KRESZ

Kreszprofesszor: Járdán történő parkolás

2015.04.24.

Sok levelet kapok amiatt, hogy különböző helyeken megbüntették a járdán tartózkodó járműveket. Általában ilyenkor azt az érvelést halljuk, hogy „ de nem is volt tiltó tábla…”.

Vajon mennyire igaz ez a védekezés?

 


Alapvetően a KRESZ nem csak az úton történő közlekedést, haladást szabályozza, hanem más viselkedésformára, illetve helyzetre is ad útmutatást.

Ilyen helyzet a megállás, illetve pontosabban az a művelet, amikor a vezető úgy dönt, hogy nem kíván tovább részt venni a forgalomban, hanem ilyen-olyan ok miatt el kívánja hagyni azt. Például megérkezett valahová, felveszi az utasát, árut hozott egy boltba vagy csak egyszerűen félreáll és vár valakire.

A KRESZ ezeket a műveleteket megállásnak vagy várakozásnak tekinti. A kettő közötti különbségről részletesen a KRESZKLUB oldalán lehet olvasni.


A szabály úgy rendelkezik, hogy közúton nem szabad akárhol kiválni a forgalomból, mert például veszélyes lehet az. Ezért nem állhatunk meg autópályán, útkereszteződésben, kanyarban és meg egy sor más helyen sem.
Ahol viszont a megállás nincs tiltva, ott is annak szabályos végrehajtásához be kell tartani egy fontos feltételt.

Idézek a KRESZ-ből:
„Járművel megállni - ha közúti jelzésből vagy a (2)-(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik - csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad.”

Ez alapján egy közúton a forgalmat csak úgy hagyhatjuk el, ha az úttest jobb szélére húzódunk.


Néhány kivétel van, például a kijelölt parkolóhelyek, a leállósáv, az útpadka, ahol nem az úttest jobb szélén állunk, de mégis szabályos a művelet.

Ebben a felsorolásban azonban nem szerepel sem a járda, sem a járdasziget! A járdasziget eleve nem is jöhetne szóba, mert a KRESZ fogalom meghatározásában ez áll:
„az útnak az úttesten levő, attól kiemelt szegéllyel elválasztott és körülhatárolt - a járműforgalom elől elzárt, a gyalogosok védelmére vagy a járműforgalom irányítására szolgáló - része.”
Így ez forgalomtól mindenképpen elzárt terület.


Tehát az eddig leírtakból következik, hogy azért nincs járdán várakozást tiltó tábla, mert eleve nem a járdán, hanem az úttesten szabad csak megállni.

Ugyanakkor az alap definícióban is az áll, hogy: „ha közúti jelzésből más nem következik…”, azaz létezik olyan helyzet, amikor mégiscsak fel lehet állni a járdára.
Ehhez viszont az szükséges, hogy ezt a közúti jelzés engedélyezze.


A KRESZ azonban további feltételeket is köt ahhoz, hogy a járdára felállhassunk:

„a jármű a járda szélességének legfeljebb a felét foglalja el, a járdán a gyalogosok közlekedésére legalább 1,5 méter szabadon marad, és a jármű tengelyterhelése az 1000 kg-ot nem haladja meg.”

Tehát nagyon széles autóval, nagyon nehéz autóval (két tengely esetén max. 2 tonna), engedélyező jelzések hiányában sem tartózkodhatunk a járdán.


Az utóbbi években történ szabály módosítások kapcsán néhány jármű a fent leírtakkal ellentétben akkor is felállhat a járdára, ha azt jelzés kifejezetten nem engedi meg, bár ebben az esetben az előző három feltételnek meg kell felelniük:

  • a mozgásában korlátozott személy (vagy az őt szállító jármű vezetője) járművével,
  • a betegszállító gépjármű,
  • az iskolabusz,
  • a gyermekeket szállító autóbusz,
  • a kerékpár,
  • a kétkerekű segédmotoros kerékpár és
  • a kétkerekű motorkerékpár.

A kétkerekűek felállása nincs ennél jobban szabályozva, tehát, ha a gyalogosokat nem akadályozzák, akkor a járda bármelyik részén tartózkodhatnak, akár a fal mellett is.

 


Érdekességként még annyit, hogy egyedül a sürgősségi orvosi ellátáshoz kiadott várakozási engedéllyel megjelölt személygépkocsi vezetője állhat fel úgy a járdára, hogy a jármű tengelyterhelése nagyobb, mint 1 tonna (pl. egy nagyobb terepjáró esetében), illetve a járdának elfoglalhatja több mint a felét, de a gyalogosnak ki kell hagynia másfél métert.

Összefoglalva:

A járdára felállni alapvetően csak akkor szabad, ha azt közúti jelzés engedélyezi. Ahol ilyen nincs, ott ne parkoljunk a járdán, mert büntetés járhat érte. Még akkor is, ha esetleg előtte évekig oda álltunk.
Nagyon sok hely van a városban, ahol egyik napról a másikra elkezdenek büntetéseket osztogatni szabálytalan parkolásért.


Itt jogos a kérdés: az itt kijelölt parkolóhely esetében hol férnek el a gyalogosok?
 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.11.30
Immár a 24. alkalommal rendezik meg december 27-e és 29-e között a Szilveszter Rallye-t a....
2022.11.30
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről időről időre ad hír a....
2022.11.30
Ahogy fennállása 50. évfordulóját ünneplő, jubileumi éve a végéhez közeledik, a BMW M GmbH valaha....
2022.11.30
"Motorozás, állatvédelem, természetvédelem".  ..
2022.11.30
Szerdán használhatók utoljára az előző tanévre szóló érvényesítő matricával ellátott....
2022.11.30
Világszerte ismert, hogy idén ünnepli a Honda az ikonikus Civic 50. születésnapját és a Type R....
2022.11.30
Az Európai Bizottság stratégiát mutatott be a drónok üzemeltetésére és műszaki követelményeinek....
2022.11.30
A Németországban kínált használt autók száma jelentősen nőtt a múlt hónapban. A nagyobb kínálat....
2022.11.30
Két trolibusz ütközött össze kedd este 8 óra körül az egykori Centrum áruház sarkánál, a város....
2022.11.29
A torinói Design Day-re új logóval, új formatervezési nyelvvel és egy futurisztikus modellel....