WTCR

Michelisz harmadik lett az első kínai időmérőn

2018.09.29.

Két és fél hónapos szünet után az év ázsiai felvonásának első részeként a kínai Ningpóban folytatódik a WTCR-szezon. Az első kvalifikáción Michelisz Norbert a harmadik helyen végzett, és ezzel folytatta jó időmérős teljesítményét.

A tíz versenyhétvégéből álló világkupa 2018-as idényének hetedik állomása előtt Jamie O'Leary szakújságíró gyűjtötte össze egy látványos statisztikában, hogy a korábbi 12 időmérőn hogyan szerepeltek a versenyzők. Ebből kiderült, hogy Michelisz Norbert a mezőny leggyorsabb pilótája egy körön: 4,6 tized volt az átlagos helyezése a kvalifikációkon, ami 2,4-gyel jobb volt az utána következő legjobb Yann Ehrlacher eredményénél (7).

Michelisz a ningpói időmérőn is az első pillanattól az élmezőnyben harcolt, ami nem is volt meglepő azok után, hogy a két szabadedzésen a második, illetve harmadik leggyorsabb volt. Az első gyors körével rögtön az élre ugrott (1:51,787), ám később visszacsúszott a negyedik helyig Gabriele Tarquini, Esteban Guerrieri és Rob Huff mögé, 3,5 tizedes hátrányban a referenciát jelentő olasz csapattársával szemben.

A Hyundai magyarja ezután 1:51,254-re faragta le a legjobb idejét, ami már közel három tizeddel gyorsabb volt Thed Björk szabadedzéseken futott csúcsidejénél. Ezzel Michelisz újra átvette a vezetést, igaz, később Frédéric Vervisch, majd Björk is elé ugrott.

Mindössze 1,2 tized volt Michelisz hátránya az éllovas svéd márkatársával szemben, és újabb két gyors körön is megpróbált javítani, de mindkét alkalommal nagy lett a hátrány a második szektorban, így bejött a boxba. Újabb próbálkozásra pedig már nem volt lehetősége, mert kevesebb mint egy perccel a vége előtt egy kicsúszás miatt piros zászlóval leintették az időmérőt, pedig sokan még gyors körrel próbálkoztak volna.

Michelisz Norbert így a harmadik helyen zárta az első időmérőt csapattársa, Gabriele Tarquini előtt Ningpóban, így dobogós esélyekkel indul a magyar idő szerint ma 9:30-kor rajtoló első futamon.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.12.04
Jubileumot ünnepel a hazai motorizáció. 130 éve kapott engdélyt az első benzinüzemű gépkocsi a....
2022.12.04
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: A Mikulás pickupja. ..
2022.12.04
Forgalmi akadályra kell számítani - írja a Katasztrófavédelem honlapja.   ..
2022.12.04
Lassan nem az a kérdés Európában, hogy mennyibe kerül a nyersolaj vagy az üzemanyag, hanem az, hogy....
2022.12.04
Újabb kerékpáros közlekedési kapcsolatok létrehozásával fejleszthetik a fenntartható közlekedési....
2022.12.04
Az idei első három negyedévben csaknem megkétszereződött a légi utasok száma a romániai....
2022.12.04
Az adventi időszakban megemelkedik a lakástüzek száma, Tóbiás és Balambér kalandjában megmutatjuk,....
2022.12.04
A 74.RU portál kiszámította, mennyibe fáj egy használt, minőségi autót magánúton Németországból....
2022.12.04
Duplázódó eredmény, szárnyaló árbevétel az első kilenc hónapban. ..
2022.12.04
Hildegard Müllert további két évre megerősítette hivatalában a Német Autóipari Szövetség – írja az....