kreatív felhasználási ötletek

Ötlet Covid idején: mobil bowlingpályát csináltak egy kamionból

2020.12.24.

Az Egyesült Államokban egy kamion pótkocsiját mobil tekepályává alakították. A játékpályák hossza 7,6 méter, a golyók mérete pedig akkora, mint egy nagyobbacska grapefruit – írja az autonews.ru orosz autós szakportál. 

Detroitban (USA) a COVID-19 járvány idején szokatlan projekt indult, amelyet az alkotók a világ első "mobil bowlingjának" neveznek. Az ötlet onnan jött, hogy az amerikaiak továbbra is tömegesen hódolnának kedven szenvedélyüknek, a bowlingnak, de a vírusjárvány miatt a nagy csarnokok mind bezártak.

Ehelyett bárki kibérelheti a 16 méter hosszú, átalakított, zárt kamion-pótkocsit, amely speciális pályákkal van felszerelve. Minden kicsit kisebb, de mégiscsak bowling. A rakteret minden játék után tökéletesen fertőtlenítik, és egyéni fertőtlenítőszerek is rendelkezésre állnak a játékosok számára. A kamionban mindig tartózkodik két pilóta, akik bármikor, bármiben segítséget tudnak nyújtani a játékosoknak.

Mivel elsősorban szűk baráti társaságok és családokra érdeklődésére számítanak, így a fertőzésveszélyt a minimálisra lehet csökkenteni.

A pótkocsi belső terébe felszereltek egy automatikus golyóvisszagurító szerkezetet, egy speciális audiorendszert, digitális eredményjelző táblákat és egy óriáskivetítőt. Kialakítottak egy kis ülősarkot, ahol a játékosok beszélgethetnek a játék szünetében. A szokatlan bowlingpálya falait és mennyezetét feketére festették, és neonvilágítással díszítették. Így a pótkocsi valódi szórakozóhely érzését kelti.

A játékpályák hossza 7,6 méter, a golyók mérete pedig nem haladja meg egy grapefruitét. A játékhoz itt nincs szükség speciális bowling cipőre. Ráadásul az ügyfelek hozhatnak magukkal alkoholt és játszhatják kedvenc zenéiket.

 „Ez egy igazán ultramodern létesítmény. Amikor bemész, totálisan elfelejted, hogy egy kamion a pótkocsijában vagy ” - mondta Terence Jackson Jr., a projekt kitalálója.

Elmondása szerint az ötlet már évekkel ezelőtt felmerült benne. A megvalósításhoz el kellett adnia egy ingatlanát. A beruházás teljes összege körülbelül 300 000 dollár volt. A mobil bowling a COVID-19 járvány kitörése idején indult, és pillanatok alatt hatalmas siker lett. A spéci bowling-járművet több hónapra előre lefoglalták a sportolni vágyók.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.05.30
Nehéz időszak elé néznek az ukrán gazdák, hiszen több százezer hektárnyi földet aknáztak alá az....
2023.05.30
A nyári szezonra készülve az Európai Unió megkettőzi az erdő- és bozóttüzek oltására felkészített....
2023.05.30
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 csupán néhány hónapja gurult fel a luxusszegmens progresszív....
2023.05.30
2023-ban első alkalommal végzett felmérést kiadónk, az Autós Nagykoalíció a magyarországi független....
2023.05.30
A Daimler Truck Holding érdekeltségébe tartozó két japán leányvállalat és a Toyota száz százalékos....
2023.05.30
A Magyar Suzuki Zrt. Igazgatóságának ajánlása alapján a május végi közgyűlés úgy határozott, hogy....
2023.05.30
Feltehetően ittasan hajtott egy 40 éves férfi – írta a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-....
2023.05.30
Oroszországban 63,1 százalékkal 32 ezer 500-ra esett az új autók és haszonjárművek eladása....
2023.05.30
Széldzseki, ami tölti a telefont? Téglamintázatú szolárcellák, amelyek beleolvadnak környezetükbe?....
2023.05.30
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események az Útinformtól ..