Maas

MaaS platformot fejleszt a Siemens Hollandiában

2021.04.01.

A Siemens Mobility a holland RiVier tömegközlekedési vegyesvállalattal kötött szerződése alapján fejleszt intelligens MaaS platformot.

A közlekedés mint szolgáltatás (MaaS – Mobility as a Service) elve alapján a 2021 őszén átadandó platform lehetővé teszi majd a szolgáltatók számára az utazás tervezésének integrálását. A MaaS platform technológiai magját a Siemens Mobility leányvállalatai szállítják. A platformot nyitott ökoszisztémaként fejlesztik, amely a RiVier által tömörített közlekedési szolgáltatók meglévő alkalmazásaihoz kapcsolható. A megrendelő egyúttal csatlakozásra kéri fel a többi mobilitási szolgáltatót, hogy a tömegközlekedéssel, a kerékpár-megosztással, az autóval, a robogóval és a taxival való utazás jobban összekapcsolható és kényelmesebb legyen.

"A járvány alapvetően változtatja meg a közlekedési szokásainkat.” - mondta Maurice Unck a RiVier-t alkotó egyik vállalat igazgatója. „Rugalmasabban dolgozunk, tanulunk és utazunk: időben, helyileg, és a közlekedési eszköz megválasztásában egyaránt. Ezért fektetünk a fogyasztók számára a legjobb utazási lehetőségekbe. Csökkentjük az integráltsági küszöböt, hogy könnyedén megtervezhessük, lefoglalhassuk és fizessünk egy utazást többféle közlekedési móddal.

A pandémia bebizonyította, hogy a MaaS megoldásoknak igenis van létjogosultsága (kép: Traffic Technology International)

"A különböző közlekedési módokat integrálni és összehangolni képes intelligens alkalmazások a zökkenőmentes utazás gondolatát valósítják meg az első mérföldtől az utolsóig" - tette hozzá Andre Rodenbeck, a Siemens Mobility vasúti infrastruktúra vezérigazgatója. „Ha képesek vagyunk választani a mobilitási lehetőségek teljes spektrumából az utazások megtervezéséhez, ütemezéséhez és fizetéséhez, jelentősen javul az utazási élmény és javul az életminőség. Örülünk, hogy lehetőségünk nyílik intelligens megoldásaink nyújtására és egy olyan MaaS-rendszer megvalósítására, amely lehetővé teszi a hollandiai mobilitás kényelmesebbé, fenntarthatóbbá és hatékonyabbá tételét.

A MaaS platformon keresztül a mobilitási szolgáltatók felhívhatják a figyelmet szolgáltatásaikra, és jobban igazíthatják őket az utazók igényeihez, egyúttal optimalizálhatják a flottakezelésüket is. A hatékonyság és az utasok kényelme mellett a MaaS környezetbarát és fenntarthatósági szempontból is kedvező. Amint a tömegközlekedés vagy a megosztott utazási megoldások vonzóbbá válnak, az utazók csak ott fogják használni autójukat, ahol ez a legtöbb hozzáadott érték számukra.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

nyitókép: Traffic Technology International

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.16
A népszerű pickup 2022-es modellévű, japán belpiacos csúcsverziója nem a motorjában, hanem inkább a....
2021.10.16
Toni Piëch, a legendás Volskwagen vezérigazgató és felügyelőbizottsági elnök fia hamarosan piacra....
2021.10.16
Begyorsítja zöld törekvéseit a General Motors az USA-ban. A tervezettnél huszonöt évvel korábban....
2021.10.16
Három jármű ütközött, egy ember megsérült, az egyik autó a felismerhetetlenségig összetört. ..
2021.10.16
Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing....
2021.10.16
A világ egyetlen privát kézben lévő Audi R15 prototípusa most gazdát keres. Más esélyünk nem nagyon....
2021.10.16
A Volvo Cars megkezdte legújabb tisztán elektromos típusának, a C40 Recharge modellnek a gyártását....
2021.10.16
Egy szolgálaton kívüli miskolci rendőr észlelése alapján állították elő a diósgyőri egyenruhások....
2021.10.16
Minden idők legsikeresebb ralipilótája a Peugeot gazdag történelmének igazi gyöngyszemével vett....
2021.10.16
A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót....