képzés

Közel 1200 diák vesz részt a Járműipari Nyílt Napon a BMW Group Gyár Debrecen Képzési Központjában

2023.11.09.

Idén a BMW Group Gyár Debrecen mindenkori és jövőbeli munkavállalóinak oktatását szolgáló, október végén ünnepélyesen átadott, az elérhető legkorszerűbb infrastruktúrával ellátott Képzési Központja ad otthont a diákokat, a szüleiket és a tanáraikat megszólító Járműipari Nyílt Napnak.

A Debreceni Szakképzési Centrum (DSzC) és a BMW Group Gyár Debrecen által szervezett programok keretében a duális képzési lehetőségeket és a debreceni gyár által kínált karrierpályákat ismerhetik meg az érdeklődők. A kétnapos esemény résztvevői betekintést nyerhetnek emellett a BMW Group életében mérföldkövet jelentő gyár leendő működésébe, mely a személyes mobilitás új dimenzióját hozza el 2025-ben, annak megnyitásakor.

Fotó: BMW

A BMW Group Gyár Debrecen duális szakképzési programja száz tanuló részvételével idén szeptemberben vette kezdetét. A rendkívüli népszerűségnek örvendő, már az első évben kétszeres túljelentkezés mellett induló képzés akár egy egész életpályát megalapozó tudást kínál a hallgatóknak. A Járműipari Nyílt Napon az oktatásnak helyszínt adó, 6500 nm-en elterülő Képzési Központban ismerkedhetnek meg a szakképzésben tanulók, azaz a duális képzés potenciális hallgatói a programban rejlő lehetőségekkel. 

A duális képzési program keretében a hallgatók a mechatronikai technikus, az elektronikai technikus, a gépjármű mechatronikai technikus, valamint az informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakmákat sajátíthatják el a Képzési Központ legkorszerűbb oktatási eszközökkel felszerelt tantermeiben és csúcstechnológiás gyártási környezetben. A hároméves képzés sikeres lezárását követően a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy a BMW Manufacturing Hungary Kft-nél helyezkedjenek el.

A képzőegység és a tanműhelyek a Járműipari Nyílt Napon az általános és középiskolás tanulók, illetve a szüleik és tanáraik előtt állnak nyitva. A programok keretében az érdeklődők találkozhatnak a képzésben már résztvevő tanulókkal, meghallgathatják tapasztalataikat és együtt próbálhatják ki az eszközöket, miközben tájékoztatást kapnak arról, hogy milyen lehetséges karrierutakat kínál a BMW Group debreceni gyára.

Johannes Trauth, a BMW Group Gyár Debrecen HR területért felelős alelnöke a sajtótájékoztatón méltatta a helyi oktatási intézményekkel való kiváló együttműködést, valamint kiemelte, hogy a Képzési Központ több okból is különleges épület, hiszen egy híd a debreceni gyár és a helyi közösség között. „Fontos számunkra, hogy jó szomszédok legyünk, fontos számunkra a debreceni közösség. A Képzési Központunkban szeretnénk képezni azokat a fiatalokat, akik a jövőnket jelentik, és mivel fontosnak tartjuk az élethosszig tartó tanulást, így munkavállalóink képzésére is folyamatosan hangsúlyt fektetünk” – tette hozzá az alelnök. 

„Nehéz 13-14 évesen eldönteni, mi az, ami igazán érdekelhet egy életen át, mit akarok csinálni, ezért fontos az, hogy legyen tapasztalat, legyen megfogható az, hogy mit jelent a jövő számomra. A BMW képzőközpontjában minden adott ahhoz, hogy jó döntések születhessenek” – emelte ki Papp László polgármester, hozzátéve: Debrecen jövőjét a fiatalok jelentik.

Tirpák Zsolt a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja elmondta: „A Képzési Központban innovatív, jövőbe mutató környezet, technológia és később munkakörnyezet várja majd a fiatalokat. Sikerült megmutatnunk a fiataloknak, hogy a szakképzés nem egy másodrangú képzés, hanem egy lehetőség. A BMW-vel 2018-ban elindított közös munka eredményeként megduplázódott több intézményünk tanulói létszáma.”

A 4. Járműipari Nyílt Nap egy újabb sikeres állomás a BMW Group Gyár Debrecen életében.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.04
Nézze meg a videót! ..
2024.03.04
Több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az....
2024.03.04
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-....
2024.03.04
A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre....
2024.03.04
Három személyautó karambolozott az M2-es autóút Budapest felé vezető oldalán, Dunakeszi térségében....
2024.03.04
A Renault pikáns dolgokkal készült a Genfi Autószalonra, ahol a várva várt, 400 kilométeres....
2024.03.04
Két dobogós helyezéssel zárta Hideg Ádám a Formula 4 Winter Series harmadik fordulóját a hétvégén,....
2024.03.03
Dabason kapott lángra a jármű, jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.03.03
Elrajtolt az Extreme E sorozat negyedik évada, melyben régi riválisok küzdenek új műfajban. ..
2024.03.03
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Javuló közlekedési morál? ..