személyi hír

Kirúgták a Volkswagen beszerzési igazgatóját, az Auditól érkezik az utódja

2022.12.30.

Egy durranás közvetlenül az év vége előtt a Volkswagennél. Az Auditól Dirk Große-Loheide személyében Oliver Blume, a VW főnöke új beszerzési igazgatót hoz Wolfsburgba 2023. január 1-jén. A korábban felelős Murat Aksel az MAN-hoz igazol – írja az automobilwoche.de.

Dirk Große-Loheide Fotó: VOLKSWAGEN

Dirk Große-Loheide 1990-ben, Wolfsburgban kezdte pályafutását a Volkswagennél gépbeszerzéssel. Most visszatér.

Nem sokkal a Volkswagen-csoport karácsonyi leállása előtt újabb csörtetés zajlik a legnagyobb német autógyártó vezetői szintjén. A VW főnökének, Oliver Blume-nak 2023. január 1-jén új beszerzési igazgatója lesz. Dirk Große-Loheide Ingolstadtból a Mittelland-csatornához költözik, és átveszi a csoportos beszerzés irányítását, valamint a Volkswagen Passenger Cars márka beszerzési osztályát.

A VW korábbi beszerzési vezetője, Murat Aksel 2023. január 1-jén az MAN Truck & Bushoz igazol, ahol a beszerzések igazgatóságának tagja lesz. A VW-csoport haszongépjármű-márkájában Stefan Gramse utódja, aki először Akselt képezi ki, majd csoportos feladatot vállal Wolfsburgban. Az Audinak is új beszerzési igazgatóra van szüksége. A Große-Loheide azonban kezdetben átmeneti jelleggel átveszi az ingolstadti feladatokat is, amíg a prémium leányvállalatánál meg nem találják az utódját.

A VW főnöke, Oliver Blume így nyilatkozott: „A robusztus ellátási láncok biztosítása döntő fontosságú egy olyan globális vállalat sikeréhez, mint a Volkswagen. Az átrendeződéssel erősítjük a beszerzési funkciókat mind csoportszinten, mind pedig két fő területen: a Volkswagen Passenger Cars volumenmárkánál és az MAN Truck & Busnál, két válsághelyzetben tapasztalattal rendelkező felsővezetővel, Dirk Große-Loheide-vel és Murat Aksel-lel. Ezzel biztosítjuk, hogy a csoportos beszerzések stratégiai átrendeződése továbbra is teljes sebességgel folytatódjon.”

Akselnek mennie kell

Murat Aksel

Murat Akselnek már szeptemberben el kellett hagynia a Volkswagen igazgatótanácsát Hildegard Wortmann értékesítési igazgatóval együtt, és csak a kiterjesztett csoportvezetéshez tartozott. Aksel számára a lépés egyben visszatérést is jelent régi dél-németországi szakmai otthonába, ahol 2009 és 2017 között már a BMW vezetői pozícióit töltötte be – hangsúlyozta közleményében a Volkswagen.

Oliver Blume: "Az igazgatótanács nevében szeretnék köszönetet mondani Murat Akselnek a csoportos beszerzések és a Volkswagen márka terén elért eredményeiért. Murat lefektette az alapot a beszerzés stratégiai átrendeződéséhez egy rendkívüli kihívásokkal teli időszakban. Az MAN Truck & Bus-nál tud rá építeni. Több mint 25 éves tapasztalatára támaszkodhat az autóipar nemzetközi ellátási lánc menedzsmentjében."

Aksel utódja, Große-Loheide számára ez egy visszatérés a régi ismerősökhöz. A hannoveri származású 2019 októbere és 2020 áprilisa között már a beszerzési osztályért volt felelős. Január 1-től Große-Loheide már nem az Igazgatóság tagja, hanem a kiterjesztett csoportvezetés tagja lesz.

Wolfsburg: a változások éve volt 2022

Dirk Große-Loheide kinevezésével kapcsolatban a VW vezérigazgatója, Blume a következőket mondta: „ Dirk Große-Loheide-ben ismét egy nemzetközileg tapasztalt beszerzési szakembert szereztünk a márka és a csoport e stratégiai kulcsfontosságú funkciójára, aki az Audinál már megmutatta, hogy hatékonyan tudja irányítani a beszerzést. Feladata az ellátási láncok további stabilizálása a beszállítókkal szoros együttműködésben, hogy a termékeket a lehető leggyorsabban eljuttassuk vásárlóinkhoz. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.13
A BYD (Build Your Dreams) a konnektorról tölthető, tisztán elektromos és plug-in hibrid autók....
2024.06.13
A súlyos baleset Levél közelében történt, az 1-es főút érintett szakaszát teljes szélességében....
2024.06.13
A kínai kereskedelmi minisztérium, valamint a külügyminisztérium kifogásolta és élesen bírálta az....
2024.06.13
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2024. június 17. és 23. között – írta a ORFK....
2024.06.13
Kínai startup cég szállítja az új Mercedes-Benz CLA-osztály kettes szintű önvezetéséért felelős....
2024.06.12
A Porsche gratulál Rudi Linsnek 80. születésnapja alkalmából – írja honlapján a német sportautó....
2024.06.12
A német autóipar szakmai képviseleti szervezete, és a magyar nemzetgazdasági miniszter is bírálta....
2024.06.12
Sci-fibe illő látvány tárul az elé, aki belép a Dongfeng egyik dél-kínai gyárába: mesterséges....
2024.06.12
Június 15. és 16. között rendezik meg a 92. Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amelyen a japán gyári....
2024.06.12
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közzétette azokat a szabályváltozásokat, amelyeknek meg kell....