Maas

MaaS platformot fejleszt a Siemens Hollandiában

2021.04.01.

A Siemens Mobility a holland RiVier tömegközlekedési vegyesvállalattal kötött szerződése alapján fejleszt intelligens MaaS platformot.

A közlekedés mint szolgáltatás (MaaS – Mobility as a Service) elve alapján a 2021 őszén átadandó platform lehetővé teszi majd a szolgáltatók számára az utazás tervezésének integrálását. A MaaS platform technológiai magját a Siemens Mobility leányvállalatai szállítják. A platformot nyitott ökoszisztémaként fejlesztik, amely a RiVier által tömörített közlekedési szolgáltatók meglévő alkalmazásaihoz kapcsolható. A megrendelő egyúttal csatlakozásra kéri fel a többi mobilitási szolgáltatót, hogy a tömegközlekedéssel, a kerékpár-megosztással, az autóval, a robogóval és a taxival való utazás jobban összekapcsolható és kényelmesebb legyen.

"A járvány alapvetően változtatja meg a közlekedési szokásainkat.” - mondta Maurice Unck a RiVier-t alkotó egyik vállalat igazgatója. „Rugalmasabban dolgozunk, tanulunk és utazunk: időben, helyileg, és a közlekedési eszköz megválasztásában egyaránt. Ezért fektetünk a fogyasztók számára a legjobb utazási lehetőségekbe. Csökkentjük az integráltsági küszöböt, hogy könnyedén megtervezhessük, lefoglalhassuk és fizessünk egy utazást többféle közlekedési móddal.

A pandémia bebizonyította, hogy a MaaS megoldásoknak igenis van létjogosultsága (kép: Traffic Technology International)

"A különböző közlekedési módokat integrálni és összehangolni képes intelligens alkalmazások a zökkenőmentes utazás gondolatát valósítják meg az első mérföldtől az utolsóig" - tette hozzá Andre Rodenbeck, a Siemens Mobility vasúti infrastruktúra vezérigazgatója. „Ha képesek vagyunk választani a mobilitási lehetőségek teljes spektrumából az utazások megtervezéséhez, ütemezéséhez és fizetéséhez, jelentősen javul az utazási élmény és javul az életminőség. Örülünk, hogy lehetőségünk nyílik intelligens megoldásaink nyújtására és egy olyan MaaS-rendszer megvalósítására, amely lehetővé teszi a hollandiai mobilitás kényelmesebbé, fenntarthatóbbá és hatékonyabbá tételét.

A MaaS platformon keresztül a mobilitási szolgáltatók felhívhatják a figyelmet szolgáltatásaikra, és jobban igazíthatják őket az utazók igényeihez, egyúttal optimalizálhatják a flottakezelésüket is. A hatékonyság és az utasok kényelme mellett a MaaS környezetbarát és fenntarthatósági szempontból is kedvező. Amint a tömegközlekedés vagy a megosztott utazási megoldások vonzóbbá válnak, az utazók csak ott fogják használni autójukat, ahol ez a legtöbb hozzáadott érték számukra.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

nyitókép: Traffic Technology International

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.02.23
- A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD magyarországi óriásberuházásával....
2024.02.23
Az áremelés súlyosan érinti a „nagy” autókat.   ..
2024.02.23
- Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi....
2024.02.23
A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.....
2024.02.23
A magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató rendszerét....
2024.02.23
Közeleg a 2024-es, UNIX-AMTS Autó, Motor és Tuning Show, ahol Magyarországon először lesznek....
2024.02.23
Olyat büntetett a piros Ford sofőrje, hogy azt megemlegeti az audis - kevésen múlt a tragédia. ..
2024.02.23
Megnyílt a 46. Utazás kiállítás és 32. Budapest Boat Show a Hungexpo Budapest Kongresszusi és....
2024.02.23
Frontálisan összeütközött péntek reggel két kisbusz Báránd külterületén, a 42-es főút 17-es....
2024.02.23
Lehetőséget látva a jóval olcsóbb kínai Volkswagen modellekben, egy hivatalos kereskedés importba....