Ford Motor Company

Megújult a Tourneo Connect

2018.02.26.

A Ford a Chicagói Autókiállításon mutatta be az áttervezett Tourneo Connect-et. A premier nem véletlenül a tengerentúlon volt: a legutóbbi Tourneo Connect ugyanis hatalmas sikert aratott Amerikában, különösen a 1946-1964 között született ’baby boom’ generáció tagjai körében volt népszerű ez a modell. Ez a generáció ugyanis kisáruszállítók volánjai mögött nőtt fel, ma, felnőttként pedig egy megfizethető, könnyen kezelhető és tágas autót keresnek, amit egyaránt használhatnak személy- és áruszállításra.

A kétféle tengelytávolsággal, öt- vagy hétszemélyes, áruszállításra is könnyen átalakítható, sokoldalúan variálható és könnyen vezethető 2019-es Ford Tourneo Connect májustól rendelhető Magyarországon.

Az új Tourneo Connectben számos új vezetősegítő technológia működik, köztük az alapáron kínált automatikus vészfékezés. Ez a funkció része a szegmensben egyedülálló ajánlatnak számító gyalogosészleléssel kiegészített ütközésre figyelmeztető rendszernek. Opcióként adaptív sebességtartó automatika is rendelhető, miként keresztirányú forgalomfigyelővel kiegészített holttérfigyelő rendszer is kérhető. A sávtartó rendszer a kormánykerék rezgetésével jelzi, ha az autó kezd kisodródni a sávból, és kiegészítő kormányzási nyomatékkal segít visszatérni az eredeti nyomvonalra, a forgalmi sáv közepére.

Az új Ford Tourneo Connectnek megújult a műszerfala is: a műszeregységben elhelyezett digitális vezetőinformációs rendszer mellé egy 6,5 colos, lebegő hatású érintőképernyőt is lehet rendelni, sőt vezeték nélküli töltő is kérhető mobil készülékekhez.

Új motor is érkezik a modellhez. A vadonatúj, 1,5 literes EcoBlue dízelmotor országúti üzemanyag-fogyasztása 7,8 liter lesz – ígéri a gyár. A dízelmotorhoz egy új fejlesztésű, 8 fokozatú automata sebességváltó csatlakozik.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.09.22
- Szeptemberben volt olyan nap is, amikor már több mint tízezer utazás történt a megújult Mol....
2021.09.22
Váratlan, ám meggyőző formában léphet először európai földre a Peugeot fejlődő régiókba szánt....
2021.09.22
A Ford hétfőn bejelentette, hogy Elvira Schachermeiert nevezték ki a Ford Európa kommunikációs....
2021.09.22
A Mercedes-Benz elektromos haszongépjármű flottája és jövőképe. ..
2021.09.22
2021. szeptember 11-én a Sába királynője című operafilm zártkörű, vörösszőnyeges premier előtti....
2021.09.22
Munkatársunk fotózta ezekben a percekben az erősen lángoló kamiont az M1-es sztrádán, Bicskénél. ..
2021.09.22
Egy autó ütközött villamossal a XI. kerületben, a Karinthy Frigyes út és az Irinyi József utca....
2021.09.22
Megkérdőjelezhetően igényes megoldással vonzana be hagyományos autókat kedvelő tuningmániásokat a....
2021.09.22
Összeütközött egy kistehergépkocsi, egy traktor és egy nyerges vontató a vontató a 32-es főúton,....
2021.09.21
Messzire visz, és nagyon más, mint a többi, de biztosan megrázza az elektromosok mezőnyét. Vagy....