Nissan

A Nissan kutyabarát crossover tanulmánya családoknak

2017.03.01.

A kutatás eredményei szerint gyakorlatilag minden kutyatulajdonos családtagként tekint kutyájára. Mindemellett, a nagy többség úgy nyilatkozott, hogy megvásárolnának egy kutyabarát megoldásokban bővelkedő új autót.

Hogy megfeleljen igényeiknek, a Nissan egy új és egyedi modellel – az X-Trail 4Dogs tanulmányautóval – állt elő, mellyel azt demonstrálja, hogy a crossoverek zászlóshajója a családi kalandok tökéletes autója, különösen akkor, ha négylábú kedvencünk is velünk utazik.

Az X-Trail 4Dogs a tökéletes családbarát crossover: csomagtartója telesen átalakult, így akár két állatnak is tökéletes helye lehet. A crossover csomagterét kutyakuckóvá alakítottuk, a 445 literes teret új és innovatív megoldásokkal töltöttük meg. Ezeket a kutya és a gazdája igényeinek megfelelően választottuk ki.


Például, a Nissan X-Trail 4Dogsban minden kéznél van, melyekkel gondoskodhatunk a kutyák tisztaságáról és kényelméről egy hosszú, sáros séta után. A 360°-ban elforgatható kihúzható zuhannyal gyerekjáték a mosdatás, és utána jöhet a kutyaszárító, mely gondoskodik a száraz bundáról. A kihúzható rámpán a kutyák felmászhatnak a csomagtérbe – miközben gazdáik tiszták maradhatnak –, majd a beépített szárítórendszer bekapcsolásával meleg levegő áramoltatható a csomagtérbe.

Az innovatív „kutyakamera” technológiával a vezető és az első utas rajta tárhatják szemüket a kutyákon. Ezt a funkciót az X-Trail NissanConnect infotainment rendszerébe integrálták. Ezen keresztül a gazda és a kutyák – a 7”-os infotainment képernyőn illetve a csomagtartóba épített új, 10”-os képernyőn – láthatják egymást. A kutyát a hangkapcsolaton keresztül beszéddel is lehet nyugtatni.


A zuhany és a szárító alkatrészei egy új kihúzható fiókban kaptak helyet, mely könnyen hozzáférhető a csomagtartó első részén. Az új oldalsó tárolórekeszek gondoskodnak arról, hogy semmi ne kerüljön a csomagtér padlójára, elfér bennük a jutalomfalat, szemeteszsákok és a póráz is. Az X-Trail 4Dogs része egy térelválasztó rács is a hátsó ülések mögött – ez az eredeti Nissan kiegészítő már most is megvásárolható.

Mindezek tetejébe a csomagtér könnyen tisztítható prémium bőr bevonatot kapott, így könnyedén eltávolíthatók a koszfoltok és a kutyaszőr. A Nissan egy 1300 kutyatulajdonos bevonásával végzett felmérés eredményei alapján tervezte meg az X-Trail 4Dogs tanulmányautót. A felmérést a Kennel Club végezte, mely az Egyesült Királyság legnagyobb és legismertebb kutyák egészségével és jólétével foglalkozó szervezete.


Ryan Gains, az X-Trail vezető Marketingmenedzsere elmondta: „A kutatások rámutattak, hogy a kutyatartóknál a kutya fontos tagja a családnak. Gyakran ugyanolyan fontos számukra kutyáik igényeinek kiszolgálása, mint az, hogy gondoskodjanak gyermekeik biztonságáról és boldogságáról. A Nissan X-Trail a családi kalandok autója, és az X-Trail 4Dogs tanulmányautó ennek egy következő lépcsője.”

A Nissan X-Trail 4Dogs tervezésének minden pillanatában a praktikusság volt a szempont. A kutya fekhely, vizestál és a jutalomfalat adagoló könnyedén eltávolítható, így használható rakteret kapunk – például a bevásárláshoz–, ha a kutya nem utazik a családdal. Természetesen az autó pótkereke is hozzáférhető.


A képre kattintva videó indul.

AZ X-Trail a Qashqait és a Juke-ot is magában foglaló díjnyertes Nissan crossover család legnagyobb tagja. AZ X-Trail tágas, öt- vagy hétszemélyes kivitelben érhető el, az ülések mindegyike ledönthető, így teljesen sík – akár 1982 literes – rakteret kapunk. Az ötajtós változathoz – a mindennapos használhatóság jegyében – alapkivitelben jár az innovatív poggyásztér-elválasztó rendszer, melynek pocaival és elválasztóval 18 különféle csomagszállító elrendezés áll alakítható ki.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.11
Izgalmas és homályos kalandjai miatt film is készült életéről, igaz, kicsit más figuraként jelent....
2022.08.11
Mintegy 4,2 milliárd forint állami forrásból négysávosra bővítik az 52-es főutat Kecskeméten,....
2022.08.11
Az Easyjet mellett a Ryanair idén a világ egyik legjobb fapados légitársasága – írja a Travelbook.....
2022.08.11
Hetven évvel ezelőtt vette kezdetét Mladá Boleslavban a teljes egészében acél karosszériával....
2022.08.11
2022 első hat hónapjában 57 ezer 411 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 11,4....
2022.08.11
A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma júliusban 1 294 608 fő volt, elérte a járvány....
2022.08.11
Retró hétvégét tart a MÁV a Balatonnnál augusztus 13-án és 14-én, a szerelvényeket többek közt....
2022.08.11
Minden szabályt áthágott a taxis, aki két piros lámpánál, sajátos vargabetűvel pofátlankodott át a....
2022.08.11
Szerdáról csütörtökre virradó éjszaka óta folyamatosan érkezik kőolaj Magyarországra is a Barátság....
2022.08.11
Ki tudja, talán hamarosan ismét ilyen 4 lóerős autókkal kell majd járnunk, mint a HMV FreeWay EV....