téli autózás

Okosan és biztonságban télen a Skodával

2019.12.29.

Jöhet a hó: az innovatív Simply Clever megoldásoknak köszönhetően a Skoda vezetőknek nem jelent problémát a fagy, a hó és a jég. A Skoda márkakereskedésekben készséges segítséget kaphat bárki az autó téli felkészítésében.

A téli hónapok ismételten komoly kihívásokkal szembesítik az autósokat. Korábban sötétedik, a hőmérséklet jelentősen lecsökken, jegesedés és hó nehezítheti a közlekedést. Aki időben felkészítette autóját, annak nem kell aggódnia a hideg évszak beköszöntével sem. A Skoda márkakereskedésekben szakszerű segítséget kaphat az autós, az autó téli felkészítésében a szerelők készségesen együttműködnek. A téli átvizsgálás során ellenőrzik az autó összes biztonsági funkcióját, a fagyálló folyadék szintjét, valamint az akkumulátor töltöttségét és állapotát, mert nincs annál kellemetlenebb, ha hideg reggelen nem indul a kocsi. Magától értetődik a téli gumik és a téli ablakmosó folyadék vizsgálata.

De még azt az autóst is érhetik meglepetések, aki időben és alaposan felkészítette autóját a téli hónapokra. Havazás után a szabadban tárolt autóról bizony le kell takarítani az odafagyott havat és jeget. Időről időre fel kell tölteni az ablakmosótartályt, valamint illik megtisztítani az első és a hátsó lámpákat egyaránt. Mindezt általában hidegben, sötétben és sokszor sűrű hóesésben. Igazi áldás, ha ilyenkor kéznél vannak segítő eszközök. A Skoda vezetők előnyben vannak, hiszen a Simply Clever megoldásokat pont ilyen helyzetekre találták ki.

Simply Clever megoldások télen

Sok autós kezdi jégkaparással a reggelt decemberben, januárban és februárban. Ilyenkor jól jön a Skodák tanksapkája mögé bújtatott jégkaparó. Ezzel az eszközzel egyúttal meg lehet mérni a téli gumi profilmélységét is. A téli guminál előírás a 4 milliméteres profilmélység, de ne várjuk meg, amíg ennyire elkopik, mert havas úton a kapaszkodó barázdák nélkül lehetetlen az elindulás. Aki gyakran közlekedik télies körülmények között tudja, hogy milyen hamar elfogy a tartályból az ablakmosó folyadék. Ha ki akarunk látni az autóból, bizony gyakran kell utántöltenünk a tartályt. A Skoda a Scala és a Kamiq modellekben vezette be egyszerű, de mégis nagyszerű újítását: az ablakmosótartály zárófedele egyben tölcsér, ami meggátolja, hogy a folyadékot mellé öntsük. Ez a Simply Clever megoldás minden más Skoda modellnél tartozékként elérhető.

Hasznos útitárs télies időben az esernyő is. Jó tudni, hogy minden Skodában rendelkezésre áll egy. A vezető oldali ajtóban található és mindig kéznél van, ha megnyílnak az ég csatornái. Ugyancsak praktikus, hogy minden ajtóban találunk láthatósági mellényt, a csomagtartóba beépített és egy mozdulattal kivehető, hordozható LED-es elemlámpa pedig világosságot varázsol a sötét éjszakában. A Skoda Kamiq esetében például Ambition felszereltségtől felfelé szériatartozék.

A Simply Clever megoldások mellett még számos olyan alkalmazás áll a Skoda vezetők rendelkezésére, amelyek javítják a komfortot és a biztonságot télen. A fűthető első szélvédő, külső tükrök és mosófolyadék fúvókák biztosítják, hogy mindig tiszta legyen a kilátás és az ablaktörlők is megfelelően végezhessék munkájukat még fagyos időben is. További komfortnövelő tényező a fűthető kormánykerék, vagy a kiegészítő állófűtés, amelyet a Skoda online szolgáltatások révén akár okostefonról is vezérelhetünk.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.04
Valaki még mindig csodálkozik, hogy a használt autóval foglalkozni kell vásárlás után. ..
2020.07.04
A német konszern pénteken bejelentette, hogy tárgyalásokat kezd a  franciaországi Hambachban....
2020.07.04
Nem volt túl sportszerű húzás Daniel Abttól, hogy csaláshoz folyamodott az online időszak alatt,....
2020.07.04
Valerij Arasenko Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.04
A Fiat a Virtual Casa 500 virtuális múzeum életre hívásával ünnepli az 500, azaz a "Cinquino" 63.....
2020.07.04
A Mercedes finn versenyzője szoros csatában nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati....
2020.07.04
Tavalyhoz képest az idén akár 25 százalékkal kevesebb új autót adhatnak el a koronavírus-járvány....
2020.07.04
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője futotta a....
2020.07.04
Interjúnk előző részében Borsodnádasd polgármesterével beszélgettünk azokról a fejlesztésekről,....
2020.07.04
Intercity vonattal ütközött egy személyautó péntek este a vasúti átjáróban, a vezetője a helyszínen....