FIAT

Öt új koncepció mutatja a Fiat új dizájnvonalát

2024.03.04.

Úgy tűnik, hogy a Fiat is gyökereihez nyúl vissza a villanyos korszakban. Az első modell már idén júliusban érkezhet, és tizenkét havonta jöhet egy újabb típus.

Letisztult, mégis színes, bohókás jövőt vetít elő az az öt koncepció, amit most leleplezett a Fiat. A Genfi Autószalont ugyan kihagyták, mégis erre az időszakra időzítették be a bejelentésüket, mi szerint a most bemutatott öt koncepció, öt valódi, jövőbeli modellt mutat meg, amik pontosan 12 hónapos eltéréssel fognak leleplezni minden évben. Az első már idén júliusban bemutatkozhat, és 2027-ig el leszünk látva új Fiat modellekkel, amik már természetesen az anyacég STLA padlólemezeire érkeznek majd.

Ennek megfelelően Olivier Francois vezérigazgató azt is megerősítette, hogy egyes piacokra fókuszált modellek helyett átállnak a globális kínálatra – ami nem biztos, hogy előnyös lépés egy olyan márka számára, mint a Fiat, aki épp az adott piacokra optimalizált modelljei miatt tudott sikeres lenni. A formavilág itt is nagyon hasonló, az Ioniq 5-höz hasonló négyzetes fényszóró elemekkel.

Minden esetre annyi biztos, hogy érkezik a legendás Panda utódja, ami valamelyest nagyobb lesz elődjénél. Ovális tetejét állítólag a Fiat torinói Lingotto építménye ihlette, aminek a tetején egy szintén ovális tesztpálya van. A gömbölyű formák odabent is visszaköszönnek, a műszerfalon, a kijelzőkön és még a fejtámlákon is, illetve uralkodóak az újrahasznosított anyagok vagy a bambusz betétek. Már azt is tudjuk, hogy nem csak villanyoksként, de hagyományos hajtásokkal is érkezik a következő Panda.

Ezen kívül bemutattak egy Fiat Stradához hasonló kisebb pickupot is, ami jelenleg a brazíl piacon sikeres, de már korábban is említették, hogy globálisan is működhetne. Van a koncepciók között két, látszólag egyforma méretű autó is, amik valószínűleg a C5X-hez hasonló, se nem szedán, se nem SUV-t vetítenek elő, fastback és hatchback farral. Végül az ötödik koncepció egy egyterűre hajazó, de terepes tulajdonságokkal felruházott családi autó.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.04.23
A Volvo EX30 elnyerte a rangos Red Dot 'Best of the Best' formatervezési díjat. ..
2024.04.23
Kicsi a világ: szoktuk mondani, amikor egy rég nem látott ismerőssel találkozunk. De ki gondolta....
2024.04.23
Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros,....
2024.04.23
Közel 450 kiállító több, mint 12 ezer négyzetméteren várja a szakembereket 2024. május 7-10. között....
2024.04.23
Súlyos baleset történt az M2-es autóúton Vác térségében kedd délután, a forgalmat megállították -....
2024.04.23
A Renault SA francia autógyártó konszern idei eladásainak a növekedésére számít részben annak....
2024.04.23
A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset – jelentette a katasztrófavédelem. ..
2024.04.23
Az új autók eladása Spanyolországban januárban 7,3 százalékkal 68 ezer 685-re nőtt az előző év....
2024.04.23
A cseh versenyhatóság engedélyezte, hogy az AutoWallis felvásárolja a Stratos Auto BMW üzletágát, a....
2024.04.23
A japán csapat megszerezte az első győzelmét a 2024-es Hosszútávú-világbajnokságon annak....