e-mobilitás

A Porsche folytatja a cég saját gyorstöltési hálózatának bővítését

2024.07.03.

Gyors töltés 400 kW-ig: új Porsche Charging Lounge Ingolstadtban – írja honlapján a német sportautó gyártó. 

 

Fotók: Porsche

A Porsche folytatja a cég saját gyorstöltési hálózatának bővítését: a Bingen am Rhein, a Würzburg melletti Estenfeld és az ausztriai Koblach után a negyedik Porsche Charging Lounge Ingolstadtban kezdte meg működését.

A Porsche Center területén négy egyenáramú, akár 400 kW-os töltési teljesítménnyel rendelkező gyorstöltő állomás és négy 22 kW-os váltakozó áramú töltőpont áll rendelkezésre. A meglévő három helyen a gyorstöltő állomások maximális töltési kapacitása is 300 kW-ról 400 kW-ra nőtt. A rendkívül magas töltési teljesítmény mellett a Porsche Charging Lounge előnyei közé tartozik a kellemes légkör és a töltési költségek központi feldolgozása a Porsche Charging Service segítségével.

A Porsche Center Ingolstadt területén, közvetlenül a fontos észak-déli összekötő A9-es helyen található a sportautó-gyártó összes elektromos és plug-in hibrid modellje éjjel-nappal használható a Porsche Charging Lounge Ingolstadt négy nagy teljesítményű töltőjével. Minősített zöld árammal.

Az év elején alaposan felfrissített Taycan meghajtóinak különösen előnyös lesz az egyenáramú töltési teljesítmény 400 kW-ra történő növelése: az új modellek akár 320 kW-tal is tölthetők. A megnövelt töltési robusztusságnak köszönhetően 300 kW-ot meghaladó töltési teljesítmény akár öt percig is lehetséges. Az új, teljesen elektromos Macan itt is kényelmesen tölthető tízről 80 százalékra körülbelül 21 perc alatt.

Porsche Charging Lounge, Ingolstadt

A korszerűen felszerelt szaniterek, valamint az üdítőitalok és harapnivalók bőséges választéka biztosítja a kellemes időtöltést az Ingolstadt társalgóban. Analóg és digitális média, valamint nagy teljesítményű WLAN is elérhető.

Kényelmes hozzáférés a töltőállomásokhoz és a társalgóhoz

Az új Porsche Charging Lounge Ingolstadttal a Porsche vezetői jelenleg négy saját gyorstöltő állomással állnak a márka rendelkezésére. Többet is terveznek. A Porsche Charging Lounge-ok a navigációs rendszerben és a My Porsche alkalmazásban jelennek meg. A töltés leállítása utáni számlázás központilag, a Porsche Charging Service-en keresztül történik.

A töltőállomások és a társalgó eléréséhez Porsche azonosító szükséges. Ezt a járműhöz kell kapcsolni. Ha a rendszám a Porsche ID-hez is kapcsolódik, a sorompó automatikusan kinyílik a rendszámfelismerés segítségével. A jármű rendszáma kényelmesen tárolható a My Porsche alkalmazásban. Alternatív megoldásként az ügyfél könnyen elérheti a helyszínt és a társalgót a Porsche töltőkártya vagy a My Porsche alkalmazás QR-kódja segítségével.

Csaknem 700 000 töltőpont 24 országban

A Porsche saját gyorstöltő állomásai kiegészítik azokat a kiterjedt beruházásokat, amelyekkel a sportautó-gyártó az elmúlt években előremozdította termékportfóliójának villamosítását és a töltőhálózat bővítését. A Porsche Charging Service lehetővé teszi a hozzáférést a világ különböző szolgáltatói töltőpontjaihoz. Jelenleg Európa 24 országában közel 700 000 töltőpont működik. Ezek közé tartozik a körülbelül 45 000 töltési pont 150 kW-ig és 30 000 a még nagyobb töltési teljesítménnyel.

Több mint 845 Porsche márkakereskedés is érezhetően hozzájárult a globális töltési infrastruktúra bővítéséhez. Eddig több mint 1500 nagy teljesítményű töltőpontot helyeztek üzembe az ügyfelek számára világszerte. Itt egy speciális töltődoboz van felszerelve, amely akár 320 kW-os töltési teljesítményt tesz lehetővé korlátozott teljesítményű hálózati csatlakozáson is.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....