fejlesztések

A Lamborghini a szénszálas anyagokkal kapcsolatos szakértelmét használja sportfelszerelések gyártásához

2024.04.22.

Az Automobili Lamborghini és a Babolat együttműködve exkluzív padel ütőket gyártanak kombinált technológiai és ipari szakértelmükkel. Az első BL001-es modell prototípusát múlt szombaton mutatták be az Imola Circuit Lamborghini Arénában Stephan Winkelmann, az Automobili Lamborghini elnök-vezérigazgatója, valamint Éric Babolat, a Babolat vezérigazgatója jelenlétében. Az első BL001-es modellből csak 50 darab készül szigorúan limitált példányszámban – írja honlapján a német tulajdonban levő olasz sportautó gyártó.

 

Fotók: Lamborghini

A következő két ütőkollekciót, a BL002-t és a BL003-at a következő években fejlesztik. A projekt célja, hogy a Babolat kiterjedt szakértelmét az ütőtechnológiában és játékmechanikában egyesítse az Automobili Lamborghini szakértelmével a szénszálas anyagok tervezése és feldolgozása terén.

A vadonatúj unisex BL001 ütő öt Lamborghini színben lesz elérhető: Giallo Eye (sárga), Verde Viper (zöld), Arancio Livrea (narancs), Viola Pasifae (lila), Verde Gea (zöld). A sporteszközöket a Sant'Agata Bolognese-i gyárban az Automobili Lamborghini szénszálas alkatrészeket gyártó speciális részlegében gyártják. A rendkívül limitált sporteszközöket ugyanazokkal az eszközökkel, eljárásokkal és anyagokkal tervezték, mint az olasz gyártó szuperautóinak gyártásánál. Míg a Babolat már szénszálat használ padelütői gyártása során, a BL001 profitál majd az Automobili Lamborghini páratlan szénszálas szakértelméből az autógyártásban.

A szuperautó alvázkialakítása által ihletett együttműködés egy rendkívül merev külső monocoque vázzal rendelkező felületet hoz létre, amely optimalizálja az ütközési zóna deformációját. A fogantyúba nyúló monocoque szerkezet lehetővé teszi a kéz közvetlen érintkezését a kerettel, így biztosítja az ütő tökéletes irányítását a legjobb kényelemmel és kivételes erőátvitellel a nagy labdasebességekhez.

Mind a nagy szilárdságú kompozit szálak, amelyeket a merev váz létrehozásához és a forradalmian új ütőhöz használt egyéb anyagok is közvetlenül olyan technológiai megoldásokból származnak, amelyek lehetővé teszik a Lamborghini szupersportautóinak nagy teljesítményét. A BL001 műszaki fejlesztése és kialakítása a Babolat és az Automobili Lamborghini kutatás-fejlesztési és termékfejlesztési csapatai közel hat hónapon át tartó szoros együttműködésének eredménye. A BL001-et ultraprecíz eljárással és 100%-ban kézi munkával gyártják, majd a Babolat szakértői tesztelik a pályán és a laboratóriumban, mint minden új ütőt.

Ez a merész, váratlan és egyedi, 50 ütőből álló limitált kiadás lesz a Babolat és az Automobili Lamborghini első padel ütője a piacon. A BL001-en a kezdeti együttműködés során kifejlesztett szénszál-feldolgozási technológiákat és szakértelmet a jövőben kereskedelmi modellekben is alkalmazni fogják. Az elkövetkező években a Babolat további két ütőt, a BL002-t és a BL003-at fog gyártani a spanyolországi Barcelona melletti padelstúdiójában.

MI AZ A PADEL?!

A padel az egyik legszórakoztatóbb, közösségi ütős labdajáték. Leginkább a fallabda vagy squash és a tenisz kombinációja, mind a pályát, mind a felszerelést vagy a szabályokat illetően. A Padel olyan sport, amely ötvözi az akciót a szórakozással és a társadalmi interakcióval. Ez egy nagyszerű sport minden korosztály és képességű játékos számára, mert gyorsan és könnyen megtanulható. A legtöbb játékos a játék első fél órájában megtanulja az alapokat, így gyorsan élvezheti a játékot. A padelt nem annyira uralja az erő, több a technika, hiszen a pontokat stratégia útján szerezzük, nem pedig tiszta erővel, ezért ideális játék férfiaknak, nőknek, fiataloknak és időseknek hogy akár versenyezzenek is egymással.

PADEL TÖRTÉNELEM

A mexikói Enrique Corcuerát a padel tenisz feltalálójának tartják. A történet szerint 1969-ben úgy döntött, hogy egy körülbelül három méter magas falat épít a villája hátsó, kert felőli részén, a már meglévő egymással szemben lévő falak kiegészítése képen. A falakhoz mindkét oldalon két-két közepes magasságú falat illesztett, oldalait pedig fémből készült kerítéssel zárta le. Így létrejött a 20×10 méteres pálya. A középre hálót rakott. A szabályokat úgy találta ki, hogy azok ugyanazok legyenek, mint a teniszben, azzal a változtatással, hogy a falakat is lehetett használni.

PADEL ÜTŐ

A padelt speciális, külön erre a sportra tervezett ütőkkel játsszák, ami jóval könnyebb, mint egy teniszütő, ezáltal bárki által könnyen kontrollálható vele a játék. Elképesztő sokszínűsége, a felületen kialakított grafikák a padel ütőket kimondottan vonzó látvánnyá is teszik.

PADEL-LABDA

A játékhoz tartozó labda a teniszlabdával megegyező kinézetű és méretű, ugyanakkor lazább szerkezetű, így az átlagban 90 perces mérkőzés kevesebb állóképességgel is élvezhető és végigjátszható.

Forrás: padelclubhungary.hu

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.27
Verőce térségében találták meg hétfőn a település közelében több mint egy hete történt hajóbaleset....
2024.05.27
Egy olcsónak tűnő C-osztály valódi arca ..
2024.05.27
Emberek közé hajtott egy terepjáró szombaton délután Červená voda községben, a Sabinovi járásban,....
2024.05.27
A Hyundai és a hozzá minden szállal kötődő Kia töretlenül tartja az előkelő helyet a leggyakrabban....
2024.05.27
Május utolsó hétvégéjén, a japán motorsport legnagyobb jelentőségű versenyén debütált a megújult....
2024.05.27
A Volkswagen és a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) még négy évig folytatja sikeres együttműködését.....
2024.05.27
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Zöld....
2024.05.27
Életében először versenyzett esőben; újabb két dobogós helyezést szerzett az újoncok között;....
2024.05.27
Autós üldözésre és lövöldözésre került sor szombaton éjszaka Liptószentmiklós belvárosában, miután....
2024.05.27
Ankara előrehaladott tárgyalásokat folytat a kínai BYD és a Chery vállalattal elektromos járművek....