modellek

Mini drone, de hatalmas élmény

2015.06.24.

Nagyon sok esetben előfordul, hogy van egy pár percünk, amit szeretnénk jól kihasználni. Akár otthon akár munkahelyen tartalmasan ellehet tölteni ezt a rövidke időt. Erre tökéletes választás a Syma X12s nano quadrocopter. A Syma cég legkisebb beltéri drone-ja igazi élményt nyújt.

Szerző: Rudolf Antal

Az első ami feltűnik amikor a kezünkbe vesszük a dobozt, hogy igen kisméretű gépről van szó.  A dobozt kinyitva a maroknyi quadcopter mellett megtaláljuk a távirányítót, az usb-s töltőt, 1 garnitúra pót rotorlapátot, egy csavarhúzót illetve a magyar nyelvű használati útmutatót. Gyárilag a kisgép akkumulátora tárolási szinten van. Első körben mindenféleképpen töltéssel kezdjük a játékot.  Az usb-s töltőt használhatjuk hagyományos PC-vel, notebook-al, vagy akár a usb-s hálózati adapterrel. (a legtöbb új telefonkészülék töltője rendelkezik usb aljzattal, így azzal is használhatjuk)  A töltési idő kb. 50 perc, ami hozzávetőlegesen 4 perc repülési időt biztosít. Ez persze függ attól is, hogy milyen kunsztokat művelünk a mini drone-al.

Amikor a töltéssel megvagyunk már csak a távirányítót kell üzembe helyezni. A készülék formája ismerős lehet. A legnépszerűbb konzol játékok joystick formája szinte megegyezik a mi távirányítónkkal.  A 2,4Ghz-es 4 csatornás rádió nagyon jól illeszkedik a kezünkbe. A működéséhez 4db ceruza elem szükséges. Az újra tölthető akkumulátorokat nem javaslom, mert a kisebb feszültég miatt nem lesz olyan stabil a kapcsolat a drone és a távirányítónk között. Hagyományos elemekkel is nagyon sokáig bírja, mivel mozgó alkatrész nincs benne, így nem fogyaszt sokat. A távirányítón kapcsolható 1 –es illetve 2 –es mód, kezdő és haladó vezetést tesz lehetővé.

Amennyiben megoldható a berepülést érdemes nagyobb helyen végezni, 1-es módban. Amilyen pici olyan mozgékony és fürge a kisgép. Míg nem szoktuk meg, hogy hogyan reagál a karmozdulatokra, addig óvatosan a vezetéssel. Erre dologra gondoltak a tervezők is, ezért szerelték a gépeket rotorlapátvédővel. Ha esetleg az ember odacsapja egyszer-kétszer a rotorokat, és motorokat kíméli az ütközéstől. Minél többet gyakorolunk, annál jobban rá lehet érezni az izére. Ha már nagyon jól megy a repülés, akkor kapcsolhatjuk a 2-es módot, és ekkor látszik igazán, hogy mit is tud a masina. A 360 fokos fordulás már csak hab a tortán, amit szintén a távirányítóról lehet kapcsolni. 

A Syma cég drone palettája szinte minden igényt kielégít. Aki már magabiztosan kezeli ezt az X12 gépet, az megpróbálhatja valamelyik nagyobb drónt is. Szélesebb választékot a www.modell.hu oldalon találhatunk.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.12.04
Halálos baleset történt péntek reggel Jászárokszállásnál, a 3203-as út 23-as kilométerénél, ahol....
2020.12.04
Hegemónia a hibridek körében, dominancia a pickupok mezőnyében, győzelem a crossoverek piacán és....
2020.12.04
A 38 éves férfi a gyanú szerint Budapesten, a 61-es villamoson támadta meg a szerelvény vezetőjét....
2020.12.04
Az új Land Rover Defendert két díjjal is kitüntették a világszerte elismert TopGear.com Awards-on:....
2020.12.04
A C-Prémium kategóriába 2021-ben érkező DS 4 modell a francia luxus és a high-tech találkozása egy....
2020.12.04
Alighogy megjelent a színen, nyomban egy rendkívül értékes elismeréssel kezdte karrierjét a Peugeot....
2020.12.04
Az Audi folytatja elektromos offenzíváját a Q3 45 TFSI e és a Q3 Sportback 45 TFSI e modellek....
2020.12.04
A Volkswagen konszernhez tartozó brit Bentley autógyár felkészült arra az esetre, ha Nagy-Britannia....
2020.12.04
A Dunántúli-középhegységben és a nyugati tájakon, még tartósan fagypont alatt maradhat a....
2020.12.03
1920-1930. Tündöklés és bukás. Újabb érdekességgel jelentkezünk, hogyha már a koronavírus először....