motorgyártás

A második új szentgotthárdi motor, az 1.6-os turbódízel

2013.08.28.

Nagyobb erő, kisebb fogyasztás, csökkentett CO2 emisszió, kivételesen finom működéssel kombinálva: az Opel új generációs, 1.6-literes turbódízelje a Zafira Tourerben debütál, osztályelső műszaki adatokkal.

A vadonatúj alumínium dízelmotor-család első tagja, az 1.6 CDTI, egyszerűen a legjobb és legtisztább, amelyet valaha is gyártott az Opel. Később a Zafira Tourer után sokféle egyéb Opel modellben is felváltja a jelenlegi 1.7-literes, kisebb teljesítményű turbódízelt és a 2.0-literes dízelt – sőt még erősebb változatai is készülnek majd.

Az első kivitelében 100 kW/136 LE teljesítményt és 320 Nm nyomatékot kifejtő kompakt, négyhengeres gép 85 LE/liter fajlagos teljesítménye mindent ver ebben a lökettérfogat-kategóriában. Ugyanilyen kimagasló a gazdaságossága: a 4.1 l/100 km osztályelsővé teszi a Zafira Tourert, a CO2 emisszió pedig mindössze 109 g/km. Az autós szempontjából hab a tortán, hogy minden vetélytársánál finomabban is működik a motor, amelynek zaját és rezgését finomhangolással mérsékelték. Az Opel BlueInjection kipufogógáz-kezelése pedig hozza az Euro 6 emissziós értékeket – az 1.6 CDTI olyan tiszta, mint egy benzinmotor.

A Torinóban, Rüsselsheimben és az Egyesült Államokban dolgozó GM-fejlesztőcsapat munkájával létrehozott 1.6 CDTI megfelel a csökkentett méretű, de erős motorokat igénylő ügyfelek kívánságának. A „közepes”, 1.5 - 1.8 literes dízel kategória versenyébe száll be, amely a leggyorsabban növekszik a piacon.

Kategóriaelső: kivételes teljesítménysűrűség

Az Opel új 1.6 CDTI motorját arra tervezték, hogy a lehető legkevesebb gázolajból a lehető legnagyobb energiát hozza ki, és fogyasztása valamint teljesítménye egyedülállónak számít. Fejlett vezérlőkészülékének szabályozó funkcióira több mint 150 szabadalmat jelentettek be fejlesztői a General Motorsnál. A jövőben valamennyi négyhengeres dízelhez felhasználják majd.

A 3500 – 4000/percnél 100 kW/136 LE teljesítményt és 2000-nél 320 Nm nyomatékot leadó 1.6 CDTI teljesítménykarakterisztikája megfelel egy jóval nagyobb motorénak. Titka a nagynyomású, közös nyomócsöves befecskendezés, a zárt hurkú égésszabályozás és a változó geometriájú turbófeltöltő (VGT). A befecskendező fúvókáknál 2000 bar a nyomás, 25 százalékkal nagyobb a típuselődénél, a dózist munkaütemenként akár tíz kis adagra osztják el. Ezáltal jó a porlasztás és a keverékképzés, ami végső soron nagy teljesítményt eredményez. A zárt hurkú égésvezérlés folytonosan, finoman hangolja a befecskendezést: az izzítógyertyákban elhelyezett, gyors működésű, nyomásálló piezo-nyomásérzékelők küldenek valósidejű jelentést az égés minőségéről. Ezáltal gyorsabban és precízebben lehet állítani az üzemanyag-ellátást, mint jellegdiagramos vezérléssel.

A változó geometriájú turbó (VGT) csúcsnyomása 1.7 bar, a levegőt töltőlevegő-hűtőn át szállítja a motornak. Állítható turbinalapátjainak köszönhetően bármilyen fordulatszámnál gyorsan, simán és határozottan reagál. A tartósság érdekében vízhűtéses.

Fejlett felépítés: alumínium csökkenti a súlyt

A szokásos öntöttvas helyett alumínium alkalmazásával csökkenteni a motorblokk súlyát újdonság volt az Opel dízelmotor tervezőinek, de megérte a munkát: az alumínium csapágylétrával és hengerfejjel együtt több mint 20 kg súlyt takarítottak meg.

  A 180 bárt elérő égési nyomáscsúcsok elviselése és a zajsugárzás csökkentése érdekében precíz, többmagos öntési eljárással gyártják a blokkot. Az anyagot végeselem-módszerrel koncentrálták oda, ahol valóban szükség van rá.

A főtengelyt hordozó, öntöttvas-betétekkel erősített, alumínium présöntvényként előállított csapágylétra keresztbordázata tovább szilárdítja a hengertömböt.

A lánchajtásos, felülfekvő, a súlycsökkentés érdekében üreges vezértengelyek hengerenként négy szelepet működtetnek, hidraulikus hézagállítású, kis súrlódású görgős himbák útján. Az alternáló tömegek csökkentése érdekében alumíniumból készült dugattyúk laposan homorú feneke segíti a hatékony égést, hűtésüket olajsugár biztosítja. A négy ellensúlyos főtengely és a hajtókarok anyaga kovácsolt acél.

Tiszta működés: szelektív katalitikus redukció, Euro 6

A Zafira Tourer új 1.6 CDTI-je olyan tiszta, mint egy benzinmotor, teljesíti az Euro 6 emissziós standardot, ami az Opel BlueInjection szelektív katalitikus redukciójának (SCR) köszönhető. A BlueInjection egy utókezelés, amely eltávolítja a nitrogénoxidokat (NOx) a kipufogógázból, és a jövőben valamennyi nagyobb dízelmotoros Opelban alkalmazásra talál. Úgy működik, hogy minimális mennyiségű AdBlue® adalékot (karbamid vizes oldata) fecskendeznek be a kipufogógázba, a dízel részecskeszűrő (DPF) és az SCR katalizátor közé. Az oldat azonnal átalakul ammóniává (NH3), amelyet elnyel az SCR katalizátor, majd a gáz nitrogénoxid (NOx) tartalma reakcióba lép az ammóniával, és ártalmatlan nitrogén, illetve vízgőz keletkezik. A benzinkutaknál és az Opel márkakereskedésekben kapható AdBlue oldat külön tartályának betöltő nyílása a Zafira Tourer tanksapkája mellett található.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....
2021.10.16
„Továbbra is azt mondjuk, az uniós klímacélokat úgy kell meghatározni, hogy azok ne sértsék....
2021.10.16
Négy autonóm Honda 25900 kilométert tett meg Németország útjain, a kocsik a Legend prémium szedán....
2021.10.16
Folytatódik az új hídsaruk beépítése a Deák Ferenc (hárosi) Duna-híd M1-es autópálya felé vezető....
2021.10.16
A tükörsima aszfaltutakon zajló Katalán-rali első napját a Hyundai belga pilótája nyerte, de az....
2021.10.16
A hírek szerint a manapság új autókban szinte elengedhetetlen és igen népszerű Apple Car Play....
2021.10.16
Szeptemberben már a harmadik egymást követő hónapban csökkent éves összevetésben a forgalomba....
2021.10.15
Nem Tennessee Williams színművéről van szó, hanem egy vágykeltő villanyautóról, amely irányt mutat....
2021.10.15
A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió....