fejlesztések

A különleges erők számára átalakított Mercedes-Benz G-osztály: a Caracal

2022.07.04.

Egy terepjáró katonai felszereléssel – írja a Stern.

 

A Caracallal a Rheinmetall egy új légideszant járművet mutatott be, amely a jövőben a Bundeswehr ( Német Hadsereg) és más katonai szervezet támogatására áll majd rendelkezésre. A terepjáró a Mercedes-Benz G-osztályára épül, és különféle célokra használhatónak kell lennie.

Fotó: Rheinmetall

A Mercedes-Benz G-osztály egy közúti legális jármű, amely "kiemelkedő terepjáró mobilitással" rendelkezik, ahogy az autógyártó írja. A Rheinmetall fegyvergyértó cég ezért a terepjárót többfunkciós járművé alakította át. A Caracal a párizsi Eurosatory 2022 fegyveres vásáron volt látható először a napokban.

A terepjáró az új, militarizált, mentési és különleges műveleti alvázra épül és a Rheinmetall, a Mercedes-Benz és az ACS Armored Car Systems együttműködéséből származik. Jellemzője a "legnagyobb mobilitás, a könnyű felépítés és a ballisztikus és aknafenyegetettség ellen opcionálisan felszerelhető védőelemek" - mondta a vállalat. Ezenkívül a szabványos gyalogsági fegyverek és az ATGM fegyverek használhatók gyűrűs tartókon.

Az átalakított Mercedes-Benz G-osztály különböző szerepeket tölthet be

Az összkerékhajtással és hathengeres dízelmotorral felszerelt, 4,9 tonnás katonai jármű 249 lóerős, végsebessége 140 km/h. Állítólag "egyedi moduláris felépítése" van, két különböző tengelytávval. Ennek lehetővé kell tennie a Caracal számára, hogy különböző szerepet töltsön be a légideszant műveletekben, beleértve a csapatszállító, egészségügyi vagy logisztikai feladatokban.

A jármű „a légi vagy különleges műveleti egységek platformjainak követelményeihez szabott” – áll a közleményben. A CH-53K King Stallion vagy CH-47F Chinook szállítóhelikopterekkel akár két Caracal is szállítható. Ez utóbbi típusból 60 új egységet kap a Bundeswehr, amint azt a hónap elején bejelentették.

A Mercedes-Benz több mint 40 éve gyártja a G-osztályt. Átalakított járműként évek óta a katonai flotta része; a Bundeswehr körülbelül 30 éve használja ezt a terepjárót. Svájcban például már régóta a katonaság része. A tervek szerint az új Caracal 2023-tól lesz tömeggyártásban elérhető. Ezután a légideszant járművet Németországban, Hollandiában és a világ különböző hadseregeiben használják majd.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.15
Az első fél évben 0,3 százalékkal kevesebb motorbenzin és 1,2 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott....
2024.07.15
Egyikük André Citroën, a merészen új utakat járó márkaalapító, a másikuk egy új korszakot megnyitó....
2024.07.15
A Hosszútávú-világbajnokság idei ötödik futamán, Interlagosban akár a kettős győzelem is....
2024.07.15
Továbbra is piaci átlag felett dübörög az AutoWallis Kiskereskedelmi Üzletágának teljesítménye,....
2024.07.15
Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik a vádhatóság szerint valótlan....
2024.07.15
Már takarékos, de még nem szénnéfolytott motorok, hot hatchek, és megfizethető, változatos....
2024.07.15
Tavalyi eredményéhez képest 12 helyet javítva, ismét a top 400-ban szerepel a győri Széchenyi....
2024.07.15
Magyarország Kormánya hivatalosan is kinyilvánította szándékát az elektronikus fuvarlevélre....
2024.07.15
A Bécsi Állami Bűnügyi Rendőrkapitányság tisztázta a kisteherautók sorozatos feltörését. Ennek....
2024.07.15
A mentőegységek egy autóra bukkantak a Suchá nad Parnouban (Nagyszombati járás) lévő víztározóban.....