DTM

Rózsaszínre festette a Mercedes DTM autóit a BWT

2017.06.21.

A hétvégi hazai DTM futamon is feltűntek a Mercedes-AMG rózsaszín versenyautói: a feltűnő szín a BWT vízkezeléssel foglalkozó vállalatnak köszönhető. 

Az autósport anyagi támogatásán túl a csapat istállójában magnéziummal dúsított szűrt ivóvizet fogyaszthatnak a pilóták és a vendégek, emellett a kecskeméti Mercedes, a győri Audi, és az esztergomi Suzuki gyárban is használják a vízkezelő cég technológiáját. A jövő közlekedéséhez pedig speciális üzemanyag cella membránokat fejleszt a vállalat, melyek az elektromos autók és a vízzel hajtott autók elengedhetetlen alkatrészei.

A BWT szakított a hagyományosan a vízhez, vízkezeléshez kapcsolt kék-fehér színvilággal és a merész, feltűnő rózsaszínt választotta ismertető jegyének. A nem mindennapi színválasztással a márka szeretné felhívni a figyelmet vizeink és környezetünk védelmére, valamint az egészséges, fenntartható, tudatos vízhasználatra és magnézium fontosságára. Ez a filozófia jelenik meg az autósportok immár hagyományos szponzorációja területén is – a BWT ugyanis az AMG Mercedes DTM csapata mellett más technikai autósportokat is támogat. A cég a DTM-ben 2015, a Formula 1 támogatásában 2017 óta van jelen.

A BWT kutatás-fejlesztési tevékenysége folytán is kapcsolódik a technikai sportokhoz: több mint 20 éve elkötelezett támogatója az üzemanyag-cella membrán technológiának, amely a vállalat szerint a jövő meghatározó energiaforrása lehet. A PEM üzemanyag-cellák BWT által gyártott membránnal működnek, amelyek így a legnagyobb teljesítmény- és hőhatékonyságot biztosítják károsanyag-kibocsátás nélkül. Emellett a BWT több egyetem környezetbarát elektromos-cellás járműfejlesztéshez kapcsolódó K+F tevékenységét is támogatja.

A BWT Európa első számú vízkezelési-technológiai vállalata, amely innovatív megoldásokat fejleszt a kereskedelem, az ipar és háztartások eltérő igényeire. Jó példája ennek a BWT háztartások számára kifejlesztett vízszűrő technológiája, amely a szabadalmaztatott BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsóval magnéziummal gazdagított, friss ivóvizet biztosít. Mivel a technológiának köszönhetően nincs szükség PET palackokra, így csökkenthető a háztartási hulladék mennyisége, illetve tágabb értelemben véve, az áruszállításból származó környezeti terhelés és a szén-dioxid kibocsátás is.

 

Az oldal fő támogatója

 

2022.05.26
Iskolába járnak a terepjáró robotok: sárban, magas fűben gyakorolják és memorizálják a valós....
2022.05.26
Amerikában a jólétben dőzsöltek és az autó felső határait feszegették, tombolt az űrkorszak által....
2022.05.26
Színes programokkal várja a családokat a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a hűvösvölgyi végállomáson....
2022.05.26
A baleset forgalmi akadályt okoz az M0-s felé vezető oldalon - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2022.05.26
Megújult tartalommal, kétszer nagyobb területen nyit újra szombaton a Közlekedési Múzeum időszaki....
2022.05.26
Nyilvánosságra kerültek az első fantáziaképek a kínai Great Wall által tervezett hatkerekű....
2022.05.25
Hát ÓRIÁSI! Mindezt jelezték is egy kevésbé diszkrét, a furgon oldalán végigfutó felirattal, ami....
2022.05.25
- Kőszegi Lászlót választotta főtitkárnak a Magyar Lízingszövetség elnöksége - közölte a szervezet....
2022.05.25
- Személygépkocsi és kisteherautó ütközött össze a 65-ös út Tolna megyei szakaszán, a regölyi....
2022.05.25
Tovább bővítette látványos funkcióit a Google Maps. Mostantól madártávlatból is megcsodálhatunk....