók felvették a kapcsolatot a pest megyei kollégáikkal, és a két rendőrkapitányság együttműködésének eredményeként a szigetszentmiklósi nyomozók rövid időn belül megtalálták az autót egy másik taksonyi telephelyen. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Forrás: 
Police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.22
A Tokiói Autószalonon mutatták be a vadonatúj, csak Japánban, 500 darabos limitált sorozatszámban....
2022.01.22
Repülő MACA száll versenybe az Airspeeder ellen, miközben nem repül az Airline Car. ..
2022.01.22
Noha sok helyen elolvadt a hó, Gyermely és Szomor között például nem lehet közlekedni – írta a....
2022.01.22
Most egy minimális jövedelemmel rendelkező autókedvelő is megengedheti magának, hogy beszerezzen....
2022.01.22
A Volvo Cars az autógyártók közül elsőként csatlakozik a Google Assistant háztartási eszközöket....
2022.01.22
Családi hétüléses még nem volt ennyire korszakos, mint a Peugeot 5008, ráadásul egy olyan finom....
2022.01.22
A BMW 8,4 százalékkal növelte értékesítését a globális válság ellenére 2021-ben, és nem tart attól....
2022.01.22
A svájci hatóságok által körözött Volkswagent foglaltak le a Csanádpalota autópálya....
2022.01.22
Végre részleteiben is megmutatta magát a Peugeot új versenyautója a 9x8, melyet különleges....
2022.01.22
A 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán, utasok által nem használt területen péntek éjjel....