közlekedés

Sokan nem ismerik az új közlekedési jelzést, a megszegéséért viszont súlyos bírságot kockáztatnak

2024.06.14.

Megjelent egy közlekedési tábla, amit jelenleg főként Franciaországban használnak. Sokan még nem tudják, hogy mire figyelmeztet, de érdemes megismerkedni vele, mivel a megszegéséért súlyos büntetést kockáztatnak az autósok - írja a parameter.sk.

Topspeed hívta fel a figyelmet a fehér gyémántalakú jelzésre, aminek fő célja, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt káros hatásokat, valamint támogassa az egy jármű több személy általi kihasználását. Franciaországban épp azok az autósok okozzák leggyakrabban a dugókat, akik egyedül tartózkodnak az autójukban. Az említett jelzés ITT tekinthető meg.

Az említett gyémánt alakú jelzés egy kijelölt forgalmi sávot jelez bizonyos járművek számára. A konkrét értelmet a pótjelzések adják meg, amelyek például a járműben tartózkodók minimális számát határozzák meg, vagy az elektromos járművek használatára köteleznek. Emellett a kijelölt forgalmi sávot bizonyos időintervallumokra is korlátozhatják, illetve taxik, autóbuszok, valamint motorosok is használhatják.

A jelöléssel jelenleg olyan francia városokban találkozhatunk, mint Lyon, Grenoble vagy Strasbourg. Klasszikus közúti jelzőtáblaként és elektronikus kijelzőként is használják.

Az ilyen jelzéssel ellátott szakaszon mindig az érvényes tábla szerint kell haladni, tehát ez alapján tudhatjuk meg, hogy melyik forgalmi sávot tartják fenn a klasszikus belsőégésű motorral rendelkező járművek számára, valamint melyiket a környezetbarát, például elektromos járműveknek.

A francia hatóságok állítólag kihelyeztek olyan radarkészülékeket, amelyekkel ellenőrizni tudják, hogy az autósok betartják-e a figyelmeztetést, például azt is meg tudják állapítani, hogy hányan utaznak a járműben. A jelzés megszegéséért akár 135 eurós bírságot is kiszabhatnak. 

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2024.07.23
Máris tiltakozik az ellenzék.   ..
2024.07.23
A német luxusautó-gyártó rontotta 2024-re vonatkozó bevételi előrejelzését, mert egy árvíz....
2024.07.23
A használtautó-kereskedők egyik szeme sír, a másik nevet: a forgalom bővül, ugyanis ötvenezerrel....
2024.07.23
Az Audi Forma-1-es csapata bejelentette üzemanyag- és kenőanyag-partnereit. Amint azt az....
2024.07.23
Ez 35,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi mennyiséget – derült ki az orosz vámhatóság....
2024.07.23
A 71-es főúton ellenőriztek a járőrök. ..
2024.07.23
Az Automobili Lamborghini zsinórban hatodik alkalommal nyitotta meg az exkluzív és fényűző....
2024.07.23
Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési....
2024.07.23
A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás kísérlete miatt vádat emelt két férfival szemben, akik egy....
2024.07.23
A dél-koreai autóipari beszállító vállalat új, mintegy 21 milliárd forint értékű beruházása....