Berlin

A rendőrség területére nem engedik be a Teslákat

2022.06.30.

Kitiltják a Teslákat bizonyos berlini rendőrségi területekről. A hatóság a kamerák miatt biztonsági és adatvédelmi problémáktól tart – írja az automobilwoche.de

 

Tesla Model Y Fotó: Tesla

A modern Teslák nyolc kamerával vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik az autó teljes körbetekintését.

A Tesla autói már nem hajthatnak be bizonyos berlini rendőrségi telephelyekre, mert a járművek kamerái túl intenzíven filmezik a környezetüket. A rendőrség biztonsági és adatvédelmi problémáktól tart. A tilalom a rendőr-főkapitányság és az Állami Bűnügyi Rendőrség (LKA) területére vonatkozik – áll az LKA biztonsági osztályának belső körlevelében.

A probléma az, hogy a Tesla autók kamerái folyamatosan filmeznek. Ez rögzítheti a rendőröket, a rendőrségi járműveket, a rendőrségi helyiségek biztonságát vagy a helyszínen tartózkodó más személyeket. A videókat „véglegesen” a Tesla európai központjának hollandiai szerverein tárolják – közölte a rendőrség. A filmfelvételek feldolgozási módja nem tisztázott. A Tesla eldönti, hogy kiadhatják-e az adatokat.

A körlevél szerint a rendőrség januárban vette észre a problémát. Az ok a ZDF televíziós csatornán készült riport volt - 2021 augusztusában a Frontal magazin egy hosszabb cikkben mutatta be, hogy a Tesla autók mit filmeznek és tárolnak, és milyen adatokat adhatnak ki. Ennek megfelelően a berlini ügyészség olyan filmeket kapott a Teslától, amelyek baleseteket mutattak be. De kapott egy felvételt az autópályán történt utazásról is, amely nem okozott balesetet, de a felvételek továbbra is a szervereken tárolva voltak, és előhívható volt.

A modern autókban több kamera is segíti például a parkolást. A Teslában nyolc kamera mutatja a környezet 360 fokos, teljes körű megfigyelését. A kamerák képeit vezetői segédrendszerekhez és félautonóm vezetésre használják. De működnek úgynevezett dashcamként is, amelyek folyamatosan filmeznek, hogy például egy baleset után megértsék, mi történt. Emellett 2019 óta a Tesla egy "őrjárati módot" is kínál, amelyet a tulajdonosoknak kell aktiválniuk. A kamerák még parkoló autó esetén is folyamatosan rögzítik a környezetet, és rögzítik a tevékenységeket, amint a közelségriasztás megszólal.

További autós tartalmakért kövess minket Facebookon is! 

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.08.19
Viharkárok felszámolásán dolgoznak a tűzoltók több megyében - közölte a katasztrófavédelem pénteken....
2022.08.19
Nézzük, indokolt-e a mellékutcák sebességkorlátozása! ..
2022.08.19
A katari labdarúgó-világbajnokság szervezői csütörtökön 1300 busszal szimulálták a várható....
2022.08.19
No, ezt nem én állítom, bár erősen gyanítottam, hanem a Polestar felmérése, amiben amerikai....
2022.08.19
140 millió forint támogatás jut pedelec és 109 millió forint e-cargo kerékpár vásárlásához a....
2022.08.19
A Forma-1 csapat zsenije, Adrian Newey tervezi az autót, amely a tervek szerint 2025-ben lép piacra....
2022.08.19
Kiintették a forgalomból a veszélyes, túlsúlyos járműszerelvényeket. ..
2022.08.19
Kalle Rovanperä a második gyorsaságin bukott, az első helyről adta fel az Ypres-ralit. ..
2022.08.19
Még a saját tulajdont sem lehet büntetlenül rongálni, akkor sem, ha nem akar indulni a hidegben az....
2022.08.19
A használtautó-piacon 498 800 személygépkocsi cserélt gazdát július végéig, 5,8 százalékkal több,....