autóverseny

Macskákat ment, Mozartos bögréből kakaózik, railjettel utazik salzburgi versenyére

2017.06.10.

Már napok óta Wolfgang Amadeus Mozart arcképével ellátott bögréből issza a reggeli kakaóját Szomszéd Lali, a GFS Racing legfiatalabb pilótája, aki élete első versenyén, a Red Bull Ringen egy második és egy harmadik hellyel kezdte meg autóversenyző karrierjét a Swift Cup Europe márkakupa sorozatban. 

A 12 éves egri kisfiú gondolatai mostanában a mateklecke helyett leggyakrabban Mozart szülővárosába, Salzburgba kalandoznak, ahol június 10-12 között, a TCR kupasorozat betétfutamaként, a Swift Cup Europe második, és egyúttal Lali élete második autóversenyén bizonyíthatja: nem véletlenül állt néhány hete Spielbergben dobogóra.

 

- Nem csak az autósportot szeretem nagyon, de lelkes állat és környezetvédő is vagyok, ezért azt kértem a szüleimtől, hogy ha lehetséges, környezettudatosan, Railjet vonattal menjünk Salzburgba - meséli Szomszéd Lali, akit, a GFS Racing tulajdonosa, a Suzukis kupasorozat promótere, Burkus Egon vár majd a Salzburgi Főpályaudvaron.

- Lalival szemben egyelőre az egyetlen elvárás, hogy továbbra is precízen, fegyelmezetten, és a versenyszabályok pontos betartásával teljesítse a futamokat -ahogy azt eddig is tette - magyarázza Burkus Egon, aki szerint Lali első sikerei már csak egy pluszt adnak ahhoz, hogy a profi versenyzővé válás hosszú és rögös útján sikerrel végigmenjen.

Szomszéd Lali azt is elmondta: nagyon büszke arra, hogy már támogatókat is szerzett, hiszen Salzburban már a versenyfelszereles.hu és a Fenstherm Kontakt nevű fűzesabonyi ablakgyár is Suzuki Swift versenyautóját díszíti majd.

- Nagyon sok segítséget, tanácsot kaptam versenyruháim és kiegészítőim megvásárlásához a versenyfelszereles.hu-nál, és imádok oda járni mert miközben keresgélek, mindig rengeteget tanulok az autósportról - mondja Lali, akit az meglepetésként érte, hogy egy fűzesabonyi ablakgyár is mellé állt.

 

- Két okból döntöttünk úgy, hogy egy kisebb összeggel segítjük a 12 éves kisfiú, Szomszéd Lali autóversenyzését: egyrészt Heves megyei vállalatként rendszeresen segítjük a megye tehetséges sportolóit, és ebbe a sorba tökéletesen beleillik Lali is - meséli Bóday Pál a cég kommunikációs igazgatója, hozzátéve: a mostanában örvendetesen megemelkedett családtámogatási, lakásfelújítási, korszerűsítési, bővítési, és energiahatékonysági pályázatok kapcsán jó lehetőségnek tartjuk, hogy egy sokgyermekes családban felnövő fiatal sportoló kisfiún keresztül hívjuk fel kitűnő termékeinkre a figyelmet.

Szomszéd Lali példaképe Kiss Norbi, akivel nem csak az autósport, de az állatvédelem is összeköti: Lali, Norbi állatmentő szervezetének, a kápolnai Macskaárvaház Alapítványnak is aktivistája, és természetesen nemcsak az árva állat sorsát viseli szívén, de az alapítvány logóját is Suzuki Swift versenyautóján.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.22
A police.hu oldal szerdán megjelent híre szerint az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat....
2024.05.22
Május 26-ig látható az AUTOPOESIS kiállítás, amelyen bemutatkozik az anyavállalat közel négy....
2024.05.22
Üldözött, leszorított, majd megállt hisztizni az M7 belső sávjában. Nem tetszett neki, hogy....
2024.05.22
Míg a tisztán elektromos autók eladása lassul, addig a plug-in hybridek piaca fellendült Európában....
2024.05.22
Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat....
2024.05.22
- A Budapest fölé érkezett  zivatarlánc miatt jelentős késések várhatók a Liszt Ferenc Nemzetközi....
2024.05.21
Független mérések igazolták, amit az érintett modellek tulajdonosai már tudnak: a Toyota full....
2024.05.21
Ahogy azt megszoktuk: a márka marketingasszonya lazán, szórakoztatóan indította a Hyundai....
2024.05.21
Május 24-26. között idei első aszfaltos versenyén, a II. Hell Diósgyőr Rallye-n áll rajthoz Turán....
2024.05.21
Még kézzel építették az első Nissan Silviákat, és azok is leginkább Japánon belül maradtak. ..