közlekedik a család

Megkezdődött a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedő az Országos Rendőr- és Tűzoltónapon

2024.04.27.

Kezdetét vette a június 8-ig tartó, Közlekedik a család elnevezésű országos közlekedésbiztonsági versenysorozat szombaton Budapesten, a Városligetben, a XI. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke a XI. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, a Közlekedik a család elnevezésű országos közlekedésbiztonsági versenysorozat első állomásán, a Városligetben 2024. április 27-én. MTI/Hegedüs Róbert

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága immár tizenharmadik alkalommal hirdette meg az országos családi közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A főváros mellett 19 vármegyében mérhetik össze közlekedésbiztonsági tudásukat a családok - hangsúlyozta az ORFK Balesetmegelőzési Osztályának vezetője, az ORFK-OBB főtitkára a közmédiának adott interjúban.

Berzai Zsolt elmondta: az országos döntőt Pécsen tartják augusztus 24. és 25. között. Ott fog eldőlni, ki nyeri el a fődíjat azok közül, akik KRESZ szabályait betartva a legbiztonságosabban közlekednek, egy családi személygépkocsit.

Berzai Zsolt, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Balesetmegelőzési Osztályának vezetője, az ORFK-OBB főtitkára a XI. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, a Közlekedik a család elnevezésű országos közlekedésbiztonsági versenysorozat első állomásán, a Városligetben 2024. április 27-én. MTI/Hegedüs Róbert

Az osztályvezető ismertetése szerint a Városligetben a versenyzőknek első feladatként a közúti közlekedés szabályairól szóló tesztet kell kitölteniük és elsősegéllyel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolniuk. Majd a versenyző családoknak személygépkocsival kell egy kijelölt pályán végigmenniük, ezt követően pedig egy kerékpáros ügyességi pályát kell teljesíteniük. A versenyben a család valamennyi tagjának részt kell vennie, és a legkevesebb hibaponttal rendelkezők nyernek a fővárosi vetélkedőn.

Iskolák is nevezhetnek családokat a versenysorozatra, azon iskolák, amelyek a legtöbb családot delegálják, külön tárgynyereményben részesülnek: az első helyezett iskola 500 ezer, a második 300 ezer forint, a harmadik 100 ezer forintos tárgyjutalmat kap - mondta az osztályvezető.

A versenyen bármely, érvényes magyarországi lakcímmel rendelkező család indulhat, az egyik szülőnek rendelkeznie kell B-kategóriás vezetői engedéllyel, valamint hat és 17 év közötti gyermekek lehetnek a család tagjai - sorolta a megmérettetésre való jelentkezés feltételeit Brezai Zsolt.

A Közlekedik a család vetélkedősorozatot a rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezi az Autós Nagykoalíció és a Skoda Magyarország bevonásával.

Résztvevők a XI. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, a Közlekedik a család elnevezésű országos közlekedésbiztonsági versenysorozat első állomásán, a Városligetben 2024. április 27-én. MTI/Hegedüs Róbert

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke elmondta, a versenysorozat célja, hogy a gyerekek megtanulják: tisztelni kell a szabályokat. Cél az is, hogy ebben a felgyorsult világban, amiben élünk, egyetlenegy halálos vagy súlyos közlekedési baleset se történjen meg az ország közútjain, ahol évente több mint 500-an vesztik életüket közlekedési balesetben - hangsúlyozta. Mindegyik verseny egy kicsit más lesz, az országos döntőben is másmilyen feladatok lesznek, mint a Városligetben. "Nem kell mást tudni, csak a hatályos KRESZ-t és a mindennapi közlekedés szabályait" - közölte Knezsik István.

Bognár Tamás, a Porshe Hungaria kommunikációs vezetője elmondta: a Skoda márka kiemelten fontosnak tartja, hogy a biztonságos modellek ilyen módon is megjelenjenek a nyilvánosság előtt, és minden évben egy-egy családot egy ilyen modellel tudjanak megajándékozni. Ebben az évben a Skoda Scala típusú családi személygépkocsit kapja jutalmul a verseny győztese.

Bognár Tamás, a Porsche Hungária kommunikációs vezetője a XI. Országos Rendőr- és Tűzoltónapon, a Közlekedik a család elnevezésű országos közlekedésbiztonsági versenysorozat első állomásán, a Városligetben 2024. április 27-én. MTI/Hegedüs Róbert

MTI

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.23
A vasárnapi első futamon ismét rajt-cél győzelmet aratott, a második viadalon pedig harmadik lett a....
2024.06.23
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Ez már a harmadik a héten. ..
2024.06.23
Nem tudja vagy nem akarja használni a légkondicionálót? Íme néhány hasznos tipp és trükk az autó....
2024.06.23
A címvédő, háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland pilótája nyerte a Forma-1-es....
2024.06.23
A világ legkékvérűbb járműflottáját csak minősített cég ápolhatja. ..
2024.06.23
A Toyota célja a dedikáltan akkumulátoros elektromos bZ4X modellel, hogy új mércét állítson fel a....
2024.06.23
Hajnalban az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kőszárhegy térségében a fehér Mercedes....
2024.06.23
A SURFACING, amely a fenntartható energia, a víz és a fény találkozásában rejlő harmónia, valamint....
2024.06.23
Visszatért a Nissan a családi autók piacára: a Townstar személyszállító változata kiváló mobilitási....
2024.06.23
Az autózás világában meglepő partnerséget kötött a Peugeot és a Lego. Egy különleges verseny....