Toyota Celica

Mozijeggyel lehetett megnyeni a Star Wars Celicát

2021.08.23.

Imádtam, és imádom a Star Wars filmeket. Viszont lehetsz akármekkora rajongó, talán még így sem hallottál a filmhez átalakított Toyota Celicáról.

1977-et írunk. A világ ekkor még nem tudja, hogy egy filmsorozat hamarosan akkorát fog szólni, mint még semmi. Azonban ehhez tenni is kell, így hát a 20th Century Fox eldönti, hogy az Emlékezett Napjára időzített Csillagok Háborúja filmbemutatón nívós ajándékokat szórnak szét a mozijegy vásárlók között. Például egy luxus utazást, és egy meglehetősen egyedi Toyota Celica GT Liftback-et. Megnyeréséhez mindössze annyit kellett tenniük a filmnézőknek, hogy kitöltik és visszaküldik postán a kapott űrlapot. A világ még nagyon más volt, na.

De hiszen a Star Warsban nincsenek is autók – szólhat jogosan a komment, ugyanakkor egy hivatalos autója mégis akad a franchise-nak, csupán kevesen tudnak róla. A filmstudió a Toyotával közös projektben bérelte fel a Delphi Auto Design-t, hogy alkossanak valami egyedit a bemutatóra. Inspirációnak az akkori Forma-1-es Toyota Nagydíj safety carját vették, ami bitang bodykittel gurult a világbajnokság mezőnye előtt. Ettől máris nagyon vad lett a sportkupé, amolyan 70-es évek stílusban, amitől mégis elszáll az agyunk, az a különleges fényezés.

Akkoriban nem igazán voltak grafikus programok ilyen célokra, ígyhát két airbrush művészt kértek fel, hogy szabadkézzel fessék fel a film legjobb jeleneteit a kocsi oldalára és motorháztetejére. Utóbbira magát a posztert fújták fel Luke Skywalkerrel és Leia hercegnővel. Odabent ezüst díszcsíkokkal dobták fel az alapvetően fekete utasteret, egyébként még a bőr sportüléseket is belerendelték, ahogy a tetőablakot is.

Ugyanakkor nincs egyszerű sorsa egy kiállításra szánt autónak. Állítólag a kelleténél gyengébb minőségű lakkal fújták le az airbrush munkákat, így már hónapokkal később károsodtak azok, hiszen minden nap Toyota márkakereskedések vagy mozik előtt ácsorgott az autó. Az autót egy évvel a premium után adták át a nyertesnek, azonban a személy kiléte ismeretlen, így az autónak nyoma veszett. Sajnos képeket is alig lelni róla az interneten, az akkori hivatalos fotókon kívül csak amatőr képeket találni. Állítólag utoljára a 90-es években bukkant fel egy magazin hasábjain, ahol 1000 dollárért hirdették a jó állapotnak örvendő Celicát, de, hogy hol van most, vagy egyáltalán viseli-e még az egyedi fényezést, azt nem tudni.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.10.28
Az előzetes várakozásokat jelentősen meghaladó érdeklődés miatt már a jegyzés harmadik napját....
2021.10.28
Halálos áldozata is van a Mélykút és Bácsalmás között csütörtök reggel történt vonatbalesetnek -....
2021.10.28
A főváros 2023 végéig 48 új, alacsonypadlós trolibuszt vásárol - döntött szerdai ülésén a Fővárosi....
2021.10.28
Várhatóan csaknem félszáz űrhajós érkezik Budapestre, a Nemzetközi Űrhajós Szövetség (Association....
2021.10.28
A repülő szerkezetek fejlesztésére szakosodott japán Skydrive startup nagy bejelentéssel rukolt elő....
2021.10.28
Az oroszországi Novgorod régió Állami Közlekedési Felügyelősége Lada Vesta szedánokat kapott....
2021.10.27
Minden út a Rimac és Porsche márkához vezet. Jó, van még néhány hiperszupergép, itt épp egy....
2021.10.27
A két dobozos típus nem más, mint a hasonló Opel, Peugeot, Citroen, és Toyota modellek....
2021.10.27
Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy....
2021.10.27
A sárga Zonda C12S Prága közelében, egy kanyargós országúton csúszott az árokba. ..