fejlesztés

Műszaki mérföldkő a közúti biztonság területén: a szakértők dicsérik a Volkswagen Car2X technológiáját

2020.03.30.

Az új Golf az innovatív Car2X technológiának köszönhetően segíthet a járművezetőknek a balesetek megelőzésében, lehetővé téve vezeték nélküli csatlakozását más járművekhez és a közlekedési infrastruktúrához. Az Euro NCAP konzorcium az Advanced Award díjjal különleges elismerést adott a forgalmi veszélyekre figyelmeztető riasztási funkciónak, mint úttörő biztonsági funkció. Az ADAC német autóipari szövetség kipróbálta az új technológiát, és „műszaki mérföldkőnek” nyilvánította.

„Ez egy izgalmas biztonsági terület” - magyarázza Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára. "Gratulálunk a Volkswagennek azért, hogy a technológiát a nagy szériában eladott járművekben, mint például a Golf, szériafelszereltséggé tette."

Az új Golf az első autó az európai piacon, amely szériafelszereltségként Car2X technológiával rendelkezik, amely a Wi-Fi p vezeték nélküli szabványon alapul. Az ilyen típusú Wi-Fi kifejezetten a járművek közötti helyi kommunikációra van méretezve, és nem használja a mobiltelefon-hálózatot, ami azt jelenti, hogy teljes lefedettséget biztosít a rendszer határain belül. Legfeljebb 800 méteres sugarú körben a csatlakoztatott járművek közvetlenül cserélnek egymással helymeghatározási adatokat és információkat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy figyelmeztessék egymást a veszélyről, vagy pedig milliszekundumon belül kapcsolatba lépjenek a forgalmi infrastruktúrával.

Az ADAC német autóipari szövetség kipróbálta a Volkswagen Car2X technológiáját, amelynek során nyolc olyan tipikus veszélyhelyzetbe küldte az új Golf-ot, amelyben a sofőr figyelmeztetés nélkül egyáltalán nem tudna reagálni, vagy csak sokkal később reagálna. Mind a nyolc helyzetben a jármű megbízhatóan és időben figyelmeztette a vezetőt, gyakran akár 10 vagy 11 másodperccel a közelgő baleset előtt. Az ADAC értékelésében a Volkswagen új technológiáját (amelyet a TÜV tanúsított) „műszaki mérföldkőnek” nyilvánította, olyan rendszerekhez hasonlóan, mint például az ABS vagy a légzsák.

A fejlesztés jelenlegi kezdeti szakaszában, amelyet a Volkswagen az új Golfban mutat be, a Car2X technológia 80 km / h feletti sebességnél aktív. A jövőben képesnek kell lennie a városi forgalom biztonságának javítására is. További fontos előnyöket is kínál, ha az autó kommunikál a közeli fordalmi lámpákkal – a rendszer segítségével jobban lehet irányítani a forgalom áramlását és megóvni a környezetet.

A Car2X technológia megkönnyíti a csoport intelligenciáját egy helyi környezetben, és annál inkább hatékonyabb, minél több résztvevő csatlakozik egymáshoz. Ezért a Volkswagen mostantól széles körben forgalmazza: a Golf után a márka más új modelljeiben is a technológia a szériafelszereltség része lesz. Más autógyártók is foglalkoznak ezzel a témával.

Az Euro NCAP Advanced Award elismeri az úttörő biztonsági funkciókat. 2010-ben vezették be, de 2014 óta nem ítélték oda. A Volkswagen öt alkalommal kapta meg a díjat innovatív vezetősegéd és biztonsági rendszerei miatt. A Car2X technológiát használó forgalmi veszély riasztó funkcióért járó díj most az új Golf már jelenleg is lenyűgöző biztonsági teljesítményét viszi a következő szintre. Valójában, a kompakt autó 2019 végén elérte a legmagasabb öt csillagos minősítést a hagyományos Euro NCAP teszt során. Az Euro NCAP szervezet a jövőben a Car2X technológiát szándékozik beépíteni ebbe a minősítésbe.

Az új Golf forgalmi veszély riasztási funkciójáról szóló film megtalálható a következő link alatt: https://youtu.be/Pl_MSJR4IEc

 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.06.05
Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének elnökeként a helyi kolbászmúzeumot is Dinya Imre vezeti....
2020.06.05
A mentés idején II. fokú viharjelzés volt érvényben. ..
2020.06.05
Grigorij Drobutin Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu....
2020.06.05
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2,6 milliárd forintból valósította meg a szárligeti beruházást.   ..
2020.06.05
Újabb felelőtlen járművezetőkkel szemben intézkedtek a rendőrök Vas megyében. ..
2020.06.05
Májusban is szerény volt a kereslet az új autók iránt annak ellenére, hogy újranyitottak az....
2020.06.05
Megérkezett az amerikai SUV európai igényekhez igazodó, frissített változata, amely már az FCA....
2020.06.05
Az önvezető járművek megjelenése és közúti elterjedése idővel biztosan bekövetkezik. Ebből adódóan....
2020.06.05
A csütörtökön ismertetett legfrissebb adatok szerint továbbra is csaknem hetven éve nem mért....
2020.06.05
Jánvári Zsolt szerint a a Forma-1-es csapat jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a július elején....