kenőolaj

A MOTUL bemutatja új technológián alapuló motorkerékpár kenőanyag választékát

2014.09.19.

2013-ban a MOTUL megújította teljes motorkerékpár kenőanyag választékát. A francia nagyvállalat legújabb fejlesztései a vállalat elkötelezettségét tükrözik a legfrissebb technológiák állandó keresése, és az alapvető piaci igények tökéletes megértése iránt.

A MOTUL, mint a high-tech termékeiről ismert és nagy megbecsültséget elért vezető kenőanyag ipari szereplő, legfrissebb választékában olyan négyütemű, kétütemű motor kenőanyagokat kínál, melyek kielégítik a világszerte elfogadott motorkerékpár ipari követelményeket: API ( Amerikai Üzemanyag Intézet), JASO ( Japán Járműipari Szabvány Szövetség) és a motorkerékpár gyártók legfrissebb ajánlásai.

A MOTUL több évtizeden keresztül folyamatosan növelte motorkerékpár kenőanyagai teljesítményszintjét saját, egyedi ÉSZTER technológiája továbbfejlesztésével. A fejlesztés legújabb mérföldköve az ÉSZTER Core® technológia. Ez a technológia gondosan összeválogatott természetes észterek és csúcsminőségű szintetikus alapolajok optimális kombinációja, innovatív adalékcsomaggal kiegészítve.

Mint a motorsport legfelső kategóriáiban szerepet vállaló vállalat, külön a versenysport céljait kielégítő különleges motorkerékpár kenőanyagokat fejlesztett „Factory Line” márkanév alatt, melyek nagyobb motorteljesítmény, nagyobb forgatónyomaték elérését teszik lehetővé. Az új 300V Factory Line Road Racing 1,3%-kal növeli a motorteljesítményt, míg az Off Road változat 2,5%-kal képes túlszárnyalni a korábbi termékekkel mért motornyomaték értékeket. Mindezeken túlmenően, a MOTUL két másik kritikus fejlesztési területre koncentrált fejlesztéseivel; a sebességváltó és a nedves tengelykapcsoló. Az új 300V kivételes, extrém nyomás tulajdonságokra képes a túlterhelt sebességváltók védelme érdekében, míg a tengelykapcsoló súrlódási tulajdonságait a súrlódó tárcsák élettartama és a kapcsolási érzet javítása érdekében optimalizálták, mind a gyorsasági motorsport, mind pedig a terepsport igényeit szem előtt tartva.

Az általános négyütemű motorolajok is élvezik a legfrissebb motorsport célú fejlesztések eredményeit, kielégítve a JASO MA2 standard támasztotta előírásokat, melyek a leghatékonyabb súrlódási tulajdonságokat követelik meg. Az új 7100 100%-ban szintetikus négyütemű választék három új viszkozitás kategóriával kiegészülve (5W40, 10W50 és 15W50), héttagúra bővült, a BMW, a KTM, az APRILIA és az MV AUGUSTA legfrissebb elvárásaira reagálva. Az 5100 Technoszintetikus® négyütemű kenőanyagok vegyi formulája szintén változott, maradt a négy viszkozitás kategória: 10W30, 10W40, 10W50 és 15W50.  

A MOTUL a technológiai változtatásokon túlmenően, megváltoztatta a termék flakon címkék megjelenését is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.08.15
Lassacskán megkerülhetetlen az elektromos rásegítés, de hogyan működnek? ..
2020.08.15
A pontversenyben élen álló Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a Forma-1-es Spanyol....
2020.08.15
Jiri Novák Csehországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.08.15
Először látható grafikákon a Nissan Magnite utastere, ami ugyan egy Indiának szánt modell, de....
2020.08.15
A frissen kiszivárgott iparági hírek szerint egy évvel korábban, már 2022-re elkészülhet a....
2020.08.15
Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj harmadik szabadedzését szombaton Barcelonában. ..
2020.08.15
Az ország északnyugati sarkában épülő négysávos autóút Dömper és a Subterra-Raab által épített....
2020.08.15
Júniusban kezdett magára találni a francia autópiac. Míg a tavaly júniusi autópiac 8,9 százalékos....
2020.08.15
Leállították a szombati Miskolc-ralit, az országos bajnokság második fordulóját, mivel a második....
2020.08.15
Az Egyesült Államokban társadalmi, történelmi és persze praktikus okokból mindmáig az egyik....