Toyota

A sofőrt támogatni és nem helyettesíteni akarja a Toyota

2016.10.23.

A Toyota Motor Corporation deklaráltan nem az autonóm, hanem a biztonságos vezetésre fekteti a hangsúlyt a jövőben, ugyanis a balesetek számának csökkenése szerintük a sofőr megtartásával inkább elérhető, mint nélküle.

A japán márka nem sieti el a csatlakozást az iparág azon résztvevőihez, akik belevetették magukat a google-szerű önvezető autók tömeges tesztjébe, közölte Seigo Kuzumaki, a Toyota biztonságtechnológiai részlegének vezetője egy októberi előadásában, amelyet az Automotive News szervezésében tartottak. A cég prioritása szerint az autóvezetőket segíteni, támogatni kell a biztonságos vezetésben, nem pedig elmozdítani őket a volán mögül. A szakember szerint a Toyota jelenlegi céljai között  egyáltalán nem szerepel a teljesen autonóm járművek gyártása, vagy a becsatlakozás az  ahhoz szükséges kutatás-fejlesztésekbe.

Kuzumaki kijelentését megelőzően az előadás témája volt a világszerte több cég által is elindított önvezető jármű-flották közúti tesztje, amelyek közül elsőként a Google lépett a pályára, akit a Delphi Automotive követett (egy szingapúri önvezető taxi hálózat ötletével), végül pedig az Uber jelezte az idén, hogy Volvo taxikkal tesztüzemet indítanak Pittsburgh városában.

A biztonságtechnológiai főnök felhívta a figyelmet arra, hogy az említett tesztek már azzal is balesetveszélyesek, ha nem lezárt területen és ideális körülmények között zajlanak. Ezzel szemben a Toyotánál a Level 3 technológia révén az autó csak egy-egy biztonságos szakaszon végez önműködően gyorsítást, fékezést és kormányzást. Ezt az autópálya-használatra fejlesztett rendszert (Highway Teammate) a Toyota 2020-tól kívánja bevezetni, azonban csak a szigetországban, ahol ezzel egyidőben már zajlik a városi verzió (Urban Teammate) fejlesztése is. Utóbbi piacra kerülésének dátuma egyelőre nem ismert.

Forrás: autonews.com

 

Az oldal fő támogatója

 

2023.01.31
Nézze meg a videót! ..
2023.01.31
A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 38 éves férfi ellen, aki a közlekedési konfliktus során....
2023.01.31
A határátkelőhelyen lefoglalt munkagépet a francia hatóság körözte – írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg....
2023.01.31
A hátsókerék-meghajtású sportkupé megkaphatja a BMW M3/M4 CSL hathengeres turbómotorját.   ..
2023.01.31
Tavaly csaknem 700 millióan utaztak a MÁV-Volán-csoport, vagyis a MÁV-Start, a MÁV-HÉV és a....
2023.01.31
Azok a ausztriai kis- és középvállalkozások, amelyek - például a mesterséges intelligencia vagy a....
2023.01.31
Az előzetes belső kalkulációk alapján a BMW Group 2022-ben az Európa-szerte értékesített összes új....
2023.01.31
Balesetek, torlódások, rendkívüli közlekedési események – itt az Útinform friss jelentése. ..
2023.01.31
A személyautó sofőrje a helyszínen életét vesztette – írta a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság. ..
2023.01.31
Az Intel leányvállalata megkapta az autonóm vezetésre vonatkozó jóváhagyási ajánlást a TÜV SÜD-től....