Argentína

Kizárólag fiatal hölgyekből áll az argentinok versenyautó-teamje

2021.11.23.

A csak nőkből álló komplett versenycsapat történelmet ír az argentin autósportban – írja az EFE spanyol hírügynökség.

A hagyományosan férfiak által uralt argentin autósport világa idén új csapattal bővült a Top Race Junior kategóriában: a Vitarti Girl's Team az első olyan gárda, amely a szerelőtől a pilótáig teljes egészében fiatal, gyönyörű nőkből áll.

"Az ötlet tavaly, a járvány idején született meg bennem. Elkezdtem keresni az országban azokat a hölgyeket, akik nem csak rajonganak az autósportért, hanem benne is élnek – akár mérnökként, akár szerelőként, akár pilótaként. Meglepően sokan vannak, de viszonylag kevesen olyanok, akik elérik az elvárt szakmai szintet - mondta Tamara Vital, a csapat vezetője.

A Vitarti Girl's Team a Top Race Junior kategóriában versenyez, és két pilótából, négy szerelőből, egy mérnökből és Vital sportigazgatójából áll. A csapat azonban bővíthető.

"Azt szeretnénk, hogy minél több hölgy fedezze fel magának az autósport szépségeit, és velük új szintet érkjen el a sportág - mondta Vital az EFE spanyol hírügynökségnek Buenos Airesben, az Oscar y Juan Gálvez versenypályán, ahol a csapat az edzéseit tartja.

"Az autósport világában általában pozitívan fogadtak bennünket" - magyarázta Vital.  A Top Race Junior versenyen minden csapat hasonló autókkal versenyez, ezért a feltételek azonosak mindkét nem számára – ellentétben sok más sportággal.

Lourdes Aguirre, a Vitarti egyik szerelője elmondta EFE -nek, hogy a professzionális autósport számára új terület, nagy kihívás mert általában utcai szerelőműhelyekben dolgozik. Úgy fogalmazott: az autósport macsó közeg, de zt vette észre, hogy a női szerelőket nagyra becsülik, mert alaposak. Eleinte ránk csodálkoztak, de mostanára természetessé vált a jelenlétünk a versenypályán. Én meg férfiközegben nőttem fel és dogoztam korábban is, úgyhogy tudom, hogy kell kezelni a különböző helyzeteket- mondta.

A csapat egyik versenyautójának pilótája, Valentina Funes elmondta, azért döntött úgy, hogy csatlakozik a Vitarti lánycsapatához, mert a nők számára itt szinte szabad a pálya.  „Nagyon jól érzem magam a bőrömben autóversenyzőként, a férfi versenytársak tisztelnek pilótaként, különösen, hogy néhány versenyt meg is nyertem a férfiak között. Érdemes volt belevágni ebbe a vállalkozásba, és az eredményekből úgy tűnik, hogy jó úton haladunk” - tette hozzá.

A csapatfőnök, Tamara azt szeretné, ha a jövőben tovább nőne a nők jelenléte az autósportban, mely „gyönyörű sport és nyitott kapukkal vár minden tehetséget”. Ugyanakkor nem abban látja a jövőt, hogy Vitarti Girl's Team-hez hasonló  újabb női csapatok  jöjjenek létre. „Nem ebben kell gondolkodni, hanem egy olyan jövőben, amikor az autósportban is egy csapaton belül dolgoznak nők és férfiak. Ez is része az esélyegyenlőségnek” – fogalmazott Tamara Vital az EFE spanyol hírügynökségnek.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.20
A Pest megyei rendőrök az elmúlt napokban az M0 autóúton tevékenykedtek, két horrorkaravánt is....
2022.01.20
A Volkswagen autógyártó 2021-ben lényegesen több járművet tudott eladni az Egyesült Államokban,....
2022.01.19
Eltűnő kategóriák, halálra ítélt topmodellek? Hihetetlen, de egyre népesebb a mezőny. ..
2022.01.19
- A Dacia legyártotta a hétmilliomodik járművét dél-romániai üzemében, amely 1968 óta működik -....
2022.01.19
Mexikó a hetedik legnagyobb autógyártó a világon. Az országban 2021-ben kevesebb autót gyártottak,....
2022.01.19
- A Continental csoporthoz tartozó ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. makói üzeméből....
2022.01.19
Volt, amit egyszerűen kalapácsnak, míg más autót egyenesen a család barátjának neveztek el. Egy....
2022.01.19
- Tavaly a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 4,6 millió utas és 183 ezer tonna légiáru fordult....
2022.01.19
A prémium járműveket gyártó Audi az értékesítés csekély visszaeséséről, egyidejűleg az elektromos....
2022.01.19
A Stellantis N.V. alapító társaságai merész és jövőbetekintő szelleméből született pontosan egy éve....