járműgyártás

Rekordévet írt 2016-ban a magyarországi Mercedes-Benz

2017.04.27.

2016-ban közel 190.000 jármű készült a Mercedes kecskeméti gyárában, ami rekordévnek számít. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. mellett a márka magyarországi értékesítési képviselete, a Mercedes-Benz Hungária Kft. is jelentős rekordokat tudhat magáénak – jelentették be a Mercedes csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten.

Ezúttal nem Kecskeméten, hanem rendhagyó módon Budapesten rendezzük meg a Mercedes évértékelő sajtótájékoztatóját, azért a Kecskeméten készülő autóinkat elhoztuk Budapestre is – köszöntötte Sztipichné Kozári Edina marketing és PR-vezető az újságírókat, akik rögtön elkezdték találgatni, vajon hogyan hozták be a Hotel Ritz egyik termébe az autót, amely közvetlenül a sajtótájékoztató közelében pompázott.

Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója, Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. Sikert sikerre halmoztak.

– A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. egy eseménydús és rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött -  - közölte Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki az első évét zárta Kecskeméten. Elmondta, a 2016-os év a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban teljes egészében a növekedés jegyében telt. A 2016-ban gyártott közel 190.000 jármű 3,8 százalékos növekedésnek felel meg az előző évhez képest, amivel a gyár rekordévet zárt. Nagyszerűek a jövőbeli kilátásaink köszönhetően a meglévő gyár bővítése és egy második gyár megépítése kapcsán tett bejelentéseknek.

Felidézte, hogy 2016-ban a Mercedes-Benz két jelentős beruházást jelentett be: az 580 millió eurós beruházásnak köszönhetően 2018-ban elkészül az új, modern karosszériaüzem csarnoka. Itt gyártják majd a kompakt gépjárművek következő generációjának modelljeit. További egy milliárd eurót fektet a Mercedes-Benz a második kecskeméti gyár megépítésébe. Az Ipar 4.0 jegyében ebben a modern gyárban első- és hátsókerék meghajtású modelleket fognak gyártani. A tervek szerint az évtized végén gördülnek majd le az első járművek a gyártósorról. 

Christian Wolff: További egy milliárd eurót fektet a Mercedes-Benz a második kecskeméti gyár megépítésébe.

„A beruházások egy részét a 2016-ban elért nyereségünkből finanszírozzuk. Ezáltal a tavalyi adózott eredményünket ismét Magyarországon fektetjük be, amely szintén hosszú távú elkötelezettségünket igazolja”- hangsúlyozta. Felidézte az elmúlt év fontosabb eseményeit, a félmilliomodik autó elkészültét, a lakásprogram elindítását, a kizárólag Kecskeméten készülő CLA és CLA Shooting Brake felfrissülését, az új logisztikai koncepció bevezetését, három ezer dolgozójuk DTM futamon tett látogatását, valamint a gyárban az ötvenezredik látogató fogadását. Beszélt arról is, fontos számukra a közlekedésbiztonság támogatása, a Mobile Kids program a gyermekekre koncentrál.

Saját képzési és oktatási központot építünk, amely 2018-ra készül el – jelentette be Christian Wolff, amit azzal indokolt, hogy munkatársaik jelentik a jövőt, a kecskeméti Mercedes sikerét.

Ragyogok – ezzel a szóval indította tájékoztatóját Ekkehard Philipp, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pénzügyi igazgatója.

Ekkehard Philipp: Elköszönön a Mercedestől, de marad Magyarországon.

Kifejtette: a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. árbevétele 2016-ban 3,4 milliárd euró felett volt, amely némiképp meghaladja a 2015. évi értéket. A kecskeméti gyár dolgozói 2016-ban mintegy 16 millió euró személyi jövedelemadót és egyéb bérből levont közterhet fizettek be a magyar költségvetésbe.  Munkaadóként és társaságként tavaly 24 millió euró adót és járulékot teljesített a vállalat a magyar állam, illetve a kecskeméti önkormányzat felé.  

A Mercedes-Benz gyár a 2008-as magyarországi alapítás óta egyébként mintegy 4000 új munkahelyet teremtett Magyarországon, az új beruházásoknak köszönhetően újabb 2.500 szakemberre lesz szükség a következő években.

Az új beruházásoknak köszönhetően újabb 2.500 szakemberre lesz szükség a következő években.

Kitért a magyar beszállítóikra is, akik harminc százalékos arányt képviselnek, s tavaly 1 milliárd euró értékben rendelt tőlük a Mercedes.

Harmincegy évnyi munkaviszony után, öt kecskeméti év után megválok a Mercedestől, de Magyarországon maradok, új vállalkozás új kihívásai várnak rám – köszönt el a média képviselőitől Ekkehard Philipp.

A Mercedes-Benz Hungária Kft. is jelentős rekordokat tudhat magáénak

A Mercedes-Benz magyarországi értékesítési képviselete, a Mercedes-Benz Hungária Kft. is kimagaslóan sikeres évet zárt 2016-ban közel 80 milliárd forintos forgalmával, mely 30 százalékkal haladja meg a 2015-ös üzleti év forgalmát.

Jörg Schmidt:2016-ban a Mercedes-Benz 6 rekordhónapot könyvelhetett el a hazai személyautó eladások tekintetében, ami nem mindennapi siker számukra.

„Rendkívüli örömömre szolgál, hogy a személyautók eladási számainak 38 százalékos emelkedése - mely a német prémium autógyártók körében a legmagasabb - egyben azt is eredményezte vállalatunk számára, hogy a márka a prémium személyautó szegmens piacvezető pozícióját szerezte meg a Datahouse adatai alapján, összesen 2572 eladott személyautóval - mondta el Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

 2016-ban a Mercedes-Benz 6 rekordhónapot könyvelhetett el a hazai személyautó eladások tekintetében, ami nem mindennapi siker számukra. A kis- és közepes haszongépjárművek eladási számai átlagosan 10%-os növekedést mutattak a tavalyi év során, a teherautók esetében pedig fontos megemlíteni a tavaly 20 éves Actros 14%-os értékesítési növekedését. A Mercedes-Benz eredeti alkatrészek értékesítése 20,5%-os forgalomnövekedést hozott 2015-höz képest, ami szintén nagyban hozzájárult a vállalat tavalyi sikeréhez.

Újságírók és autó a Ritz-ben.

A Mercedes-Benz 2017-ben is ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta.: az idei első negyedévben 2016 azonos időszakához képest 45,5%-os növekedést magáénak tudva megőrizte piacvezető pozícióját a prémium személyautók szegmensében. Ez a növekedés rekord negyedévet jelent a Mercedes-Benz számára.

Az idén  többek között új márkakereskedések megnyitása, több bemutatóterem és szerviz felújítása, valamint hazánkban egyedülálló AMG Performance Centerek átadása is szerepel. Ráadásul idén számos új modell kerül a szalonokba: az E-osztály Coupé, Cabriolet és All Terrain, a Mercedes-AMG GT Roadster, a pick-up szegmensbe lépő X-osztály, az S-osztály és a GLA ráncfelvarrott verziója, valamint a smart electric drive modellek – hallhattuk a csütörtöki sajtótájékoztatón. 

Kecskeméten készült autók a sajtótájékoztatónak helyet adó hotel bejáratánál.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.30
Több mint 70 éves is lehet az a Bosch dinamó, ami még ma is hibátlanul szolgál egy szegedi biciklin....
2020.10.30
Ti Kristof néven indított baleset-megelőzési kampányt Guadeloupe-ban Jérôme Jean-Charles művész és....
2020.10.30
Atiq Shahid Afganisztánból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.30
 A tavalyihoz képest másfélszer több, összesen ötvenhat nevezés érkezett az ERC-kategóriában a....
2020.10.30
Saját szuperhősnővel, rózsaszín abronccsal és maszkosztással kampányolt a Bridgestone Tatabánya a....
2020.10.30
Az Európai Unió hatályos CO2-kibocsátási normájához igazodva a PSA-csoport, élén a Peugeot-val,....
2020.10.30
Az új Sorento a Kia első modelljeként, másodlagosütközés-elkerülő rendszerrel érkezik. Az MCB (....
2020.10.30
    ..
2020.10.30
Herczig Norbert négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző szerint az elmúlt évek egyik....
2020.10.30
A Nissan egy középiskola művésznövendékeivel társult, hogy megünnepeljék azt a fajta kreativitást,....