Ford Ranger

Sarkvidéken filmezték az új Ford Ranger Black Edition

2018.02.03.

Európa legkelendőbb pickupja, a Ford Ranger különleges, koromfekete és kőkemény változata, a Ranger Black Edition egy hozzá hasonlóan kemény és sötét környezetben, Svalbardban mutatkozik be.

“Legkeményebb és legsötétebb autónkat a Föld egyik legkeményebb és legsötétebb helyén tettük próbára. Svalbard lakói számára mindennél fontosabb egy autó megbízhatósága, és a Ford Ranger Black Edition bebizonyította, hogy még az ilyen kemény kihívások közepette is képest helytállni,” nyilatkozta Steve Fletcher, a Ford haszongépjárművek marketingigazgatója.

A film három ember mindennapjait mutatja be, akik a világ legészakibb fekvésű városában, Longyearbyenben élnek. A város lakosságát 40 különböző nemzetiség alkotja, és ezen a környéken több a jegesmedve, mint az ember.

110 nap sötétség

Az itteniek évente több mint 110 napon át teljes sötétségben élnek, dolgoznak és autóznak. Ez a hely nem való mindenkinek – és ez ugyanúgy igaz az emberekre, mint az autókra. A GTB ügynökség által készített filmet a többszörös díjnyertes Toby Dye rendezte, a producer pedig az RSA Films London volt. A stúdió a híres filmeshez, Ridley Scotthoz tartozik.

“Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bemutathattuk Svalbard gyönyörű sarkvidéki tájait. Ezt a filmet a világon mindenütt vetítik majd, így remek reklám lesz Norvégia számára. Ugyanakkor rámutat a Svalbard és az új pickup közti tökéletes egyezésre is. Mindkettő sötét, kemény és gyönyörű – akárcsak a sötétségbe burkolózó Svalbard,” vélekedett Per Gunnar Berg, a Ford Norway ügyvezető igazgatója.

Három ember a sötétségből

A filmben három itt élő emberrel találkozhatunk, akiknek mindennapos társa a Ranger Black Edition. Megismerjük az ácsot, aki házakat és pajtákat épít, és aki otthonról néha 10 perc, néha viszont másfél óra alatt ér be a cége központjába – attól függően, hogy milyen az idő, és mennyire gonosz a szél. A reptéri dolgozót, aki egyedül él a kutyájával egy elhagyatott külvárosban, és imád hegyet mászni a távoli vadonban. És a sarkvidéki földművest, aki fenntartható módon termel élelmiszert/zöldségeket a teljes sötétségben, ahelyett, hogy a szárazföldről hajóval átfuvarozott terményeket vásárolná.

Mindössze 2500 darab Black Edition készül

És miközben az izgalmas történetek kibontakoznak, azt is figyelemmel követhetjük, ahogy a Ford Ranger Black Edition átverekszi magát a veszélyes és kemény terepeken, a legnagyobb könnyedséggel gyűrve le hegyi utakat és a jégmezőket.

A Ranger Black Edition a népszerű Limited Series változatra épül, de ezt az autót koromfeketére fényezik, méghozzá nemcsak a karosszériát, hanem a hűtőrácsot, a könnyűfém keréktárcsákat, a bukócsövet és sok más külső elemet is.

Az autó kizárólag Double Cab kivitelben készül. A különleges modellből mindössze 2500 darabot gyártanak, amelyek már megrendelhetők a Ford márkakereskedésekben.

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.12.05
Félpályás útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök - írja a police.hu. ..
2021.12.05
Növelni tudta enyhén a járműeladást az idén az Óbudai Javító Kft. a koronavírus-válság sújtotta....
2021.12.05
A Budapesti Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési kisfilmmel hívja fel a figyelmet arra, hogy....
2021.12.05
Elkezdődött a december, aki eddig nem készítette fel az autóját a téli időszakra, ne várjon tovább....
2021.12.05
A magyarországi autópiacon a következő időszakban nem valószínű a 2020. évihez hasonló visszaesés,....
2021.12.05
A Budapest felé vezető oldalon történt az eset - írja a Katasztrófavédelem honlapja. ..
2021.12.05
Úgy tűnik, hogy érdemes megjegyezni a Gaussin nevet, hiszen a szándékaik komolyan a nullemissziós....
2021.12.04
Az amerikai Anderson Economic Group piackutató október végén megjelent tanulmánya meglepő dolgot....
2021.12.04
A Deep Space Projekt néven fejlesztett autó közel egymilliárd forintba fog kerülni. ..
2021.12.04
A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte az első Forma-1-es....