5 tengelyen - biztos kézzel

A nagy kamionos versenyen egyetlen női sofőr küzd az 1 milliós fődíjért

2015.08.30.

Egyetlen női jelentkező vállalta csak az 5 tengelyen-biztos kézzel közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai megmérettetést az idei országos kamionversenyen, amelyen a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK-OBB 1 millió forinttal jutalmazza majd a legjobb magyar kamionost. A 47 éves, két gyermekét egyedül nevelő, kijokushinkai karatéban sárga öves versenyzőnő előtt semmi sem lehetetlen, hiszen meggyőződése, hogy a női sofőrök sokkal óvatosabbak és fegyelmezettebbek, mint férfitársaik.

Augusztus 14-én éjfélkor zárult le a NiT Hungary és az ORFK-OBB által meghirdetett 5 tengelyen-biztos kézzel kamionos verseny jelentkezési határideje, amelynek során a 230 regisztrálóval sikerült megduplázni a tavalyi jelentkezők számát. Az egy millió forintos fődíjjal járó idei versenyen a jelentkezők közül ugyan most csak egyetlen hölgy vállalta a megmérettetést, de a félelmet nem ismerő Lipcsei Éva mégis igazi kihívást jelenthet a férfi versenytársak számára.

Éva 10 évig kamionozott többnyire egyedül a volánnál és nemegyszer került olyan váratlan helyzetbe, ahol szükség volt 3 és fél évig tanult karatés harcművészeti tudásának bevetésére is. A kajak-kenuban 8 évig élsportoló, ifi diszkoszvetésben bajnok, 2 gyermekes családanya hisz abban, hogy egyes helyzetekben a női kamionsofőrök sokkal ügyesebbek.

 „Az utakon a hölgyek általában sokkal fegyelmezettebbek, mint férfitársaik. Míg a férfi kamionsofőrök egy nagy út előtti napon képesek éjszakába nyúlóan dorbézolni, a nőknél ilyet nem tapasztaltam, mert sokkal óvatosabbak. Máskor pedig, ha például vaskalodát kell lekötni, sokkal figyelmesebbek, mint a fiúk, akik időnként lazán elindulnak, mindenfajta körültekintés nélkül.” – árulta el Lipcsei Éva, aki az egymilliós fődíjat önképzésre költené - többek között német nyelvtanfolyamra - amelynek során könnyebben eligazodna a szakmájában.

Magyarországon mindössze néhány tucat női kamionsofőr van állományban, többségük a Kamionos csajok az utak királynői Facebook csoportjában található meg, innen értesült Éva is a felhívásról. A rangos verseny online selejtezőjét augusztus 30-án, vasárnap rendezik meg, ahonnan a legjobb 40 kamionos jut majd tovább az elődöntőbe.

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.10.03
A Fairium Next Generation Riders Team pilótája a tavalyi Northern Talent Cup bajnoka október 8-9-én....
2023.10.03
Ütközésben összeroncsolódott személygépkocsi és kamion az M5-ös autópálya Budapest felé vezető....
2023.10.03
A világkereskedelem ismét növekszik és az ellátási láncok világszerte stressz alatt állnak. Hogyan....
2023.10.03
Néhány nappal a világpremier előtt a Škoda Auto bemutatta az új generációs Škoda Kodiaq külső....
2023.10.03
A közúti balesetek több, mint 90 százalékát emberi hiba, mulasztás, valamint figyelmetlenség okozza....
2023.10.03
Idén a Veszprém vármegyei Józsa család nyerte meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az....
2023.10.03
Égett egy vitorlás a Fertő tó osztrák oldalán – írja az orf.at   ..
2023.10.02
A Porsche Hungária elektromobilitás márkája új központtal bővült. ..
2023.10.02
A Continental csoporthoz tartozó, váci ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárigazgatói....
2023.10.02
Az alkotás a BYD prémium almárkájának, a YangWangnak a gondozásában készült, és U8 kódnevet kapott....