kenőolaj

A MOTUL bemutatja új technológián alapuló motorkerékpár kenőanyag választékát

2014.09.19.

2013-ban a MOTUL megújította teljes motorkerékpár kenőanyag választékát. A francia nagyvállalat legújabb fejlesztései a vállalat elkötelezettségét tükrözik a legfrissebb technológiák állandó keresése, és az alapvető piaci igények tökéletes megértése iránt.

A MOTUL, mint a high-tech termékeiről ismert és nagy megbecsültséget elért vezető kenőanyag ipari szereplő, legfrissebb választékában olyan négyütemű, kétütemű motor kenőanyagokat kínál, melyek kielégítik a világszerte elfogadott motorkerékpár ipari követelményeket: API ( Amerikai Üzemanyag Intézet), JASO ( Japán Járműipari Szabvány Szövetség) és a motorkerékpár gyártók legfrissebb ajánlásai.

A MOTUL több évtizeden keresztül folyamatosan növelte motorkerékpár kenőanyagai teljesítményszintjét saját, egyedi ÉSZTER technológiája továbbfejlesztésével. A fejlesztés legújabb mérföldköve az ÉSZTER Core® technológia. Ez a technológia gondosan összeválogatott természetes észterek és csúcsminőségű szintetikus alapolajok optimális kombinációja, innovatív adalékcsomaggal kiegészítve.

Mint a motorsport legfelső kategóriáiban szerepet vállaló vállalat, külön a versenysport céljait kielégítő különleges motorkerékpár kenőanyagokat fejlesztett „Factory Line” márkanév alatt, melyek nagyobb motorteljesítmény, nagyobb forgatónyomaték elérését teszik lehetővé. Az új 300V Factory Line Road Racing 1,3%-kal növeli a motorteljesítményt, míg az Off Road változat 2,5%-kal képes túlszárnyalni a korábbi termékekkel mért motornyomaték értékeket. Mindezeken túlmenően, a MOTUL két másik kritikus fejlesztési területre koncentrált fejlesztéseivel; a sebességváltó és a nedves tengelykapcsoló. Az új 300V kivételes, extrém nyomás tulajdonságokra képes a túlterhelt sebességváltók védelme érdekében, míg a tengelykapcsoló súrlódási tulajdonságait a súrlódó tárcsák élettartama és a kapcsolási érzet javítása érdekében optimalizálták, mind a gyorsasági motorsport, mind pedig a terepsport igényeit szem előtt tartva.

Az általános négyütemű motorolajok is élvezik a legfrissebb motorsport célú fejlesztések eredményeit, kielégítve a JASO MA2 standard támasztotta előírásokat, melyek a leghatékonyabb súrlódási tulajdonságokat követelik meg. Az új 7100 100%-ban szintetikus négyütemű választék három új viszkozitás kategóriával kiegészülve (5W40, 10W50 és 15W50), héttagúra bővült, a BMW, a KTM, az APRILIA és az MV AUGUSTA legfrissebb elvárásaira reagálva. Az 5100 Technoszintetikus® négyütemű kenőanyagok vegyi formulája szintén változott, maradt a négy viszkozitás kategória: 10W30, 10W40, 10W50 és 15W50.  

A MOTUL a technológiai változtatásokon túlmenően, megváltoztatta a termék flakon címkék megjelenését is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.14
Motorkerékpárossal ütközött össze egy személyautó Baján, az 55-ös főút Szegedi úti szakasza és a....
2024.04.14
Minden tekintetben közelebb lépett az RS3-hoz frissítése után az Audi S3. Továbbra is kívánatos....
2024.04.14
A Škoda AUTO közzétette tisztán elektromos, akkumulátorhajtású (BEV), városi SUV-crossover....
2024.04.13
Motorossal ütközött össze egy személyautó a 4-esen, Vecsésnél – jelentette az Országos....
2024.04.13
Háromszor körbejárta a földet Ikarus Gyula, akinek különleges buszai több ezer óra munkával....
2024.04.13
TCR World Tour: Hungaroring nem, Sport tv magyarul igen!   ..
2024.04.13
Hazánkban még soha nem látott színvonalú rali mezőny gyűlt össze a V-Híd Rally Hungary-re, amit....
2024.04.13
A Honda bejelentette, hogy négy fejlesztése is diadalmaskodott a Red Dot Design Award 2024-es....
2024.04.13
Ha valaki még gondolkodna, hogy megvegye-e a jegyét a bécsi F1 Exhibition-re, ne tegye, csak....
2024.04.13
A Forma-1-es világbajnoki idény második felére a Ferrari akár utol is érheti a címvédésre jó....