modellek

Kicsi kocsi…

2017.01.18.

Kicsi, gyors, jó árérték arányú és nem kell félni, kiviheted a kertbe is. Az 1:18 méretarány az R/C autók között egy érdekes méretnek számít. Kisebb, mint a „normál” 1:10 méret, és emiatt van egy különleges íze az ilyen kis autóknak. Itt már sok értelme nem nagyon van a kefenélküli motoroknak, hacsak nem versenyzés a cél. Ezért az elektronika, akkumulátor és motor édes hármasa olcsón pótolható vagy cserélhető. Maga az autó ugyanolyan bonyolult felépítésű, mint nagyobb társai, de általában az alacsonyabb belépő kategóriát képviselik az RTR (ready to run, az-az kész az indulásra) verziók.

Szerző: Nagy Lajos

Most a HPI Mini Recon járgányát próbáltuk ki, amit a HPI magyarországi forgalmazójától a Modell & Hobby Kft-től kaptunk kölcsön a tesztre.

Ami elsőre feltűnik, hogy ellenben a Maverick Ion és hasonló belépő kategóriás kis 1:18-askokkal szemben a HPI nem építette a távirányító vevőegységét és a fordulatszám szabályzót egy egységbe. Itt profin szét és el van különítve minden, mint a nagyoknál. A szabályzón vaskos passzív hűtő helyezkedik el, míg a vevő az autó bal oldalán található. Az akkumulátor egy zárt tokban a jobb oldalon helyezkedik el. A szervót nagyon jól rögzítették és maga az egész autó szerelése könnyű, és átlátható.

A tradicionális pisztoly távirányító kényelmes a kézben. Indulás előtt, csaka finombeállításokat kell elvégeznünk és már utána csapathatjuk is. A kis autó jól elrugaszkodik és dinamikusan gyorsul. Az olajos lengéscsillapítóknak köszönhetően igen jó az úttartása. Ha szeretnénk sűrűbb olajjal kicsit fel is keményíthetjük a rugózását.

A csomagban minden szükséges tartozékot megtalálunk a modell használatához. Indulás előtt a mellékelt hálózati akkutöltővel töltsük fel az autó akkuját és helyezzük be az elemeket a távirányítóba. A feltöltött akkut a karosszériát eltávolítva tudjuk elhelyezni a modellben.

Játék közben nem lehet panasz. A murvát, homokot vagy betont probléma nélkül vette a gép. A fűben is csak a már modellünket is ellepő gaz okozott némi nehézséget. A gázreakció nagyon jó az autó mérete és súlya adja neki a legtöbb előnyt. A játék 15-20 percig tart utána mehet az akksi csere.

Összefoglalva, egy nagyon príma kis autót kapunk kb. 40 ezer forintért. A modell minőségét tekintve ez igen kedvező ár-érték arány főleg, hogy az autóhoz minden alkatrész beszerezhető. Így nem kell elkeserednünk, ha valami megsérül vagy elkopik a gépen. A Mini Recon beszerezhető a Modell & Hobby szaküzleteiben vagy a www.modell.hu weboldalon. Ezzel a modellel élmény lesz belekezdeni a modellautózásba, kérdezem én, kell ennél több?

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.08
Meglepetésre Valtteri Bottasé lett a pole pozíció, a beugró Hülkenberg pedig a harmadik helyet....
2020.08.08
Az extra nevű különkiadásban három esetet nézhetünk meg a rendőrök szemszögéből. ..
2020.08.08
A legnagyobb megtiszteltetés, ha egy autóról becenevén emlékezik meg az utókor – függetlenül attól....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja harmadik....
2020.08.08
Az Audi Hungaria erdő- és fatelepítéssel tesz a zöldebb környezetért: a gyárterületen már több....
2020.08.08
2020-ban az Audi Q5 modell kínálatában mutatkozik be a világítástechnológia következő generációja,....
2020.08.08
A magyar rendőrök a spanyol hatóságok által körözött járművet foglaltak le a Csanádpalota autópálya....
2020.08.08
A Mercedes brit pilótája volt a leggyorsabb a Forma-1-es 70. évforduló Nagydíja pénteki második....
2020.08.08
A drónok, a mesterséges intelligencia és az építészet területén alakulhat ki leginkább....
2020.08.08
Cristiano Ronaldo most éppen 8 millió euróért vásárolt magának egy álomautót. A világhírű portugál....