Kína

Kivonulhat a Skoda Kínából

2022.12.16.

Az Automobilwoche értesülései szerint a Skoda és a Volkswagen csoport vezetése fontolgatja, hogy a cseh márkát kivonják a kínai piacról.

Klaus Zellmer, a Skoda első embere úgy látja, hogy „(Kínában) nagyon intenzív a verseny, ezért vegyesvállalati partnerünkkel együtt megfontoljuk, hogyan szeretnénk továbblépni" - idézte Zellmert. "Ha jól akarjuk felhasználni az energiánkat és erőforássainkat, érdemes minden forgatókönyvet megvizsgálni, majd dönteni."

Ezek a megjegyzések a cseh autógyártó kínai eladásainak jelentős visszaesését követően születtek, amely egykor a legnagyobb piaca volt, és a Skoda globális eladásainak több mint 30%-át adta. Ez a szám 2021-ben 13%-ra esett vissza, 2022-ben pedig várhatóan még tovább csökken. Az év első három negyedévében a Skoda eladásai Kínában 31%-kal, globálisan pedig 22%-kal csökkentek.

Nem biztos persze, hogy ha a kivonulás mellett döntenek, akkor nem lesznek elérhetőek Skoda modellek Kínában, jó esély van valamilyen köztes megoldásra. Az egyik ilyen lehetőség az lenne, ha a Skoda beszünteti a járművek helyi gyártását, és kínálatát az importált modellekre korlátozza. A cseh márka jelenleg számos Kínának készült modellt kínál, köztük a Kodiaq és a Kamiq „GT” márkájú változatait, valamint egy hosszú tengelytávú Octavia Pro-t. Mindegyiket a VW csoport vegyesvállalati üzemeiben gyártják Kínában.

Ha a Skoda a kínai piac elhagyása vagy jelenléte minimalizálása mellett dönt, a forrásokat a világ más területeire irányíthatják át. Az autógyártó felelős a VW-csoport tevékenységéért India növekvő piacán, miközben a vietnami terjeszkedést is tervezi. A Skoda szerint a vietnami piac akár 40 ezres éves eladási potenciállal is rendelkezik, ezért aktívan vizsgálják egy új gyár megnyitását, akár már 2024-től.

Ezek a lépések enyhíthetik a pénzügyi nehézségeket a Volkswagen csoport Oroszországból való kilépése után.

A pletykák csillapítása érdekében a Volkswagen szóvivője azt mondta a Reutersnek, hogy „normális üzleti eljárás, hogy a Skoda folyamatosan ellenőrzi pozícióját a nemzetközi piacokon, és azt a helyi fejleményekhez igazítja”, hozzátette: „Eddig nem született döntés a stratégiánkat illetően” – mondta el a szóvívő.

Minden bizonnyal néhány hónapon belül döntés születik a Skoda kínai jövőjével kapcsolatban, egyelőre az import modellek forgalmazása tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.15
Háborús anyaghiány és kreatív közlekedési álmok megtestesítője, mégsem terjedt el. ..
2024.07.15
A Formula 1 Magyar Nagydíjat július 19-21. között rendezik, melyet idén is hatalmas érdeklődés övez....
2024.07.15
Francia-kínai koprodukcióban, a Renault és Geely partneréségének köszönhetően újra életre kelt....
2024.07.15
Az első fél évben 0,3 százalékkal kevesebb motorbenzin és 1,2 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott....
2024.07.15
Egyikük André Citroën, a merészen új utakat járó márkaalapító, a másikuk egy új korszakot megnyitó....
2024.07.15
A Hosszútávú-világbajnokság idei ötödik futamán, Interlagosban akár a kettős győzelem is....
2024.07.15
Továbbra is piaci átlag felett dübörög az AutoWallis Kiskereskedelmi Üzletágának teljesítménye,....
2024.07.15
Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik a vádhatóság szerint valótlan....
2024.07.15
Már takarékos, de még nem szénnéfolytott motorok, hot hatchek, és megfizethető, változatos....
2024.07.15
Tavalyi eredményéhez képest 12 helyet javítva, ismét a top 400-ban szerepel a győri Széchenyi....