Kamion Európa Bajnokság

Misanoban folytatódik a FIA Kamion Európa-bajnokság

2016.05.26.

A hétvégén (május 28-29.) az olaszországi Misanoban folytatódik a FIA Kamion Európa-bajnokság (ETRC) idei szezonja. Kiss Norbert most először teszteli az új Tankpool24 Mercedes versenykamiont, versenykörülmények között.

A kétszeres Európa-bajnok magyar pilóta, Kiss Norbert nemrégiben a Tankpool24 Mercedes csapatához igazolt, így komoly és új kihívásokkal vágott neki a 2016-os szezonnak. Május elején a bajnokság első versenyhétvégéjének a Red Bull Ring adott otthont, ahol a csapat régi kamionjával is értékes pontokat szerzett Norbi, a csapat tavalyi eredményeihez képest már hatalmas előre lépéssel, stabilan az első nyolcban autózott. A legjobb rajthelye egy 5. helyezés volt, míg a versenyeken a szombati napon egy 8., vasárnap két 6. helyet zsebelt be, amely várakozásokon felüli eredmény volt mindenki számára.

Norbi és új csapata nagy reményekkel érkezik a hétvégén az olaszországi Misanoba, ahol várhatóan már az új építésű kamionjával versenyezhet, ezzel nagyobb esély nyílik a top 5-be kerüléshez. Ez a versenyhétvége is a csapattal való összeszokásról, valamint az új kamion teszteléséről és fejlesztéséről szól majd.
„Az új kamion biztosan nagy előre lépés lesz, de a motor technikában még a régi fejlesztést fogjuk használni. Az idei szezon legnagyobb kihívása a motorfejlesztés lesz. Sajnos ez az amihez a legtöbb idő kell és keményen fogunk dolgozni ezen a szezon folyamán. ’’- mondta Kiss Norbert.

„Közel áll a szívemhez a versenyhelyszín, mert itt szereztem az első időmérő győzelmemet. Remélem, itt is találkozunk majd magyar szurkolókkal és mint az elmúlt években ismét tudok számukra örömet okozni.’’
"Folytatjuk tovább a munkát a Tankpool24 csapattal, mivel a cél továbbra is a fejlődés és hamarosan egy dobogós hely megszerzése. Mindent megteszek azért, hogy a magyar futamon, a Hungaroringen (augusztus 27-28.) küzdeni tudjunk dobogós helyekért és futamgyőzelmekért. Számomra ez a verseny jelenti majd a legtöbbet, mivel itthon hazai pályán, hazai közönség előtt versenyzek és az egész versenyévadban ez a legfontosabb hétvége." 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.03.31
Csaknem 300 millió forint európai uniós támogatás felhasználásával fejlesztette a technológiát és....
2020.03.31
Elkezdődött a Kárpátok romániai vonulatát átszelő első, a Nagyszeben-Pitesti nyomvonalon haladó....
2020.03.30
A világ leginnovatívabb és legzöldebb autógyártójaként ismert Toyota új festékporlasztót fejleszt,....
2020.03.30
A bérautós ágazat óriási mélyrepülésbe kezdett, az autókereskedések fulladoznak, a szervizek....
2020.03.30
Josef Prchal Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.03.30
A héten megpróbálják növelni a most nyitva tartó átkelőhelyek számát a magyar-szlovák határon a....
2020.03.30
2019-ben a SEAT fenntartotta az elmúlt négy év pozitív lendületét, és olyan pénzügyi eredményeket....
2020.03.30
A Mercedes Forma-1-es csapata is segített angol kutatóknak, hogy egyetlen hét alatt fejlesszenek....
2020.03.30
Az új Golf az innovatív Car2X technológiának köszönhetően segíthet a járművezetőknek a balesetek....
2020.03.30
A francia Sécurité Routière megoldásai a vezetés közbeni telefonálásra. ..