Mercedes

Profitábilisabb lehet a Mercedes EQE, mint az E-osztály

2022.09.23.

Egy friss helyzetjelentésben arra utalt a Mercedes, hogy pariban lehet az EQE profitja az E-osztályéval, hamarosan pedig meg is előzheti belsőégésű motoros utódját.

Nem régóta van a piacon az új Mercedes-Benz EQE, az E-osztály villanyos utódja, csak 2022 második negyedévében kezdték meg a modell forgalmazását Európában. Ugyanakkor a német gyár már most rendkívül elégedett az eladási adatokkal. Harald Wilhelm, a Mercedes vezetője elmondta, hogy „ez ugyan az EQE modellciklusának első negyedéve, de a margin már most az E-osztály marginját hozza.” Mi több, hozzátette, hogy hamarosan akár valamivel meg is előzheti az E-osztályt. Persze ez nem jelenti azt, hogy ugyanannyiba kerülne legyártani a két modellt: míg az E-osztály kb. 50 000 euróról indul, addig az EQE inkább 70 000 euró.

Ugyanakkor a legtöbb gyártó jelenleg csak álmodozik róla, hogy villanyautóját ugyanolyan nyereséges legyen legyártani, mint hagyományos modelljét. Ezzel még maga a Mercedes is küzd, hiszen például az EQS, a nagyobb, még nagyobb luxust jelentő csúcsmodelljük nem teljesít olyan jól, mint a belsőégésű motoros testvére Wilhelm szerint. „Már látjuk, hogy az EQS marginja is kezd egeszséges lenni, ugyanakkor az S-osztály szintjét nem fogja elérni, bár nem is lesz tőle messze.” A margin, az egy autón keresett összeg rendkívül fontos az autóiparban, ugyanakkor a villanyautók egyelőre kikövezetlen útján nem könnyű elérni, hogy profitábilis legyen egy-egy modell.

Pláne azok után, hogy milyen elképesztő összegeket fordítanak az elektromos átállásra a gyártók, amit a szabályozó környezet is forszíroz. Megfizethető, rendesen kifejlesztett villanyautókat még mindig nehéz kínálni, de rajta vannak a gyártók. Például egy másik német gyártó, a Porsche szerint a villanyos profit marginjuk két éven belül elérhető a belsőégésű motoros modellekét, később pedig még kifizetődőbb lehet elektromos autókat gyártaniuk. Nem csoda tehát, hogy a Mercedes szeretné, ha eladásaik még nagyobb részét tennék ki a villanyautók jövőre. Az EQE és EQS (utóbbiba beleértve az SUV-t is) modellcsaládokkal arra számítanak, hogy az év második felében már eladásik fele elektromos lehet.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.05.23
A vízirendőrök május 21-én a Fonyód előtti vízterületre siettek, mert bejelentést kaptak, hogy a....
2024.05.23
Az Szegedi Tudományegyetem Science Parkjában felépült és megkezdte működését a közép-európai....
2024.05.23
Csehországban az év első négy hónapjában 14,4 százalékkal 531 355 darabra nőtt a legyártott....
2024.05.23
Semmi sem akadályozta a haladást, mégis sokan lassítottak, hogy megnézzék, mi történt. Ez okozta a....
2024.05.23
A cseh kapitányt azért helyezte bűnügyi felügyelet alá a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája....
2024.05.23
Nem véletlen az időzítés: idén 30 éve, hogy Ayrton Senna, minden idők egyik legjobb Forma-1....
2024.05.22
- Megtalálták a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset egy további áldozatának holttestét -....
2024.05.22
Az kedvelt mini-SUV XL Heritage nevű modellváltozata egyenesen a '70-es évekbe repít vissza. ..
2024.05.22
Látványos filmpremierek, vörös szőnyegen felvonuló világsztárok és egy összetéveszthetetlen,....
2024.05.22
Lettország szolidaritás jeléül átad Ukrajnának kéttucatnyi különböző márkájú autót, amelyek....