Abarth

Már rendelhető a világ egyik legkedveltebb autójának reform-szériája

2022.12.27.

Az elektromos járművek feltörekvő világában tagsági kártyát kapott az Abarth is.

Átírja a múltat, újragondolja a jelent, előrevetíti a jövőt. Ez az elektromos Abarth 500, amit november 22-én mutattak be Torinóban. Sokat változott ahhoz képest, amit az Abarth márka eddig jelentett mind a Fiat, mind a rajongók számára. Egy olyan elem, amely kiválóan alkalmazkodik az új vezetési dimenzióhoz.

A debütálás alkalmából Olivier François, a Fiat és az Abarth vezérigazgatója, a Stellantis globális marketingvezetője mérföldkőnek titulálta a napot, amikor bemutatták Európában az első elektromos Abarthot és elindították a márkát Brazíliában az új Abarth Pulse bevezetésével.

Az Abarth 550e a Fiat 500e alapjaira épült. A részletek azok, amelyek a különbséget jelentik és szinte személyiséget adnak az autónak, ami biztosan nem marad észrevétlen az utakon.

A bevezető színek, a savzöld és a méregkék kiemelik a kerek, letisztult formákat, amelyek természetesen megőrzik az Abarth-identitást, de nem mondanak le arról a kifinomult eleganciáról sem, amely az első, alacsony károsanyag-kibocsátású 500-ast jellemezi.

A könnyűfém keréktárcsák 18 colosak, a skorpió logót pedig egy villám keresztezi, hangsúlyozva a motorháztető alatt található villanymotor jelenlétét. A belső tér a Fiat 500 elektromos modellel megegyező élményt kínál, racionális térrel és a legmodernebb technológiai integrációval.

 

A súlyelosztás javult a kiváló stabilitás és a teljesítmény érdekében. Az alacsonyabb súlypont és a nagyobb szélesség lehetővé tette, hogy áttörjék azokat a dinamikai korlátokat, amelyekre a belsőégésű motorral szerelt 500 Abarth gyakran hajlamos. Az érzékenyebb elektromotor, a hosszabb tengelytáv és a szélesebb nyomtáv megfelelőbb úttartást, nagyszerű kezelhetőséget és menetdinamikát kínál, így az új Abarth 500e gyorsabb reakciót, jobb kanyarodási sebességet és úttartást biztosít, mint a benzines változat. 

A 155 lóerős modell 7 másodperces gyorsulással büszkélkedhet, ugyanakkor nulla károsanyag-kibocsátást garantál. Autonómiája meghaladja a 250 km-t. Az új Abarth 500e rendelkezik a Sound Generator funkcióval, amely reprodukálja a Scorpion motorjainak és kipufogóinak legendás üvöltését.

Az Abarth az első elektromos 500-ast egyedi, "Scorpionissima" kivitelben hozza forgalomba és háromféle vezetési móddal lesz elérhető: Turismo, Scorpion Street és Scorpion Track. Az exkluzív grafikájú, számozott eredetiségigazolással készülő, bevezető szériából mindössze 1949 darab készül, ami a torinói karosszériaépítő alapítási évét idézi. Az ár 43 000 euró, az első szállítások pedig 2023 júniusától várhatóak.

Forrás: gazzetta.it, ansa.it

Fotók: abarth.it

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.15
Háborús anyaghiány és kreatív közlekedési álmok megtestesítője, mégsem terjedt el. ..
2024.07.15
A Formula 1 Magyar Nagydíjat július 19-21. között rendezik, melyet idén is hatalmas érdeklődés övez....
2024.07.15
Francia-kínai koprodukcióban, a Renault és Geely partneréségének köszönhetően újra életre kelt....
2024.07.15
Az első fél évben 0,3 százalékkal kevesebb motorbenzin és 1,2 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott....
2024.07.15
Egyikük André Citroën, a merészen új utakat járó márkaalapító, a másikuk egy új korszakot megnyitó....
2024.07.15
A Hosszútávú-világbajnokság idei ötödik futamán, Interlagosban akár a kettős győzelem is....
2024.07.15
Továbbra is piaci átlag felett dübörög az AutoWallis Kiskereskedelmi Üzletágának teljesítménye,....
2024.07.15
Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik a vádhatóság szerint valótlan....
2024.07.15
Már takarékos, de még nem szénnéfolytott motorok, hot hatchek, és megfizethető, változatos....
2024.07.15
Tavalyi eredményéhez képest 12 helyet javítva, ismét a top 400-ban szerepel a győri Széchenyi....