5 tengelyen - biztos kézzel

A nagy kamionos versenyen egyetlen női sofőr küzd az 1 milliós fődíjért

2015.08.30.

Egyetlen női jelentkező vállalta csak az 5 tengelyen-biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetést az idei országos kamionversenyen, amelyen a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK-OBB 1 millió forinttal jutalmazza majd a legjobb magyar kamionost. A 47 éves, két gyermekét egyedül nevelő, kijokushinkai karatéban sárga öves versenyzőnő előtt semmi sem lehetetlen, hiszen meggyőződése, hogy a női sofőrök sokkal óvatosabbak és fegyelmezettebbek, mint férfitársaik.

Augusztus 14-én éjfélkor zárult le a NiT Hungary és az ORFK-OBB által meghirdetett 5 tengelyen-biztos kézzel kamionos verseny jelentkezési határideje, amelynek során a 230 regisztrálóval sikerült megduplázni a tavalyi jelentkezők számát. Az egy millió forintos fődíjjal járó idei versenyen a jelentkezők közül ugyan most csak egyetlen hölgy vállalta a megmérettetést, de a félelmet nem ismerő Lipcsei Éva mégis igazi kihívást jelenthet a férfi versenytársak számára.

Éva 10 évig kamionozott többnyire egyedül a volánnál és nemegyszer került olyan váratlan helyzetbe, ahol szükség volt 3 és fél évig tanult karatés harcművészeti tudásának bevetésére is. A kajak-kenuban 8 évig élsportoló, ifi diszkoszvetésben bajnok, 2 gyermekes családanya hisz abban, hogy egyes helyzetekben a női kamionsofőrök sokkal ügyesebbek.

 „Az utakon a hölgyek általában sokkal fegyelmezettebbek, mint férfitársaik. Míg a férfi kamionsofőrök egy nagy út előtti napon képesek éjszakába nyúlóan dorbézolni, a nőknél ilyet nem tapasztaltam, mert sokkal óvatosabbak. Máskor pedig, ha például vaskalodát kell lekötni, sokkal figyelmesebbek, mint a fiúk, akik időnként lazán elindulnak, mindenfajta körültekintés nélkül.” – árulta el Lipcsei Éva, aki az egymilliós fődíjat önképzésre költené - többek között német nyelvtanfolyamra - amelynek során könnyebben eligazodna a szakmájában.

Magyarországon mindössze néhány tucat női kamionsofőr van állományban, többségük a Kamionos csajok az utak királynői Facebook csoportjában található meg, innen értesült Éva is a felhívásról. A rangos verseny online selejtezőjét augusztus 30-án, vasárnap rendezik meg, ahonnan a legjobb 40 kamionos jut majd tovább az elődöntőbe.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.10
Az angol hatóság körözte az Interpol rendszerben - az autóalkatrészt lefoglalták. ..
2020.07.10
- Péntek reggel egy tragikus balesetben életét vesztette Koncz Ferenc, a Fidesz országgyűlési....
2020.07.10
A várakozásoknak megfelelően a szeptember 6-ra kiírt monzai Olasz Nagydíj után is marad a Forma-1-....
2020.07.10
A járvány autóiparra gyakorolt hatásaival kapcsolatban gyakran írtunk az online értékesítésről.....
2020.07.10
- A Tesla "nagyon közel jár" az emberi beavatkozást egyáltalán nem igénylő, önvezető....
2020.07.10
Két személygépkocsi ütközött össze a Markó Csárdánál, teljes útlezárás mellett helyszínelnek a....
2020.07.10
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M1-es autópályán intézkedtek egy bolgár....
2020.07.10
Két helyszínen, Portugáliában és Magyarországon, idehaza a TRT műhelyében épülnek majd a Peugeot....
2020.07.10
Sebastian Vettel igent mondana a Red Bullnak, ha a következő Forma-1-es idényre felkínálna neki egy....
2020.07.10
Vegyes előjelű kommenteket kapott a közösségi médiában, hogy VI. Fülöp spanyol király és felesége,....