Alfa Romeo Stelvio

Stelvióval a Stelvióra

2017.06.20.

Próbára tettük az Alfa Romeo legújabb modelljét, a márka első SUV-ját, a Stelviót. Az Alfa Amore online közösségi oldal és az Alfa Romeo Magyarország közös szervezésében hazavittük, hogy megnézzük, méltó-e arra, hogy Európa második legmagasabb hegyi hágójának, a Stelviónak a nevét viselje. Nem árulunk egy nagy titkot: egyik Stelvio sem okozott csalódást. Sem az autó, sem a hágó

Az autós szakma és minden benzinvérű, de még a kerékpárosok mekkája is a Passo dello Stelvio, amely Bormio városából indulva 1500 méterről 2758 méterre visz fel, 22 kilométeren és 48 számozott hajtűkanyaron keresztül. A felfestések nélküli, szűk hegyi út igazi kihívás és felejthetetlen élmény mindenkinek, hiszen amellett, hogy próbára tesz embert és gépet egyaránt, lélegzetelállító panorámát is biztosít az olasz Alpok hegyvonulata.

Az Alfa Romeo Stelvio pont ezekre az utakra született. A hegyi szerpentint háromszor is megjárva végérvényesen bebizonyítottuk, hogy az Alfa első SUV-ja minden tekintetben helytáll és méltón viseli a Stelvio nevet. Tűpontos kormányzása, bombabiztos futóműve, összkerék-meghajtása és a 280 lóerős benzinmotorja normál úton is igazi élményautót csinál a Stelvioból, olyat, amilyet egy limuzintól sem várnánk el, egy hegyi szerpentinen pedig ennél is többet ad: adrenalinnal teli, mámoros perceket biztosít vezetőjének minden egyes centiméteren, minden egyes kanyarban.

A Stelvio vezetője ezen a túrán az Alfa Romeo márka hazai nagykövete, Rákóczi Ferenc volt, akit az Alfa Romeo Magyarország és az Alfa Amore online közösségi oldal is elkísért. 

Feri elmondása szerint a Passo dello Stelvio az autósok mekkája, ahova mindenkinek el kell jutnia egyszer az életben. Levezetésként pedig Aresebe, az Alfa Romeo Múzeumba vezetett az út a festői Comói-tavat is érintve. 

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.10.23
Zalaegerszeget az M7-es autópályával köti össze az első, közel 6 kilométeres szakasz. ..
2020.10.23
Az amerikai izomautó üzembentartója 200 ezer forintos bírságra számíthat a több mint 100 km/h-s....
2020.10.23
SUV és szedán is érkezik tisztán elektromos hajtáslánccal a Jaguar-Land Rovernél, ám a tervezetnél....
2020.10.22
Sokaknak családtag volt, és nemcsak autópótlékként szolgált, ma egyre ritkább, pláne veterán....
2020.10.22
Ivan Lazarevic Szerbiából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.10.22
Az elkövetkező hetekben a közelgő mindenszentek és halottak napja alkalmából egyre többen....
2020.10.22
37.710 eurójába került idén a németeknek az újautó vásárlása, jelentősen többe, mint egy évvel....
2020.10.22
Álomkezdés öt csillaggal: az ID.3 a lehető legmagasabb minősítéssel zárta az Euro NCAP (European....
2020.10.22
Tíz év után először fordult elő Németországban, hogy nem egy járműipari cég végzett a....
2020.10.22
Idén júniustól Herbácskóová Anita a Magyar Suzuki Zrt. Emberi Erőforrás és Társasági Támogatások....