Svédország

Német kancellár egy Scania volánjánál: kamionos leszek és a jövőm biztos

2022.08.28.

Olaf Scholz német szövetségi kancellár első svédországi látogatása során tesztelt egy elektromos teherautót, majd lenyűgözte a vezetési élmény – írja honlapján a német kormány.

A főváros Stockholm melletti Scania cégnél Magdalena Andersson svéd miniszterelnökkel együtt két kamion volánja mögé ültek, és egymás után haladtak a mintegy három kilométer hosszú tesztpályán. „Számomra ez volt a legnagyobb pillanat, amikor körbejártam itt ezzel a teherautóval, és újra megérkeztem” – mondta Scholz az örömút után. – Már gondolkodtam rajta, most mindketten kamionosok leszünk, és akkor a jövőnk is biztosított lesz.

Fotók: Twitter/Olaf Scholz

Andersson elmondta, hogy Scholz már előző nap beszélt a kamionozásról az északi országok stockholmi csúcstalálkozóján. A turné után az SPD politikusa nem tudta abbahagyni az élményről a dicsérő szavakat. "Nagyon könnyen működött, úgy éreztük, hogy most megtehetjük" - mondta. "Valószínűleg ez a legjobb pillanat számomra ezen a héten, hogy teherautót vezethetek itt a svéd kollégámmal."

A VW Scania leányvállalatánál történt vezetéssel zárult a kancellár svédországi látogatása. A Scania elektromos teherautói 100 százalékban akkumulátorral működnek. A Scania a nehéz tehergépjárművek egyik legnagyobb gyártója, és világszerte 50 000 embert foglalkoztat.

Valószínűleg ez a legjobb pillanat számomra ezen a héten, hogy teherautót vezethetek itt a svéd kollégámmal. Mindannyian tudjuk, milyen nehéz ez a munka, és meglehetősen könnyen működött. Az volt az érzésünk, hogy most mi is megtehetjük. Természetesen sok mindent kell még tanulni. De ez valami nagyon-nagyon különleges – nyilatkozta.

Ez azt mutatja, hogy jó jövő áll előttünk, és van munkahely azoknak, akik ilyen járműveket gyártanak, még a jövőben is, ha CO₂-semlegesek. De ez is azt mutatja, hogy a jövő jobb lesz. Mert az ott végzett kemény munka kellemesebbé válik akkor; és ez nem rossz.

Örülök annak a sok akkumulátorgyárnak is, amelyek az itt található technológiákkal jönnek létre. Tehát ez jó jel, hogy ez működik.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is! 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.03.04
A CUPRA Born a márka első tisztán elektromos modellje, egyben az elektromos hajtás és a....
2024.03.04
Nézze meg a videót! ..
2024.03.04
Több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett 2024-től elegendő április 15-ig befizetni az....
2024.03.04
A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-....
2024.03.04
A múlt század vége felé eljutott odáig a technológiák fejlődése, hogy a megfizethető autók is egyre....
2024.03.04
Három személyautó karambolozott az M2-es autóút Budapest felé vezető oldalán, Dunakeszi térségében....
2024.03.04
A Renault pikáns dolgokkal készült a Genfi Autószalonra, ahol a várva várt, 400 kilométeres....
2024.03.04
Két dobogós helyezéssel zárta Hideg Ádám a Formula 4 Winter Series harmadik fordulóját a hétvégén,....
2024.03.03
Dabason kapott lángra a jármű, jelentette az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. ..
2024.03.03
Elrajtolt az Extreme E sorozat negyedik évada, melyben régi riválisok küzdenek új műfajban. ..