IIHS

Megerősítve az egyértelmű: az SUV-k veszélyesebbek a gyalogosokra nézve

2020.09.07.

Temérdek hasznos kimutatást és kutatást köszönhetünk az amerikai IIHS-nek. Most sincs ez másképp, hiszen még akkor is egy nagyon fontos biztonsági tényezőre mutatnak rá, amikor elsőre egyértelműnek tűnik a téma.

Noha egyre inkább úgy tűnik, hogy leáldozóban van a városi terepjárók aranykorszakának, mégis érdemes számolni velük, hiszen sosem volt még ennyi emelt hasmagasságú crossover modell a közutakon. Persze a jelenség nem új, Amerikában már időtlen idők óta hódítanak a terepjáró alvázas, ám mégis a hétköznapokra szánt nagy modellek, itt Európában viszont egyértelműen újdonságnak számít a SUV boom, és talán nem is vagyunk felkészülve minden aspektusára. A világválság után felálló autópiacon úgy tűnt, hogy verhetetlen marad a crossoverek dominanciája, egészen a koronavírusig.

Most mást mutatnak a kimutatások. Újra kereslet lett az olcsóbb, hagyományos építésű modellek iránt, illetve elindult egyfajta ki nem mondott, meg nem alapított mozgalom, amelyben elkezdtek az emberek lázadni ellenük, és inkább választják a hagyományos modelleket, mint a feleslegesen túlméretezett, és valódi tereptulajdonságokkal nem rendelkező szabadidő-autókat. Amerikában már ott tart ez a felfogás, hogy a fiatalok elkezdték a szülők autójaként aposztrofálni az SUV-kat, ezért cikivé váltak, és elkezdtek visszanyúlni a hagyományosabb modellek irányába.

Persze ez nem azt jelenti, hogy a crossovereknek nincs helye a piacon. Sosem volt még ennyiféle crossover a gyártók kínálatában, és ez nem véletlen. Aki vezetett már hasonló modellt, az biztos átélte azt a felemelő érzést, hogy milyen a forgalom felett autózni. Fentről szemlélni a szituációkat, miközben egy nagy és biztonságos kabin véd minket, ami nem mellesleg sokkal kényelmesebb is tud lenni mérete és elrendezése miatt. Persze van, akinek nem jön be a sámli üléspozició, de ez már ízlés kérdése, az pedig nem vita tárgya.

Nem véletlen tehát, hogy éppen Amerikában érkezett most egy friss tanulmány, amiben szintén az SUV-k szerepét boncolgatják a közúti forgalomban, jelen esetben a gyalogosokra vetítve. Igazából az Euro NCAP-val hasonlítható össze annak az IIHS munkássága, akiknek ezt a friss tanulmányt köszönhetjük, melyben jóváhagyták az egyértelműt: egy városi terepjáró nagyobb eséllyel öl meg egy gyalogost, mint egy hagyományos autó. Mondhatnánk, hogy köszönjük, hogy összegyűltek, nincs is látnivaló, mindenki mehet a dolgára, de azért érdemes a pontos számok mögé nézni.

A vizsgálódás során Michigan város 79 belvárosi balesetét vizsgálták. Ezek kimutatták, hogy 30 km/h-s sebesség felett az SUV-k nagyobb eséllyel okoztak súlyos sérülést. 30-63 km/h között a balesetek 30%-a halálos kimenetelű volt, amikor azt emelt hasmagasságú, nagy homlokfalú autóval tették, míg ez a szám 23% a hagyományos kialakitású modellek esetében. 64 km/h felett azonban elszomorító az adat: az SUV balesetek 100%-a volt halálos kimenetelű a gyalogosok tekintetében, ellenben a sima modellek 54%-ával. Ez már mérvadó különbség.

„Drasztikusan növekedett az SUV-k aránya a forgalomban, szóval foglalkoznunk kell a ténnyel, hogy veszélyesebbnek számítanak a gyalogosokra tekintettel, mint a hagyományos modellek.” – tette hozzá Sam Monfort az IIHS statisztikáért felelős vezető. Azt is elmondták, hogy a meredek homlokfalú SUV-k több energiát adnak át a gyalogos testének. A medence vagy a mellkas néhány tizedmásodpercen belül ütést kaphat miután a lábak érintkezett a lökhárítóval, azonban lehetséges, hogy egy lejtősebb orr kialakítású modell kevesebb kárt okoz az IIHS szerint. Állításuk szerint a modern autók lökhárítói és egyéb ütés elnyelő alkatrészeik nem segítenek a gyalogos biztonság növelésében, ahogy az egyre alacsonyabbra hozott orr rész sem. Az autók elejének teljes átalakítására lenne szükség, hogy javuljon a statisztika.

„Reméljük, hogy a tanulmányunk egy újabb bizonyítványt jelent majd az autógyártók számára, hogy meg kell változtatniuk az autók dizájnját, ha valóban segíteni szeretnének a halálos kimenetelű gyalogos gázolások csökkentésében. Főleg most, hogy egyre több autó SUV az utakon.” – kommentálta Becky Müller, az IIHS rangidős kutatási mérnöke. Noha badarság lenne azt hinni, hogy az autógyártók nem tesznek meg mindent, hogy emelt hasmagasságú modelljeik is megfeleljenek a legkomolyabb biztonsági kritériumoknak, és végső soron rajtunk, sofőrök is múlik, hogy mindent megteszünk-e a gyalogosok biztonságának érdekében a szabályok betartásával és megfelelő odafigyeléssel.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.01.24
Az elektromos autók hagyományos járművekénél magasabb javítási költségeire és ezért a teljes körű....
2022.01.24
Az ABB támogatásával készült jelentés rávilágít, hogy az autógyáraknak milyen kihívások elé kell....
2022.01.24
Horvátországban hétfőtől a legtöbb helyen fizetőssé válik az elektromosautó-töltés az autópályákon....
2022.01.24
A Volkswagen ID.4-et az USA-ban is régóta árulják. Most a VW ott is el akarja elindítani az....
2022.01.24
Hatvanöt magasan képzett mérnökkel még az idén elindul a legnagyobb orosz járműgyártó magyarországi....
2022.01.24
Kevés frusztrálóbb dolog van annál, mint egy forgalmi dugóban araszolni. Kinek a fejében ne fordult....
2022.01.24
Az újabb sebességmérési akció során ezúttal 158 autósról készített felvételt a traffipax – írta a....
2022.01.24
Igazi prémium funkcióval, mátrix LED fényszórókkal lép piacra az új generációs Peugeot 308. De mit....
2022.01.24
Amennyire sokrétűek alkalmazási lehetőségei praktikus pickupként, éppoly számosak az új Amarok....
2022.01.24
Minden korábbi szerbiai vasúti sebességet megdöntött az Újvidék és Belgrád között közlekedő....