elektormobilitás

Nissan: újragondolt autózás

2018.03.09.

Az elektromos meghajtás térnyerése volt a Nissan stand központi témája az idei Genfi Autószalonon.

 

A fő helyet a teljesen elektromos ABB FIA Formula E versenyautó foglalta el, ami itt először mutatkozott be még tanulmánynak szánt festésében. Az autó a 2018–2019-es szezon kezdetén, az év második felében mutatkozik majd be a városi versenypályákon.

A teljesen elektromos, zéró emissziós új Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility jövőképének megtestesítője. Ez a modell a zászlóvivője a Nissan izgalmasabb, magabiztosabb és összekapcsoltabb jövőt ígérő fejlesztéseinek.

A Nissan tájékoztatása szerint már több mint 18 ezer rendelést adtak le a modellre Európa-szerte. Ez azt jelenti, hogy Európában minden 12. percben elkel egy Nissan LEAF, amivel a földrész legkeresettebb elektromos autójának számít.

A korábban a Nissan LEAF-ben debütált technológiák közül egyre több jelenik meg a Nissan egyéb személyautó- és kishaszonjármű-modelljeiben is. E hónaptól lesz elérhető a Nissan Qashqai-ban – ami a legkeresettebb crossover modell Európában – a Nissan innovatív, ProPILOT néven érkező fejlett vezetéstámogató technológiája.

Emellett most már az e-NV200 furgonhoz is megrendelhető a LEAF 40 kWh-s akkumulátorcsomagja, ami mintegy 60%-kal növeli a hatótávot változatlan terhelhetőség mellett

A LEAF már ma is tanúsítja a Nissan Intelligent Mobility koncepciójának működőképességét, de a vállalat közben már azon dolgozik, hogy megfeleljen a holnap vevői igényeinek.

A Nissan azt is megerősítette, hogy új, Nissan M.O.V.E. to 2022 elnevezésű középtávú stratégiájának részeként sikeres crossover modelljeinek következő generációjában elérhetővé teszi az elektromos hajtást. Ez az úttörő kezdeményezés tovább bővíti a vevők választási lehetőségeit.

Szintén a jövőt célozza a Nissan Imx KURO tanulmány, ami egyszerre tanúskodik a Nissannak az elektromos autók és a crossover modellek területén megszerzett vezető pozíciójáról. A tanulmányautót átdolgozták első, Tokiói Autószalonon történt megjelenése óta, így már benne van a Nissan úttörő, az emberi agyat a járművel összekapcsoló (Brain-to-Vehicle, B2V) technológiája is.

A vállalat mindemellett rávilágított, hogy a Nissan Intelligent Mobility jövőkép integrált, elektromos ökoszisztémája jóval túlmutat magukon a járműveken. Az autószalonon jelentették be a Nissan és az E.ON energiaóriás közötti új stratégiai partnerségi megállapodást is. Az együttműködés keretében a két cég a járművekből a hálózat felé irányuló (vehicle-to-grid, V2G) energiaszolgáltatási megoldásokhoz, a megújulóenergia-termeléshez és -tároláshoz, illetve a Nissan elektromos autók vásárlóinak hálózati integrációjához kapcsolódó lehetőségeket, kísérleti programokat, és ezek üzleti hasznosíthatóságát fogja vizsgálni.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....
2021.12.04
Az EQXX-ről újabb adatokat és egy képet hoztak nyilvánosságra. ..
2021.12.04
A Toyota prémiummárkájának első dedikált villanyautóját RZ-nek fogják hívni. ..
2021.12.04
Idén már hat kivilágított villamost és az ünnepi fogaskerekűt indította útjára december első napján....
2021.12.04
A Fiat Mirafiori gyárát elektromos járművek gyártóközpontjává kívánja átalakítani a Stellantis.....
2021.12.04
Lengyelországban jelentősen csökkent az új autók és kisteherautók eladása novemberben éves szinten....
2021.12.04
A GR86 értékesítését 2024-re le fogják állítani Európában, méghozzá szokatlan okból. ..
2021.12.04
A kispesti rendőrök még aznap rajtaütöttek a lopással gyanúsítható férfi telephelyén; a Jaguárt....