Oroszország

Putyin döntése Szibériába juttathatja a magyarokat

2021.05.02.

Az orosz államfő elrendelte, hogy hosszabbítsák meg az Oroszország európai részén áthúzódó, jelenleg Moszkvát Kazannyal összekötő autópályát Jekatyerinburgig.

Vlagyimir Putyin közölte: három év alatt befejezik az autópálya építését az orosz fővárostól az Urálig – írja az autonews.ru orosz autós szakportál.

Az orosz államfő elképzelése szerint a jelenleg már létező M-12-es Moszkva-Nyizsnyij Novgorod-Kazany autópályát toldják meg Jekatyerinburgig. Ez a távolság országúton mintegy 1.800 kilométer.

Az orosz államfő megfogalmazása szerint a cél az, hogy 2024-re összekössék a már meglévő Moszkva-Szentpétervár autópályát, a fővárost elkerülő Központi Körgyűrűt és a Moszkva-Jekatyerinburg autópálya-szakaszt. Ily módon az orosz autósok számára garantálni tudják, hogy biztonságos körülmények között, nagy sebességgel szelhessék át Oroszország teljes európai területét a Balti-tengertől az Urálig.

A Szentpétervár-Jekatyerinburg közötti autós távolság mintegy 2500 kilométer.  Összehasonlításul: a Budapest-Moszkva távolság autóval „mindössze” 1850 kilométer.

A Moszkva-Kazany út építése több szakaszon is zajlik. A Kommerszant gazdasági napilap szerint az új, négysávos autópálya költségei elérik a 650 milliárd rubelt (kb. 3 ezer milliárd forintot). Az út hossza 794 kilométer lesz.

Korábban már ismertté vált, hogy az Orosz Föderáció Közlekedési Minisztériuma fontolóra veszi az új Moszkva-Kazany autópálya meghosszabbítását a délnyugat-szibériai Kuznyecki-medencéig, Oroszország és a Föld egyik legnagyobb feketeszén lelőhelyéig. Ebben az ügyben várhatóan 2024 után születik döntés. Novokuznyeck kb. 3100 kilométer távolságra van Moszkvától.

Ha ez a szakasz is elkészül, akkor Szentpétervártól Novokuznyeckig kb. 3700 kilométeren át autópályán lehet majd közlekedni Oroszországban.

Ez számunkra, magyarok számára is hatalmas távlatokat nyit. Hisz, ha a tev megvalósul, Budapesttől végig autópályán lehet majd eljutni Szibériáig. 

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is!

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.05.09
Egy menetrend szerint közlekedő vonat és egy robbanó motoros roller ütközött a vasúti átjáróban. ..
2021.05.08
Sok praktikus érv szól ellene, mégis vágyunk rá, pedig drága, szűk és nehezebb is hasonló méretű....
2021.05.08
Bahareb Nabezadeh Iránból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2021.05.08
Pályafutása századik pole pozícióját elérve Lewis Hamilton, a Mercedes címvédő és hétszeres....
2021.05.08
A Misano a roadsterek és a motorkerékpárok legjobb tulajdonságait ötvözi. ..
2021.05.08
Nyolc korszerű elektromos NIU motorkerékpárral gazdagodott a polgárőrség eszközparkja május 4-én.  ....
2021.05.08
A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. ..
2021.05.08
A Nissan Juke-kal kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Egyesek a külseje miatt kétkedéssel néznek....
2021.05.08
A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás vétség megalapozott gyanúja miatt....
2021.05.08
A felhasználói igényeket felmérve immáron a harmadik átalakítást végzi a szlovák Voltia cég a....