KRESZ

Kreszprofesszor: Járdán történő parkolás

2015.04.24.

Sok levelet kapok amiatt, hogy különböző helyeken megbüntették a járdán tartózkodó járműveket. Általában ilyenkor azt az érvelést halljuk, hogy „ de nem is volt tiltó tábla…”.

Vajon mennyire igaz ez a védekezés?

 


Alapvetően a KRESZ nem csak az úton történő közlekedést, haladást szabályozza, hanem más viselkedésformára, illetve helyzetre is ad útmutatást.

Ilyen helyzet a megállás, illetve pontosabban az a művelet, amikor a vezető úgy dönt, hogy nem kíván tovább részt venni a forgalomban, hanem ilyen-olyan ok miatt el kívánja hagyni azt. Például megérkezett valahová, felveszi az utasát, árut hozott egy boltba vagy csak egyszerűen félreáll és vár valakire.

A KRESZ ezeket a műveleteket megállásnak vagy várakozásnak tekinti. A kettő közötti különbségről részletesen a KRESZKLUB oldalán lehet olvasni.


A szabály úgy rendelkezik, hogy közúton nem szabad akárhol kiválni a forgalomból, mert például veszélyes lehet az. Ezért nem állhatunk meg autópályán, útkereszteződésben, kanyarban és meg egy sor más helyen sem.
Ahol viszont a megállás nincs tiltva, ott is annak szabályos végrehajtásához be kell tartani egy fontos feltételt.

Idézek a KRESZ-ből:
„Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad.”

Ez alapján egy közúton a forgalmat csak úgy hagyhatjuk el, ha az úttest jobb szélére húzódunk.


Néhány kivétel van, például a kijelölt parkolóhelyek, a leállósáv, az útpadka, ahol nem az úttest jobb szélén állunk, de mégis szabályos a művelet.

Ebben a felsorolásban azonban nem szerepel sem a járda, sem a járdasziget! A járdasziget eleve nem is jöhetne szóba, mert a KRESZ fogalom meghatározásában ez áll:
„az útnak az úttesten levő, attól kiemelt szegéllyel elválasztott és körülhatárolt - a járműforgalom elől elzárt, a gyalogosok védelmére vagy a járműforgalom irányítására szolgáló - része.”
Így ez forgalomtól mindenképpen elzárt terület.


Tehát az eddig leírtakból következik, hogy azért nincs járdán várakozást tiltó tábla, mert eleve nem a járdán, hanem az úttesten szabad csak megállni.

Ugyanakkor az alap definícióban is az áll, hogy: „ha közúti jelzésből más nem következik…”, azaz létezik olyan helyzet, amikor mégiscsak fel lehet állni a járdára.
Ehhez viszont az szükséges, hogy ezt a közúti jelzés engedélyezze.


A KRESZ azonban további feltételeket is köt ahhoz, hogy a járdára felállhassunk:

„a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el, a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.”

Tehát nagyon széles autóval, nagyon nehéz autóval (két tengely esetén max. 2 tonna), engedélyező jelzések hiányában sem tartózkodhatunk a járdán.


Az utóbbi években történ szabály módosítások kapcsán néhány jármű a fent leírtakkal ellentétben akkor is felállhat a járdára, ha azt jelzés kifejezetten nem engedi meg, bár ebben az esetben az előző három feltételnek meg kell felelniük:

  • a mozgásában korlátozott személy (vagy az őt szállító jármű vezetője) járművével,
  • a betegszállító gépjármű,
  • az iskolabusz,
  • a gyermekeket szállító autóbusz,
  • a kerékpár,
  • a kétkerekű segédmotoros kerékpár és
  • a kétkerekű motorkerékpár.

A kétkerekűek felállása nincs ennél jobban szabályozva, tehát, ha a gyalogosokat nem akadályozzák, akkor a járda bármelyik részén tartózkodhatnak, akár a fal mellett is.

 


Érdekességként még annyit, hogy egyedül a sürgősségi orvosi ellátáshoz kiadott várakozási engedéllyel megjelölt személygépkocsi vezetője állhat fel úgy a járdára, hogy a jármű tengelyterhelése nagyobb, mint 1 tonna (pl. egy nagyobb terepjáró esetében), illetve a járdának elfoglalhatja több mint a felét, de a gyalogosnak ki kell hagynia másfél métert.

Összefoglalva:

A járdára felállni alapvetően csak akkor szabad, ha azt közúti jelzés engedélyezi. Ahol ilyen nincs, ott ne parkoljunk a járdán, mert büntetés járhat érte. Még akkor is, ha esetleg előtte évekig oda álltunk.
Nagyon sok hely van a városban, ahol egyik napról a másikra elkezdenek büntetéseket osztogatni szabálytalan parkolásért.


Itt jogos a kérdés: az itt kijelölt parkolóhely esetében hol férnek el a gyalogosok?
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.28
Áprilisban a DataHouse adatai szerint mintegy 80 900 személygépkocsi cserélt gazdát, 21 százalékkal....
2024.05.28
Múzeumi darabokat idéző klasszikus műveket mutatnak be a Mester tanítványai. ..
2024.05.28
Ketten meghaltak, amikor frontálisan ütközött két autó a 48-as főúton, Haláp és Vámospércs között....
2024.05.28
Az amerikai közúti közlekedésbiztonsági hivatal (NHTSA) vizsgálatot idított Waymo vállalat ötödik....
2024.05.28
Farkas Kevin megtörte a jeget, és megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban Le Mans-ban, a Red....
2024.05.28
Hazánkban is bemutatkozott a Suzuki Swift negyedik generációja. A teljesen új modell az elődök....
2024.05.28
A 67-es főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres....
2024.05.28
Véget ért egy jókora dugókkal járó munka, mostantól az autósok és a gyalogosok is örülhetnek. ..
2024.05.28
Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2926-an lépték át Bács-Kiskun....
2024.05.28
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinform jelentése alapján. ..