autóvezetés

Mit okoz a maszk vezetés közben?

2021.02.27.

Az orr és a száj eltakarására alkalmas eszköz, a maszk most már egy éve az életünk részévé vált. A szabályoknak megfelelően szinte mindenhol hordani kell, sokszor még a személyautókban is ajánlott. Nyilván az idős szeretteink védelme érdekében feltesszük, és jó esetben más embereket sem akarunk veszélyeztetni. De, ha arra kényszerülünk, hogy a kormány mögött hordjuk a maszkot, akkor a vezetés egy újragondolt tevékenységgé válik. 

Az orr és a száj eltakarására alkalmas eszköz, a maszk most már egy éve az életünk részévé vált. A szabályoknak megfelelően szinte mindenhol hordani kell, sokszor még a személyautókban is ajánlott. Nyilván az idős szeretteink védelme érdekében feltesszük, és jó esetben más embereket sem akarunk veszélyeztetni. De, ha arra kényszerülünk, hogy a kormány mögött hordjuk a maszkot, akkor a vezetés egy újragondolt tevékenységgé válik.

Elsősorban két kéz, két láb, két szem, két fül és a központi vezetés támogató rendszer, az agy megfelelő működése szükséges a balesetmentes autóvezetéshez. Ez a legutóbbi főnök pedig igen változó hatásoknak volt kitéve az elmúlt időszakban. Nézzük, ha maszkot kell hordanunk, mi mindent tapasztalhatunk a volán mögött?

Először is „látáskárosodást”. Pedig a szemnek igen nagy szerepe van a biztonságos közlekedésben, pláne a kormány mögött mocorgók esetében. Akármilyen típusú, stílusú maszkot viselünk, a látótér bizonyos százalékának fix, hogy búcsút mondhatunk. Azért is kellemetlen ez, mert az autó belső kialakítása is csökkenti ezt a területet, szóval sokkal komolyabb kihívás látni és balesetmentesen vezetni maszkban. 

Másodszor át kell gondolnunk a fizikát, mert másodperceket veszthetünk a maszk igazgatásával. Ez pedig a sebesség függvényében komoly hosszúságú útszakasz kontrollálásának a teljes kiesését jelentheti. Akármennyire is hozzászoktunk a gumipánthoz a fül mögött és az arc előtt a textilhez, mégiscsak olyan ez, mint egy ruhadarab. Muszáj néha igazítani rajta, hogy a helyén legyen. És valljuk be őszintén, ezt hordani lehet, de megszokni nem.

Aztán jön a „páracunami”. Nos, nyugodt légzésnél egyenletesen eloszlik a lehelet páratartalma, így észre sem vesszük. Ám, ha egy bosszantó közlekedési helyzet adódik, azonnal gyorsabban szuszogunk, vagy akár fújtatunk, esetleg magas hangerőn eleresztjük választékos véleményünket. A kilégzéskor ilyen módon keletkezett nagy mennyiségű párát pedig a legzavaróbb helyekre irányítja a maszk. Először is nagy részét felfogja a textil és elázik, az arcunkon pedig folyik a víz. Másodszor a felfelé áramló fölösleg a szempillákon csapódik le, így sírás nélkül is könnyezünk. Na, ebben a helyzetben ember legyen a talpán, aki megfelelően tud koncentrálni a vezetésre.

A maszk okozta mentális katyvaszról azt gondoljuk, hogy nincs, de ez hazugság. Jó néhány embertől hallottam már, hogy az orr és a száj eltakarásával azt tapasztalják, mintha más érzékszervük is gyengébben működne. Legtöbben azt mondják, ha be van fogva a szájuk, úgy érzik, hogy rosszabbul is hallanak. Márpedig a külső zajok pontos beazonítása elengedhetetlenül szükséges vezetés közben. Nem bizonyított tény, de az agy néha megtréfál bennünket. Ez a kis vicc pedig tovább növeli a rizikófaktorok számát.

Stressz, amit a maszk vált ki. Ez egyénenként persze változó, de rontja a vezetés alatt megszokott komfortérzetünket. A személyautó irányítása alapból hordoz egy bizonyos feszültségtartalmat, ezt pedig felfelé generálja az orr és a száj eltakarására használt eszköz. Sajnos, emiatt megnövekszik az esélye annak, hogy egy krízishelyzetben esetleg rosszul döntünk. 

Mindent összevetve úgy gondolom, egy év alatt sem tudtunk teljesen hozzászokni a maszkhoz, az élet bizonyos területein pedig egészen biztosan rontotta a már megszerzett képességeink hatásfokát. Döbbenetes dolog, hogy azokon a napokon, amikor jóval alacsonyabb a forgalom a közutakon, mégis közel ugyanannyi baleset történik, mint egy átlagosnak mondhatón. Persze felvetődik a kérdés, hogy minek a számlájára írható ez? Mert egy balesethez nem kell nagyot hibázni… Ha azonban a vezetést plusz egy zavaró körülmény, mint például a maszk használata befolyásolja, akkor újra kell gondolni. Vagy több időt kell szánni a tervezett útra, vagy egy adag türelemfröccsöt kell inni az indulás előtt, vagy más közlekedési módot kell választani.  A legfontosabb az, hogy a megváltozott körülményekhez a balesetmentes közlekedés érdekében alkalmazkodni kell. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.15
Ismét felvillanyozódott a Hyundai márka és újabb elektromossal bővíti márkakupa-sorozatát. ..
2024.04.15
Visszatér a tél Ausztriába, hétfőn figyelmeztetést adtak ki az autósoknak – írja a Heute című....
2024.04.15
Miért áll egy kihegyezett versenyautó egy hófödte versenypályán, és miért sorakoznak mögötte....
2024.04.15
Az Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) és az Audi Hungaria tárgyaló delegációi közötti....
2024.04.15
Az Audi több mint 20 új, tisztán elektromos, plug in hibrid és hagyományos, belső égésű motorral....
2024.04.15
Április 9-én Pekingben mutatta be legújabb, működésének első öt évében kapacitás- és....
2024.04.15
Erősen indította az AutoWallis Csoport Kiskereskedelmi üzletága az idei évet, miután 16 százalékkal....
2024.04.15
Alkalmanként átlagosan 2,5 órát parkolnak a magyar autósok az utcán és 6 órát a parkolóházakban, az....
2024.04.15
Európai tervezés, törökországi gyártás, japán hagyományok - ezek a sarokpontjai a Mitsubishi Colt....
2024.04.15
Múlt és jelen egyhelyen mindig izgalmas egyveleget mutat, nem véletlen, hogy az Akkor és Most Jármű....