Jeep

A pekingi kormány „beavatkozása” miatt bezárja kínai gyárát a Jeep

2022.08.08.

Az amerikai Jeep hivatalos képviselői bejelentették, hogy a „vállalat ügyeibe történő pekingi kormányzati beavatkozás” miatt kénytelenek bezárni a márka egyetlen kínai gyárát. Az autógyártó azonban továbbra is szállít és értékesít majd Jeep modelleket az ázsiai országban.

A Jeep bezárta egyetlen kínai gyárát – jelentette a Bloomberg hírügynökség. A Stellantis vezérigazgatója, Carlos Tavares a döntés fő okaként a kínai politikai beavatkozást említette. Noha az ázsiai országban befejeződik a gyártás, a Jeep továbbra is szállít majd autókat – köztük a legújabb elektromos modelleket - a kínai kereskedőknek.

A kínai autópiacon egyértelmű tendenciák rajzolódnak ki. A hazai márkák és modellek eladásai nőnek, míg az amerikai és német márkák eladásai csökkennek.

Tavares szavai szerint körülbelül egyötödével csökkentek Kínában a nyugati brandek értékesítési számai az év első felében. Még a japán márkák esetében is két számjegyű a visszaesés az újautó-eladásokban.

A közelmúlt geopolitikai eseményei és a növekvő politikai feszültségek miatt a Stellantis és más autógyártók tartanak a lehetséges gazdasági szankcióktól, amelyek megzavarhatják üzleti tevékenységüket Kínában. Az év elején, az Oroszország elleni nemzetközi szankciók miatt a Renault-nak le kellett állítania tevékenységét Oroszországban, miután Putyin háborút indított Ukrajna ellen. Ez végül oda vezetett, hogy a Renault eladta a Renault Russia összes részvényét. Az autós konglomerátum bízik benne, hogy a Jeep elkerüli ezt a forgatókönyvet Kínában. Két évvel korábban Iránt sújtották nemzetközi szankciók, melyek következtében a PSA-csoportnak fel kellett hagynia tevékenységével az országban.

 A Jeep egyetlen kínai gyárának bezárása véget vet a 12 éve tartó együttműködésnek az állami tulajdonú Guangzhou Automobile Grouppal. Tavares szerint a GAC ​​nem tett eleget a Jeep elvárásainak, ezért úgy döntöttek, hogy jobb „pihentetni” a kapcsolatokat. A partnerségi megállapodás eredményeként jelent meg egyébként a kínai piacon a Renegade, a Compass, a Cherokee és a Grand Commander.

A piaci visszaesés miatti aggodalmak megelőzték a Stellantis azon döntését, hogy leállítja a Jeep gyártását. 2020-ban, amikor a PSA Group és a Fiat Chrysler Automobiles egyesülési tárgyalásokat folytatott, már mindkét fél értékesítési nehézségekkel küzdött Kínában. Akkor úgy döntöttek: összefognak a költségek csökkentése érdekében.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.10.05
A tisztán elektromos meghajtású BMW i7 sikeres piaci bevezetése után a luxuslimuzin portfóliója két....
2022.10.05
Lezárult a Renault Hungária felvásárlása, melynek során az AutoWallis és a Salvador Caetano csoport....
2022.10.05
Segíts, hogy segíthessünk! Számoljunk! Ezt ajánlja a rendőrség egy olyan videó összeállítással,....
2022.10.05
Noha erősen ránk rúgta az ajtót az ősz, azért ez ne állítson meg minket, hogy a boldog nyári....
2022.10.05
A 2050-re kitűzött klímasemlegességi célok elérésében fontos szerepet játszik a teljes szén-dioxid-....
2022.10.05
Októberben 300 általános iskolás gyermeknek lesz lehetősége megtanulni a motorozás alapjait a....
2022.10.05
A közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményekről időről időre tájékoztatja....
2022.10.05
A helyszínt már meghatározták – írja az automobilwoche.de   ..
2022.10.05
Baleset történt az M1-esen, Győr közelébe riasztották a tűzoltókat - adta hírűl éjfél előtt néhány....
2022.10.04
Megcsinálta a 100 százalékos idényt Bucsi Attila. A M1RA 15 éves autóversenyzője a Swift Cup Europe....