Lexus

Különleges karneol fényezést kapott a Lexus LC kupé

2020.08.11.

A Lexus dizájnerei, akik hosszú és bonyolult folyamat során fejlesztik ki az új színárnyalatokat ezúttal a népszerű LC kupéhoz alakítottak ki egy különleges, Ragyogó Karneol elnevezésű árnyalatot, amelyhez hasonlóan látványos Manhattan Narancs utastéri színkombináció társul.

A Lexus dizájnerei sosem használnak készen kapható színeket, inkább vadonatúj, saját árnyalatokat dolgoznak ki, és ez a folyamat akár két éven át is eltarthat. Egy-egy olyan alkalom, mint a 2021-es LC kupé bemutatója, kiváló lehetőséget jelent egy új színárnyalat – jelen esetben a Ragyogó Karneol – bevezetésére. A Ragyogó Karneolt arra tervezték, hogy első pillantásra érzékeltesse a zászlóshajó-kupé legújabb változatának lenyűgöző menetteljesítményét. Az erősen telített és látványosan ragyogó szín minden eddigi Lexus-fényezéstől különbözik.

A tónus mélységét a többszörös festékréteg adja, amelyek mindegyike – beleértve a mica alapot és a két különböző, magas telítettségű alapréteget –  hozzátesz a végső hatáshoz. Az új fényezés hatását tovább fokozza a hasonlóan káprázatos utastéri színvilág. A Manhattan Narancs árnyalat a híres Manhattan Henge nevű jelenségről kapta a nevét; ez egy igazán különleges fényhatás, amit évente kétszer csodálhatnak meg az amerikai metropolisz lakói, amikor a lenyugvó nap sugarai pontosan végigvilágítják a város nyílegyenes utcáit.

A Lexus teljes modellkínálatának színpalettáján immár 30 különféle fényezés szerepel, és a kollekcióban olyan különleges árnyalatokat találhatunk, mint a kifejezetten az LC 500h modellhez kikevert Lobbanó Sárga, vagy a Sonic Ezüst és Sonic Titánium nevű modern metálfestések. Egy új Lexus-színárnyalat megalkotása sosem egyszerű: a dizájner döntéséig több száz minta próbáján át vezet az út.

– Amikor egy új színen dolgozom, minden nap rengeteg árnyalatot vetek össze, és estére néha már összeakad a szemem – tréfálkozik Megumi Suzuki, az egyik legtapasztaltabb színtervező, akinek munkájához elengedhetetlen a hibátlan színérzék és az éles szem. "Valahányszor találkozom valakivel, belépek egy boltba vagy egy lakásába, azonnal végigfut a tekintetem a színeken és az anyagokon, és részlegünkben a többiek is így vannak ezzel."

De még a végleges árnyalat kiválasztása után is bőven akad tennivaló. A fejlesztési munka különböző fázisaiba Suzukinak egy kisebb hadseregre való szakembert kell bevonnia: laborosokat, akik kikeverik a festéket, agyagformázókat, mérnököket és a fényező üzem munkatársait, akik az egységes, hibátlan fényezésért felelnek. A Kansai Paint (a Lexus festékbeszállítója) néhány hetente új tételt küld az üzembe, ahol a Lexus dizájnerei szigorúan elbírálják a mintákat, a tesztlapocskák hajlítgatásával imitálva egy autó kontúrjait.

Minden mintát kül- és beltéri vizsgálatoknak vetnek alá - reflektorfényben, napfényben, árnyékban és borús időben, különféle napszakokban és hónapokban. A tökéletes árnyalat kiválasztása nehéz feladat. Lehet, hogy egy szín szépen ragyog a nyári reggeleken, de árnyékban vagy a bemutatóterem lámpái alatt már fakónak tűnhet. Ráadásul a dizájnereknek a saját, kiszámíthatatlan benyomásaiktól is el kell rugaszkodniuk.

– A színek furcsa dolgokra képesek; az, hogy egy árnyalat megtetszik-e az embernek, könnyen függhet az évszaktól, a pillanatnyi hangulatunktól vagy éppen attól, milyen trendek alakítják a környezetünket – avat be Suzuki.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.09.26
Egy személyautó és egy segédmotor kerékpáros ütközött össze az 54121-es út egyik bekötőútján,....
2020.09.26
Három darab 3.000 köbcentis dízel Audi a terítéken ..
2020.09.26
Mintegy 411 millió forint értékben 33-35 ezer pár lábbelire írt ki nyílt közbeszerzést a MÁV Zrt.,....
2020.09.26
Antoniono Garci Mexikóból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.09.26
Hamarosan törvényt fogadhatnak el, amely megtiltja, hogy magánszemélyek autóbuszt üzemeltessenek –....
2020.09.26
Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani - írja a BM Katasztrófavédelmi....
2020.09.26
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője volt a leggyorsabb a....
2020.09.26
Még be sem jelentette kocsija eltűnését a tulajdonos, amikor az őt felkereső egyenruhások közölték....
2020.09.26
Az új ID.4 már nem csak fotókon, tekinthető meg: a Volkswagen videón mutatja be a legújabb, 100%-....
2020.09.26
Nem kevesebb, mint 145 pert indítottak hitelezői a súlyosan eladósodott Emerson Fittipaldi, a Forma....