BMW 2-es

Minden, amit az új BMW 2-es Coupéról tudni érdemes

2024.06.17.

A BMW 2-es Coupé párját ritkítja a kompakt szegmensben, hiszen extrovertált sportosságát és mérnöki precizitással vezérelhető menetdinamikai adottságait progresszív prémium tételekkel fűszerezi.

Kompakt arányaival, markánsabb formanyelvével, erőteljes motorjaival és alapfelszereltségként kínált BMW M sport futóművével az új BMW 2-es Coupé minden korábbinál intenzívebb vezetési élményt ígér. A kétajtós újdonság a legendás BMW 02 sorozat nyomdokait követi, amely a ’60-as években egyet jelentett a vezetés abszolút élményével. Motorpalettáján rendkívül hatékony, négyhengeres benzines és dízelüzemű erőforrások sorakoznak nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval és klasszikus hátsókerék-meghajtással, a portfólió csúcsán pedig a kategóriában is egyedülálló, új BMW M240i xDrive Coupé trónol, motorházteteje alatt egy soros hathengeres benzinmotorral.

Az új BMW 2-es Coupé 2024 augusztusában érkezik meg az utakra. A sorozatgyártásban készült példányok a BMW Group mexikói gyárában látnak napvilágot, ahol az új BMW 3-as limuzin belsőégésű erőforrással és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellváltozatai is. A 2019-ben rendszerbe állt üzem kiváltképp hatékony és fenntartható gyártási folyamatokkal büszkélkedhet.

Friss stílusjegyek és M Sport csomag alapfelszereltségként

A BMW 2-es Coupé felépítése, méretei, valamint hajtáslánc- és futómű-technológiája rendkívül koncentrált formában kínálja fel a bajor prémiumgyártó ügyfeleinek a márka által fémjelzett vezetési élményt. A kör alakú fényszórókkal és vízszintesen elnyújtott BMW hűtőráccsal megrajzolt, hamisítatlan frontrész, a hosszú, erőteljes motorháztető, az atletikusan elnyújtott jármű-sziluett és a szélesen terpesztő kerékjárati ívekkel, illetve rövid csomagtérajtóval megtervezett hátsó kialakítás egysége összetéveszthetetlen egyediséggé varázsolja a BMW 2-es Coupé modellt. Az alapfelszereltségként kínált M Sport csomag stílusjegyeivel a kompakt kétajtós minden korábbinál intenzívebben helyezi előtérbe dimanikus kvalitásait. Ilyen stílusjegy többek között a nagyméretű légbeömlőkkel szerelt első lökhárító, a két erőteljes küszöbtoldat, valamint a függőleges fényvisszaverőkkel és diffúzorszerű betéttel szerelt hátsó lökhárító.

Az új BMW 2-es Coupé frontrészét díszítő BMW hűtőrács kerete immár krómozott gyöngyház-árnyalatú, a két küszöbtoldat és a hátsó lökhárító pedig a karosszéria színét viseli. A diffúzorszerű betét magasfényű feketében ragyog.

A BMW M240i xDrive Coupé egyedülállóan M-specifikus stílusjegyeket visel, amelyek a hűtőlevegő-ellátást és az autó aerodinamikáját egyaránt optimalizálják. Ilyenek többek között az első kerékjárati ívek légkivezető nyílásainak magasfényű fekete betétjei, az első lökhárító fekete koptatói, a típus-specifikus hátsó légterelő szárny és a trapéz alakú kipufogóvégek is. A BMW M Performance modell külső visszapillantó-házai magasfényű fekete színűek.

Az új BMW 2-es Coupé széleskörű alapfelszereltségének a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag is része. Az opcionális extrafelszereltségként megrendelhető M Sport Pro csomag M Shadow Line világítási tételekkel, Sapphire Black árnyalatú BMW M hátsó légterelő szárnnyal és a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tételeivel fokozza a karosszéria dinamikáját. Az opcionális extrafelszereltségeket egyesítő palettán a vörös féknyergekkel dolgozó BMW M sport fékrendszer és a BMW M biztonsági övek is megtalálhatók.

Új karosszériafényezési árnyalatok és könnyűfém keréktárcsák

Az új BMW 2-es Coupé karosszériafényezési árnyalatai között kétféle akril és hétféle metál szín található. A nóvumhoz a BMW Individual Frozen Pure Grey metál és a BMW Individual Frozen Portimao Blue metál árnyalatok is megrendelhetők. A Fire Red metál és a Skyscraper Grey metál színek újdonságként debütálnak a palettán. A Zandvoort Blue akril karosszériafényezés kizárólag a BMW M240i xDrive Coupé számára válik elérhetővé.

Alapfelszereltségként az új BMW 2-es Coupé összes modellváltozata 18” méretű (a BMW M240i xDrive Coupé 19” méretű), kéttónusú, duplaküllő-dizájnú BMW M könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról. Az opcionális extrafelszereltség részeként új, 19” méretű, duplaküllő-dizájnú BMW M könnyűfém felnik is elérhetők, Jet Black vagy kéttónusú árnyalatban. A BMW Individual tételek palettáján az új kéttónusú, Y-küllődizájnú, 19” méretű könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók. A 19” méretű garnitúrák mindegyikén eltérő méretű gumiabroncsok feszülnek.

Az utastéri sportosság és a digitalizáció új szintje

Az új BMW 2-es Coupé utastere a négyüléses vezetési élmény minden korábbinál ideálisabb atmoszféráját teremti meg. A hátsó tetőív, a magas középkonzol, illetve a műszerfal és az ajtókárpitok harmonikusan összehangolt felületei kellemesen körbeölelő térérzetet keltenek, amelyet az M Sport csomag részeként alkalmazott, antracit árnyalatú tetőkárpit még tovább nyomatékosít.

Az utastérben végrehajtott módosítások másik középpontjában a digitalizáció áll. A BMW Ívelt Kijelző a járműfunkciók intuitív vezérlése terén kulcsfontosságú. A teljes egészében digitális kijelzőpáros műszeregysége 12,3”, központi kijelzője pedig 14,9” képernyő-átmérőjű. Az innovatív megoldás ideális platformot kínál a BMW 8.5 operációs rendszer alapjain futó és QuickSelect koncepció szerint felépített, új BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológiának, amely így az utastér-szellőztetés, illetve a légkondicionálás optimalizált vezérlését is lehetővé teszi. Az érintésekkel és hangutasítások útján vezérelhető működés jelentősen kevesebb gombot és kapcsolót eredményez a műszerfalon. Az utastér hőmérsékletének kiválasztása, a szellőztetés intenzitása, az ülésfűtés és – amennyiben az autó felszereltségének része – a kormányfűtés a BMW Ívelt Kijelzőn és a BMW Intelligent Personal Assistant közreműködésével állítható be. A műszerfal közepén és két szélén elhelyezett szellőzőrostélyok új állítógombjai forgatással és billentéssel teszik lehetővé a kívánt légbefúvás irányának beállítását.

Az új BMW 2-es Coupé alapfelszereltségként kínált hangulatvilágításának a középső szellőzőrostélyok fedelébe integrált, új vízesésfények is részei, amelyek színe és erőssége a vezető személyes preferenciáihoz igazítható, kilencféle árnyalatban. Az egyedi szín- és fényerősség-beállítások a bajor prémiummárka ügyfelének személyes profiljában is eltárolhatók. Utóbbiak a lábterekbe, a középkonzol első tárolórekeszeibe és az ajtókárpitokba is kiterjedő világításokat is magukba foglalják. Az utastér hangulatvilágításának az üdvözlő és elköszönő animáció is része, ahogyan az elegáns fényszőnyeg és a beérkező telefonhívásokra, illetve – az opcionális extrafelszereltség részeként – nyitott ajtókra figyelmeztető fényjelzések is.

Újratervezett kormánykerekek, ülésfelületek és utastér-kárpitozási lehetőségek

Az új BMW 2-es Coupé alapfelszereltségként kapja meg a BMW M bőrkormányt, laposabb kialakítású alsó karimával, precízen módosított küllőkkel és diszkrét középjelzéssel. Az utastér sportos hangulatát a vörös 12-órás jelzés és a BMW M GmbH trikolor árnyalatát idéző kontrasztvarrás fokozza.

A nóvum széleskörű alapfelszereltségének a fűthető első sportülések is részei. Az opcionális extrafelszereltség részeként a vezetőoldali ülés memóriafunkciót is magába foglaló, elektromos állítási lehetősége és oldaltámasza is elérhető. A szintén opcionális extrafelszereltségként megrendelhető BMW M sportülések egyetlen gombnyomással kínálnak megannyi állítási lehetőséget, kényelmes oldaltámaszokat és részben integrált fejtámaszokat. Kagylóülésszerű kialakításukkal és állítható háttámla-mélységükkel a BMW M sportülések még dinamikus kanyarodások közben is optimális oldaltartást garantálnak. A hátsó ülések és integrált fejtámláik kontúrjai jellegzetesen különálló kialakítást képviselnek.

Az új, Black árnyalatú M Performtex ülőfelületek a progresszív sportosság megtestesítői – az új BMW 2-es Coupé összes modellváltozatának alapfelszereltségeként. Az innovatív bársonykárpitot prémium minőségű anyaghasználat, alacsony saját tömegű kialakítás és fenntarthatóságra optimalizált gyártási folyamatok jellemzik. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető, perforált Sensatec kárpit Black és Cognac árnyalatban, valamint dekoratív steppeléssel díszített Tacora Red verzióban is elérhető. A vörös kontrasztvarrással ellátott, Black árnyalatú Vernasca bőrkárpitozás új verziója ugyancsak az opcionális extrafelszereltség részeként rendelhető meg a modellhez.

Az új BMW 2-es Coupé opcionális extrafelszereltségként megrendelhető utastéri dekorbetétjei között számos vonzó tétel sorakozik. Az alapfelszereltségként kínált, alumíniumból készült, rombuszmintás, antracit árnyalatú dekorbetétek alternatíváiként a nyitott pórusú, finom fából készült dekorbetétek, a nyitott pórusú, szürkéskék dekorbetétek és a szénszálból készült BMW M dekorbetétek is elérhetők. Az utastér prémium hangulatát további exkluzív opciókkal fokozhatják a bajor prémiummárka ügyfelei. Az automataváltó előválasztó kapcsolója, a BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia vezérlőtárcsája, valamint a motorindító Start/Stop gomb például Crafted Clarity kristályüvegből is megrendelhető.

Erőteljes és hatékony motorok, alapfelszereltségként BMW M sport futómű

Az új BMW 2-es Coupé soros hathengeres benzinmotorral ékesített motorpalettája egyedülálló a kompakt szegmensben. A 3.0 liter hengerűrtartalmú erőforrás 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményt küld az úttestre a BMW xDrive intelligens összkerékhajtáson keresztül, amely az új BMW M240i xDrive Coupé esetében 4,3 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulásban érhető tetten.

A BMW M Performance modell soros hathengeres benzinmotorja mellett az új BMW 2-es Coupé motorpalettáját háromféle négyhengeres benzinmotor és egy 2.0 liter hengerűrtartalmú dízelmotor alkotja. A belépő szintű modell az új BMW 218i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,5 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 147 – 160 gramm / km; CO2-osztályok: E – F), amelynek 115 kW / 156 lóerő maximális teljesítménye 8,7 másodperces nulla-százas sprintet eredményez.

A 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes, új BMW 220i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,4 – 6,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 145 – 158 gramm / km; CO2-osztály: E – F) 7,5 másodperc alatt, a 180 kW / 245 lóerő maximális teljesítményre képes, új BMW 230i Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 6,6 – 7,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 150 – 162 gramm / km; CO2-osztály: E – F) pedig 5,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

Az új BMW 220d Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 4,9 – 5,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 129 – 141 gramm / km; CO2-osztály: D – E) dízelmotorja a tolóerő és a hatékonyság kivételes egységét kínálja a sportos kétajtós modellben. 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményéhez egy 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia is társul, 8 kW / 11 lóerő többlet-teljesítménnyel. Az új BMW 220d Coupé így 6,9 másodperc alatt futja meg a nulla-százas sprintet.

Az új BMW 2-es Coupé összes hajtáslánc-változata nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval dolgozik együtt. Az új BMW M240i xDrive Coupé modellhez alapfelszereltségként kínált nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó az új BMW 218i Coupé, az új BMW 220i Coupé, az új BMW 230i Coupé és az új BMW 220d Coupé kvartettjéhez az opcionális extrafelszereltség részeként érhető el. Utóbbi gyorsabb váltásokkal és kormány mögötti váltófülekkel fokozza a sportos vezetési élményt. A kiváltképp dinamikus gyorsulások érdekében Sprint funkció is elérhető: ha a vezető legalább egy másodpercen keresztül meghúzva tartja a kormány mögötti bal oldali váltófület, a váltó azonnal a lehető legalacsonyabb sebességi fokozatba kapcsol vissza, a SPORT vezetési üzemmód pedig az összes elmentett hajtáslánc- és futómű-technológiai beállítással aktiválódik. A módváltást a digitális műszeregységen felvillanó grafikák is jelzik.

Az új BMW 2-es Coupé négyhengeres motorral szerelt modellváltozataihoz alapfelszereltségként kínált BMW M sport futómű feszes kerékfelfüggesztésekkel és rugóút-szinkronizált lengéscsillapítókkal fokozza az agilitást és a kanyardinamikát. Mindezt kormányzási szög függvényében változó áttételű sport kormánymű egészíti ki. Az új BMW M240i xDrive Coupé az opcionális extrafelszereltség részeként adaptív M futóművel is felszerelhető, amelynek a változó áttételű sport kormánymű is része. Az adaptív M futómű elektronikusan vezérelt lengéscsillapítói háromféle működési karakterisztika szerint szabhatók személyre, utóbbiak a kiválasztott vezetési üzemmód függvényében aktiválhatók. A BMW M Performance modell alapfelszereltségként kapja meg a BMW M sport differenciálművet, valamint a BMW M sport fékrendszert, amely a többi modellváltozat számára is elérhető – az opcionális extrafelszereltség részeként.

Intuitív járművezérlés és innovatív digitális szolgáltatások: BMW 8.5 operációs rendszer és QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia

A BMW 2-es Coupé új verziójában a QuickSelect koncepció szerint felépített BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia, valamint a számos innovatív digitális szolgáltatás rendkívül intuitív és kényelmes járművezérlést tesz lehetővé – a BMW 8.5 operációs rendszer alapjain. A minden korábbinál következetesebb rendszer a központi kijelzőn keresztül érintésekkel, a BMW Intelligent Personal Assistant technológiának köszönhetően pedig akár élőbeszéd útján is működtethető. A BMW iDrive kijelző- és járművezérlő technológia legkorszerűbb verziója új főképernyőt kapott, amely folyamatosan jeleníti meg nagy méretben a navigációs rendszer térképét és más, személyre szabott tartalmakat. Az új főképernyő vízszintesen elrendezett ikonsávjai és a rendszer QuickSelect koncepció szerinti felépítése lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei közvetlenül, almenükön keresztül történő keresgélések nélkül érjék el az egyes járműfunkciókat. Az új, lapos menüelrendezés könnyebb navigálást tesz lehetővé az egyes funkciók között, amelynek következtében az új BMW 2-es Coupé vezetője még inkább az autó előtt álló útra koncentrálhat.

A BMW Intelligent Personal Assistant már svéd, lengyel és holland nyelven is vezérelhető, a központi kijelzőn pedig a digitális társ kétféle grafikai megjelenítése érhető el. Az egyes hangutasítások hatására további szimbólumok is megjelennek.

Az új BMW 2-es Coupé alapfelszereltségeként kínált BMW Live Cockpit Plus műszerfal-elrendezésnek a felhőalapú BMW Maps navigációs rendszer is része, amely a BMW 8.5 operációs rendszer alapjain fut és minden korábbinál könnyebben kezelhető: az úti cél aktiválása még gyorsabb lett, utazás közben a rendszer kiegészítő információkat közöl, a gyors és pontos útvonaltervezést pedig további optimalizáló lehetőségek teszik még hatékonyabbá. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés esetében a BMW Head-Up kijelző a kiterjesztett nézetet (Augmented View) is magába foglalja. Utóbbi élő videóstreamet jelenít meg a vezető nézőpontjában a digitális műszeregységen vagy a központi kijelzőn, ahol a navigációs rendszer térképét valós idejű információkkal egészíti ki. Bonyolult kereszteződésekben például a technológia egyértelmű iránymutató animációt helyez a fedélzeti kamera élőképére, hogy elősegítse a tervezett útvonal megtartását.

Az új BMW 2-es Coupé modellben a BMW ID és a My BMW okosalkalmazás közreműködésével minden korábbinál egyszerűbbé válik a felhasználó és az autó közötti kapcsolat kialakítása. A vezetők már számos európai országban közvetlenül az autóból is rendezhetik parkolási díjaikat. A modellben az alapfelszereltség részeként aktiválható a személyes eSIM kártya is, amely 5G mobiltechnológiát használ és azt is lehetővé teszi, hogy a bajor prémiummárka ügyfelei a mobiltelefon-szerződésükben foglalt kommunikációs és hálózati funkciókat az autóban is használják – akkor is, ha az adott okostelefon fizikailag nincs az autóban. Az új BMW 2-es Coupé széleskörű alapfelszereltségének az Apple CarPlay® és az Android Auto™ használatát egyaránt lehetővé tevő okostelefon-integrálhatóság is része.

Jelentősen kibővített alapfelszereltség és célzott személyre szabhatóság

Az új BMW 2-es Coupé átfogó alapfelszereltséggel büszkélkedhet, amelynek az M Sport csomag, a fűthető első ülések, a külső visszapillantó-csomag és a riasztórendszer is része. Az új BMW M240i xDrive Coupé vezetési élményét ráadásul speciális, napfényvédő ablakfóliázás is fokozza.

A félautomatizált járművezetést és parkolást elősegítő, intelligens vezetést támogató rendszerek alapfelszereltségként kínált listája ugyancsak tovább bővült. Az új BMW 2-es Coupé modellben a parkolóasszisztens (Parking Assistant) a parkolási manőverek gázadási, fékezési, kormányzási és sebességváltási feladatait is képes átvállalni, miközben funkcióinak sorát többek között az első és hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszer (PDC – Park Distance Control), valamint a tolatási segédlet (Reversing Assistant) színesíti. Alapfelszereltség továbbá a frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning), a fékező funkcióval dolgozó tempomat (Cruise Control with Brake Function), a KRESZ-jelzéseket felismerő rendszer (Traffic Sign Recognition) és az előzési tilalmakra is figyelmeztető sebességhatár-kijelzés (Speed Limit Info) is.

A modellhez az opcionális extrafelszereltség részeként a Driving Assistant csomag, a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go) és a Parking Assistant Plus parkolóasszisztens is megrendelhető. Az új BMW 2-es Coupé opcionális extrafelszereltség részeként elérhető tételei között a távolságifény-asszisztens (High-beam Assistant), a BMW Drive Recorder, az elektromosan működtethető napfénytető, az elrejthető vonóhorog, a Harman Kardon surround audiorendszer és a BMW M GmbH trikolor árnyalatát viselő ajtókárpit-betétek is megtalálhatók.

Az újdonság célzott személyre szabhatóságát új felszereltségi csomagok is segítik. Az új BMW 2-es Coupé modellhez most először válik elérhetővé a Prémium csomag, amelynek a Comfort Access funkció, a LED-technológiás, adaptív első fényszórók és a vezeték nélküli töltést kínáló okostelefontartó tálca is része. Az új Innováció csomag a Driving Assistant csomag tételeit, a Parking Assistant Plus parkolóasszisztenst és a BMW Head-Up kijelzővel dolgozó BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezést is magába foglalja.

Az új BMW M240i xDrive Coupé modellhez az exkluzív M Technology csomag is elérhetővé válik, amely az erőforrás optimalizált hűtőrendszerével, a továbbfejlesztett töltőlevegő-hűtővel és a BMW M sport fékrendszer nagyobb féktárcsáival teremti meg a versenypályák vérpezsdítő vezetési élményének ideális előfeltételeit.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.15
Háborús anyaghiány és kreatív közlekedési álmok megtestesítője, mégsem terjedt el. ..
2024.07.15
A Formula 1 Magyar Nagydíjat július 19-21. között rendezik, melyet idén is hatalmas érdeklődés övez....
2024.07.15
Francia-kínai koprodukcióban, a Renault és Geely partneréségének köszönhetően újra életre kelt....
2024.07.15
Az első fél évben 0,3 százalékkal kevesebb motorbenzin és 1,2 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott....
2024.07.15
Egyikük André Citroën, a merészen új utakat járó márkaalapító, a másikuk egy új korszakot megnyitó....
2024.07.15
A Hosszútávú-világbajnokság idei ötödik futamán, Interlagosban akár a kettős győzelem is....
2024.07.15
Továbbra is piaci átlag felett dübörög az AutoWallis Kiskereskedelmi Üzletágának teljesítménye,....
2024.07.15
Vádat emelt az ügyészség egy férfi és három társa ellen, akik a vádhatóság szerint valótlan....
2024.07.15
Már takarékos, de még nem szénnéfolytott motorok, hot hatchek, és megfizethető, változatos....
2024.07.15
Tavalyi eredményéhez képest 12 helyet javítva, ismét a top 400-ban szerepel a győri Széchenyi....