BMW

Kigurult a BMW dingolfingi komplexumából a BMW M6 GT3

2015.02.09.

Elérkezett a BMW vadonatúj, versenypályára épített GT nagyágyújának első zabolátlan edzésideje: január utolsó napján a BMW dingolfingi létesítményének aszfaltcsíkján lépett először színre a BMW M6 GT3, amellyel 2016-tól országos és nemzetközi szériákban, illetve klasszikus hosszú távú futamokon állnak majd rajthoz a bajor gyártó színeiben versenyző csapatok.

A versenyautó pontban 14 órakor, történetében most először gurult ki a garázsból, Jörg Müller (német) BMW-pilótával a volánja mögött, akivel ezáltal újabb mérföldkövéhez érkezett a BMW M6 GT3 fejlesztése. – Hatalmas pillanat ez mindazok számára, akik intenzív munkával, lelkes odaadással dolgoztak a BMW M6 GT3 fejlesztésén az elmúlt hónapok során – mondta a BMW Motorsport igazgatója, Jens Marquardt.

– Ez a versenyautó négy keréken egyesíti mindazt a tapasztalatot és szaktudást, amit az elmúlt években a hosszú távú futamokon és a GT szériákban szereztünk. Zökkenőmentesen, a tervezett munkamenet szerint haladunk a fejlesztéssel, éppen ezért biztosak vagyunk benne, hogy 2016-ban egy ütős, minden tekintetben versenyképes géppel érkezünk meg a versenypályákra. Mindazonáltal rengeteg munka áll még előttünk, de megragadnám az alkalmat, hogy ezúton is köszönetet mondjak mindenkinek, aki kiveszi a részét ebből a fantasztikus projektből – fogalmazott az igazgató.


Jörg Müller módfelett izgatottan várta az új versenyautó első szabadtéri debütálását. – Leírhatatlan pillanat, amikor besétálsz a garázsba és megpillantod ezt az elképesztően gyönyörű autót. Roppant büszke vagyok, hogy én tehettem meg vele az első kilométereket. Jóllehet, ez természetesen még csak egy kezdeti teszt volt, mégis minden rendben, problémamentesen működött. A motor pedig lenyűgöző: erőteljes és nyomatékos, ami nagyon fontos egy ilyen autónál. Biztos vagyok benne, hogy a BMW Motorsport a BMW M6 GT3 személyében egy fantasztikus versenyautót kínál majd ügyfeleinek – nyilatkozta a BMW német versenyzője a szombati első teszt után.

A BMW M6 GT3 fejlesztési munkálatai terv szerint haladnak. A versenyautót az M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor versenypályára hangolt változata mozgatja, szárazteknős kenési rendszerrel és több mint 500 lóerős teljesítménnyel, amely kevesebb, mint 1300 kilogrammos önsúllyal párosul. A BMW M6 GT3 többek között hatsebességes szekvenciális verseny váltóművet és erőteljes motorsport elektronikát is kapott, miközben karosszériájának légellenállási együtthatóját a BMW szélcsatornájában optimalizálták.


Az ideális alapot kínáló BMW M6 Coupé-t a BMW Motorsport mérnökei aprólékos munkával fejlesztették a BMW M6 GT3 versenyautóvá. A tökéletes versenyautó megtervezésekor a legfontosabb szempont az volt, hogy a pilóta a lehető legnagyobb biztonságban legyen a volán mögött, annak érdekében pedig, hogy a BMW M6 GT3 a legmagasabb szintű védelmet nyújtsa sofőrjének a különféle versenysérülések ellen, a BMW Motorsport saját fejlesztésű biztonsági cellát gyártott le a modellhez, amely a legszigorúbb biztonsági szabványoknak is megfelel és az FIA jóváhagyását élvezi. A mérnökök ezen felül nagy hangsúlyt fektettek a hatékonyságra, az egyszerű karbantartásra és a megbízhatóságra, amely különösen fontos tényező egy 24-órás versenyen.

A BMW azon ügyfelei, akik vásárlási szándékkal érdeklődnek a BMW M6 GT3 versenyautó iránt, az M6GT3@bmw-motorsport.com e-mail címen felvehetik a kapcsolatot a gyártóval. Az ügyfeleket a BMW Motorsport regisztrálja és elsőként értesíti őket a versenyautóval kapcsolatos legújabb információkról. Az Észak-Amerikából érdeklődők leveleit az M6GT3NA@bmw-motorsport.com e-mail címre várja a BMW.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.12.11
Noha a fenntarthatóság fontos szempont a befektetési döntések meghozatalakor, a befektetők 94%-a....
2023.12.11
Miamiban állították ki a holland szolárművész, Marjan van Aubel interaktív audiovizuális művét,....
2023.12.11
A Datahouse adatai szerint 2023 első hét hónapjában 77 ezer 45 új személygépkocsit és....
2023.12.11
Többféle biztosítás meghosszabbítása, adók befizetése, parkolási díjak számontartása, vizsgáztatás....
2023.12.11
A győri Széchenyi István Egyetem, a Kaposvári Szakképzési Centrum és a Kaposvári SZC Eötvös Loránd....
2023.12.11
Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg....
2023.12.11
Sokkolta Németországot az a baleset, amelyben egy 49 éves anya és 23 éves lánya vesztette életét.....
2023.12.10
A tetejére borulva állt meg a kocsi – jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2023.12.10
Valószínűleg a Te autód is tudja a kábelmentes AA-t! ..
2023.12.10
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Mentő ötlet. ..