Scania

A Sania S lett az „International Truck of the Year 2017”

2016.09.23.

A Scania ismét megnyerte a tekintélyes „International Truck of the Year” díjat. A zsűri indoklásában egyéb tényezők között kiemelte az új tehergépkocsi generáció gépkocsivezető komfortját, a biztonsági szempontokat és általános pozitív hatását a fuvarozókra.

- A díj annak élenjáró elismerése az iparágban, hogy az összes mérnökünk, de gyakorlatilag az egész Scania kiváló munkát végzett – mondta Henrik Henriksson, a Scania elnök-vezérigazgatója. „Mindig az a célunk, hogy megfeleljünk ügyfeleink elvárásainak és igényeinek, és a zsűri indoklása annak világos visszaigazolása, hogy a helyes megközelítést követtük az új tehergépkocsi generációnál”.


A zsűri, mely 25 vezető európai kereskedelmi újság írójából tevődött össze az olasz Gianenrico Griffini autós újságíró elnökletével, ezt írta indoklásában: „A Scania az új sorozatával egy olyan tehergépkocsit alkotott, mely az igazi „csúcstechnológiát” kelti életre a nagyteherbírású haszonjármű szegmensben, mely nem csak a ma, hanem a holnap szállítási igényeit is képes kielégíteni.” Az IToY zsűrije kiemelte a Scania testreszabott szerviz szolgáltatási ajánlatát, mely azon alapul, hogy több mint 200 000 összekapcsolt Scania jármű fut kint az utakon.

A díjat az S széria kapta – az új hálófülke a sík padlóval főként a hosszú távú fuvarozást végzők számára készült, és ez az, amit a Scania az új generációja kapcsán bemutatott. „Az S fülke a sík padlójával tényleg személygépkocsiszerű vezetési élményt nyújt” – mondta Griffini. A különleges kényelmet és páratlan teret kínáló S fülkéket ezen kívül fel lehet szerelni kétoldali függöny légzsákokkal, mely egy olyan biztonsági tulajdonság, amit a Scania kínál elsőként a tehergépkocsik világában.


- Az új elismerésben részesülő tehergépkocsi generáció fejlesztésén 3 500 mérnökünk dolgozott Södertäljében, együtt más Scania munkatársakkal, szoros párbeszédet folytatva ügyfeleinkkel – mondta Henriksson. „A díj azt bizonyítja, hogy Svédország még mindig egy vezető ipari ország és versenyképes a világ piacain.”

A Scania 125 éves történelmében az új modellbe való befektetés a legnagyobb a vállalat életében. Összességében 20 milliárd SEK-et fordítottak az új gyártmányok és szolgáltatások fejlesztésére.

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.06.20
A HangZóna mai vendége Rusznák András igazságügyi járműszakértő. ..
2024.06.20
A Múzeumok éjszakáján, szombaton nyílik meg a Földalatti Vasúti Múzeum új kiállítása, amely a 150....
2024.06.20
1999-ben történelmet írt a BMW V12 LMR, ami két Le Mans korszak között tudta megnyerni a 24 órás....
2024.06.20
Csökkent a forgalomba helyezett új autók száma májusban az egy évvel korábbihoz képest az Európai....
2024.06.20
A Le Mans-i 24 órás versenyen debütált a Michelin bemutatja levegő nélküli holdjárókerekének....
2024.06.20
Május végén rendezték meg a szlovákiai Svidnikben az idei Big Rocket Cup-ot, melyre a Szegedi....
2024.06.20
A Miskolci Egyetem (ME) és a CATL Debrecen együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a....
2024.06.20
Dubaj rendőrsége ezen a héten avatta fel a Tesla elektromosautó-gyár extravagáns terepjárójának....
2024.06.20
Májusban 63 százalékkal nőtt az újonnan forgalomba helyezett villanyautók száma Magyarországon. ..
2024.06.20
A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára....