együttműködés

A Lamborghini megihlette a Ducatit: 630 speciális példány készült

2022.09.26.

A Lamborghini Huracán STO által ihletett Ducati motorkerékpár, 630 darabra limitált, a San Marinói MotoGP fordulón mutatkozott be – közölte honlapján az olasz, de német tulajdonban levő sportautó gyártó. Nem csak a Lamborghini, hanem a Ducati is az Audi-konszernhez tartozik.

 

A Misano World Circuit Marco Simoncelli San Marinói Nagydíj alkalmából bemutatták a közönségnek az új Ducati Streetfighter V4 Lamborghinit, amelyet a Lamborghini Huracán STO1 szuperautó ihletett. A motorkerékpár a két márka, az olasz kézművesség nagykövetei között létrejött második együttműködési projekt eredménye. Az együttműködés 2020-ban már a Sián-ihlette Ducati Diavel 1260-at eredményezte.

Fotók: Lamborghini

A valaha gyártott legextrémebb Ducati Streetfighter V4 egy olyan motorkerékpár, amely tökéletesen megtestesíti a Ducati és a Lamborghini közös értékeit – stílust, sportosságot, exkluzivitást. A két csúcsmárka döntően hozzájárult az olasz "Motorok Völgye" történetéhez. Ezzel a projekttel megújítják és kibővítik gyümölcsöző együttműködésüket. Az eredmény a technológia, a teljesítmény és az esztétika olyan kombinációja, amely első pillantásra mélyen inspirálja a rajongókat.

A Ducati a jól ismert "Fight Formula"-ját alkalmazta a Panigale V4 S 2023 műszaki alapjain. Az összetéveszthetetlen Lamborghini stíluselemek és jellemzők beépítésével a márka egy exkluzív, teljesen új modellt hozott létre kínálatában. A motorkerékpárt 630 darabos limitált és számozott sorozatban gyártják majd. Ducati módra újraértelmezi azokat a koncepciókat, amelyek a Lamborghini Huracán STO megalkotásához vezettek. Egyesíti a Lamborghini DNS-re jellemző műszaki és stíluselemeket, beleértve az exkluzív zöld és narancssárga fényezést.A Centro Stile Ducati a Lamborghini Centro Stile-lel együttműködve átdolgozta a különleges motorkerékpár felépítményét, és a Huracán STO ihlette. Speciálisan készült kovácsolt kerekekkel érkezik, amelyek hátulján titán kerékanyával vannak feljavítva. Az első sárvédő kialakítását a Huracán STO „cofangójába” integrált légcsatornák ihlették.

Az alsó motorburkolat, a hűtőburkolat, a szárnyak, a tankfedél és a hátsó rész mind szénszálból készült – ugyanabból az anyagból, amelyet a Sant'Agata Bolognese-i szuperautókon is használnak.

A motoron az STO logó és a 63-as szám látható, amely a Sant'Agata Bolognese autógyártó alapítási évének állít emléket. Tízzel megszorozva ez a Ducati által gyártott 630 példányt adja, amelyek mindegyike eredetiségi tanúsítvánnyal jár. A kerékpár színvilága teljesen megegyezik a Huracán STO-val, Verde Citrea (zöld) alapfestéssel és Arancio Dac (narancs) kontrasztos részekkel. A modell neve és sorszáma a tartály központi paneljén lévő fémtáblán és az indítókulcs alumínium betétén látható.A tartályfedélbe, az alsó motorburkolatba és a hátsó részbe beépített légbeömlők kifejezetten emlékeztetnek a hátsó fék légcsatornáira, az első sárvédők légbeömlőire és a Huracán STO motorháztetején lévő levegőkimenetekre. A motorkerékpár ülését is a Huracán STO üléseinek dizájnja ihlette, és a karosszéria színét is kiemeli. A Ducati Streetfighter V4 Lamborghini középpontjában a Desmosedici Stradale motor áll, 1103 köbcentiméteres lökettérfogattal és 208 lóerős teljesítménnyel, száraz tengelykapcsolóval, mint a Ducati MotoGP™ és Superbike modelleknél.

A 630 Ducati Streetfighter V4 Lamborghini modellek mellett a Ducati egy még exkluzívabb sorozatot kínál 63 Lamborghini vásárlónak. A Centro Stile Ducati segítségével igazán egyedi darabokat készíthet, ha Ducati Streetfighter V4 Lamborghinit ugyanolyan fényezéssel és felnikkel szereli fel, mint az autóját. Végül a Ducati Speciale Clienti programja az utolsó simításokat biztosítja a motorkerékpáron. A Huracán STO palettájáról lehet majd választani a féknyergek és az ülésrészletek színét: sárga, piros, fekete és kaliforniai narancssárga, az alapszínvonal mellett. Emellett a Ducati Streetfighter V4 Lamborghini tulajdonosai lehetőséget kapnak arra, hogy a megfelelő sportruházattal egészítsék ki megjelenésüket.1 Huracán STO fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékei - Kombinált fogyasztás: 13,9 l/100km; Kombinált CO₂-kibocsátás: 331 g/km (WLTP)

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.25
Merész jósolni, pláne az autók világában, de több cég is megteszi, lássuk, mi lett a kamionos....
2024.05.25
A szombati időmérő edzésen megszerezte az első rajthelyet, majd mindkét futamot megnyerte a címvédő....
2024.05.25
A BMW főnöke a Kínából érkező autókra kivetett büntetővámokra figyelmeztet.   ..
2024.05.25
A BMW Motorrad a Comói-tónál található Villa d'Este festői háttere előtt bemutatja legújabb....
2024.05.25
Lássuk, miben törtek most az élre szomszédaink.   ..
2024.05.25
A Bridgestone Tatabánya csatlakozott a Hungarian Business Leaders Forum által működtetett EU....
2024.05.25
Élményautózás és más programok várták a Ments Életet Közhasznú Alapítvány által támogatott....
2024.05.25
Geopolitikai feszültségek, lassuló kereslet és szabályozási bizonytalanságok nehezítik a közlekedés....
2024.05.25
A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István....
2024.05.25
A görög autópiacon októberben a Suzuki Vitara volt a legkeresettebb autó, az esztergomi szabadidő-....