rendőrautó

Kézre került a trükkös autótolvaj, de a Jaguar már darabokban volt

2021.12.04.

A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt megtalálták és egy másik lopott gépkocsi nyomára is rábukkantak.

Egy kispesti autószerviz szerelője november 30-án vette észre, hogy műhelyük udvaráról eltűnt egy Jaguár gépkocsi. A férfi azonnal bejelentést tett a XIX. kerületi Rendőrkapitányságon, ahol elmondta, hogy javításra vitték hozzájuk az autót, és ma kezdett volna hozzá a munkához, de már hűlt helyét találta a járműnek. A rendőrök az adatgyűjtések után megtudták, hogy a luxusgépkocsit egy héttel korábban vitték ki tréleren arról a telephelyről, ahol a szerviz is működik.

A kamerafelvételek alapján a rendőrök a német rendszámú tréler irányába kezdtek nyomozni, és kiderítették, hogy a teherautót az elkövető egy kölcsönző cégtől bérelte, majd a tréler eredeti magyar rendszámát lecserélte. A nyomozók a kölcsönzés adatai alapján azonosították a 26 éves dunavarsányi T. Miklóst, és a férfi felkutatása érdekében széleskörű adatgyűjtést végeztek; így jutottak el egy nap nyomozás után arra a taksonyi telephelyre, melyet a gyanú szerint a férfi a lopott autó tárolására is használt.

 

A kispesti rendőrök éjjel rajtaütöttek a telephelyen, elfogták a lopással gyanúsítható T. Miklóst, és megtalálták az ellopott Jaguárt is, melyet az autószerelő képesítéssel rendelkező férfi addigra darabokra szedett és kiköszörülte az alvázszámát is.   

A bűncselekmény körülményinek tisztázása során kiderült, hogy a 26 éves férfi november 22-én éjszaka először egy Volkswagent vitt ki trélerrel a telephelyről, majd nemsokkal később visszament, levágta a szervizudvar lakatját, betört a műhelybe, és ellopta a kamerafelvételeket tároló egységeket. Ezután az udvarról elvitte a Jaguárt is.

A Volkswagen előkerítésére tett intézkedések is rövid idő alatt eredményre vezettek; kiderült, hogy az autó szintén lopott, és a szigetszentmiklósi rendőrök folytatnak nyomozást az ügyben. A budapesti nyomozók felvették a kapcsolatot a pest megyei kollégáikkal, és a két rendőrkapitányság együttműködésének eredményeként a szigetszentmiklósi nyomozók rövid időn belül megtalálták az autót egy másik taksonyi telephelyen. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Forrás: 
Police.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.08
Az amerikai Jeep hivatalos képviselői bejelentették, hogy a „vállalat ügyeibe történő pekingi....
2022.08.08
A Mercedes a Continental prémium termékeivel szereli fel az EQ sorozat új, teljesen elektromos SUV-....
2022.08.08
A Continental legújabb tanulmánya szerint a válaszadók több, mint 70%-a aggódik a közlekedés....
2022.08.08
Létrejött a pesti nagykörúti kerékpársávok folytatása Budán – írta közleményében a Budapesti....
2022.08.08
Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen....
2022.08.08
A nagyközönség számára először idén júniusban bemutatott új Peugeot 408 Fastback most a Louvre-Lens....
2022.08.08
Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a....
2022.08.08
Nemrég jelentette be a BMW, hogy több funkciót is előfizetéses rendszerben fog kínálni vásárlói....
2022.08.08
Az előző versenyhétvégéhez hasonlóan Michelisz Norbert vasárnap a túraautó-világkupa (WTCR)....
2022.08.08
Az észt versenyző idei második sikerét szerezte, a hazaiak kedvence, Kalle Rovanperä csak 6,8....