együttműködés

A Porsche már 24 %-os tulajdonosa a horvát sportautógyártónak

2021.03.08.

A Porsche sportautó-gyártó 24 százalékra növeli részesedését a horvát elektromos autógyártó Rimacban – írja az automobilwoche.de. A Rimac-ot első osztályú beszállítóvá (Tier 1) kell fejleszteni, de függetlennek kell maradnia.

 

 Mate Rimac 70 millió euró friss pénzt kap a partner Porschétől. Cserébe a részvények 24 százaléka a Porsche tulajdonába kerül. 

A várakozásoknak megfelelően a sportautók gyártója, a Porsche ismét befektet az elektromobilitásra szakosodott horvát Rimac cégbe. 70 millió euróért a Porsche 15-ről 24 százalékra növeli részesedését a Rimac Automobili-ban, amint azt a társaság bejelentette. 

 Mate Rimac tulajdonos Fotó: Rimac

A Rimac nagy teljesítményű meghajtókat és akkumulátorrendszereket, valamint saját elektromos szuper sportautókat fejleszt, és gyárt, mint például a C-Two, amelyek idén az ügyfelek rendelkezésére állnak. 

"Mate Rimac-szal és csapatával egy fontos partner áll mellettünk, aki különösen támogat minket az alkatrészek fejlesztésében" - mondta Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója. A Rimac jó úton halad abban, hogy első osztályú beszállítóvá váljon a Porsche és más csúcstechnológiai szegmens gyártói számára.

A Porsche 2018-ban csatlakozott befektetőként a Rimachoz, és 2019-ben már növelte részesedését.  A Porsche hangsúlyozta, hogy a mostani 24 százalékkal továbbra sem gyakorol ellenőrző befolyást. "Mivel világszerte számos autógyártó ügyfelünk van, a Rimac és a Porsche számára egyaránt fontos, hogy teljesen független cégek maradjunk" - mondta a vállalat alapítója, Mate Rimac.

Egyik fél sem nyilatkozott a Volkswagen leányvállalatának, a Bugatti-nak a lehetséges terveiről. Oliver Blume, a Porsche főnöke nemrégiben bejelentette, hogy erről a Volkswagen-csoportban kell dönteni az év első felében. Blume megerősítette, hogy ebben Rimac is szerepet játszhat. Még nem dőlt el, hogy ez magában foglalja-e a márka teljes átvételét.  A tárgyalandó konstrukció nagyon összetett, mivel sok érdeket kell figyelembe venni – írja a német honlap.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.28
Az áremelkedések, a rezsi növekedése és a magas infláció miatt számottevően csökkent a bérek....
2023.01.28
Döbbenetes tragédia történt ma hajnalban Ausztriában, az A1-es autópályán St.Pölten közelében.....
2023.01.28
Benzinválság, ajtónkon dörömbölő recesszió, szankciók, ukrajnai háború és koronavírus-járvány ide....
2023.01.28
A neves, tapasztalt Yamaha Maco Racing Team színeiben indul az idei hosszú távú, azaz endurance....
2023.01.28
Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki maguknak az elektromos meghajtású járművek az európai piacon:....
2023.01.28
A közvéleményt és az európai, benne a magyar sajtót továbbra is élénken foglalkoztatja, hol építi....
2023.01.28
Elég télen a négyévszakos gumiabroncs? Van értelme ilyenkor lemosatni az autót? Milyen típusú....
2023.01.27
A Katasztrófavédelem jelenti péntek este:     ..
2023.01.27
Az új kezdeményezés hétről hétre több érdeklődőt vonz. ..
2023.01.27
Tavaly több mint 21 millió utast fogadtak a romániai repülőterek, ami mintegy 88 százalékos....