Williams

Sűrű hónap vár a Williams csapatra az istálló magyar technikusa szerint

2020.06.05.

Jánvári Zsolt szerint a a Forma-1-es csapat jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a július elején Ausztriában rajtoló szezonra.

A rendszertechnikusként dolgozó szakember az M1 aktuális csatornának azt mondta, pénteken utazik Nagy-Britanniába, a csapat központjába, ahol többek között az autókat össze kell rakniuk, teszteléssel kezdik a munkát, és a szponzorációs változások miatt a versenygépek fényezését is cserélniük kell.

"Az elmúlt két hónap mondhatni nagyon unalmasan telt, a Williamsnél teljes volt a leállás, még e-mailt sem kaptunk, telefonon sem kerestek minket. Az egyetlen kérésük az volt, hogy amíg otthon tartózkodunk, addig is vigyázzunk a fizikai állapotunkra" - nyilatkozta Jánvári.

A szakember szerint a Williamsnél "rájöttek, hogy teljesen rossz az irány, amit az elmúlt két év eredményei is megmutattak", ezért a csapatnál nagy változások zajlanak mind technikai, mind személyzeti szinten.

"Azért mondtam igent a felkérésükre, mert elmondták, hogy mi a terv a jövőre nézve, és én ezt működőképesnek tartottam" - mondta Jánvári, aki az előző szezonban még a Haas istállónál dolgozott.

Jánvári szerint a koronavírus-járvány miatt el sem kezdődött és csak júliusban rajtoló idény során a legnehezebb feladat számukra a logisztika lesz, mert mindent repülőgépeken kell szállítaniuk az egyik helyszínről a másikra, korábban pedig sok mindent kamionokkal juttattak el a pályákra.

"Ez egy nagy munka lesz, szerintem a következő hónapokban a munka 80 százalékát az fogja kitenni, hogy mindent légi szállításra alkalmassá tegyünk" - jelentette ki a rendszertechnikus, aki szerint a zárt kapus rendezvények miatt teljesen más lesz a futamokon megszokott hangulat.

"Nagyon remélem, hogy addig még számos pozitív változás következik be, és esetleg a magyarországi versenyt nézők előtt rendezhetik meg, mert a magyar szurkolók megérdemelnék, hogy kimehessenek a Hungaroringre és élőben láthassák a futamot" - mondta Jánvári, aki szerint mindenképpen emlékezetes lesz a mostani szezon.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media kedden jelentette be az első nyolc futam időpontját és helyszínét. A Magyar Nagydíjat július 19-én rendezik Mogyoródon.

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.07.04
Valaki még mindig csodálkozik, hogy a használt autóval foglalkozni kell vásárlás után. ..
2020.07.04
A német konszern pénteken bejelentette, hogy tárgyalásokat kezd a  franciaországi Hambachban....
2020.07.04
Nem volt túl sportszerű húzás Daniel Abttól, hogy csaláshoz folyamodott az online időszak alatt,....
2020.07.04
Valerij Arasenko Oroszországból küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.07.04
A Fiat a Virtual Casa 500 virtuális múzeum életre hívásával ünnepli az 500, azaz a "Cinquino" 63.....
2020.07.04
A Mercedes finn versenyzője szoros csatában nyerte a Forma-1-es idénynyitó Osztrák Nagydíj szombati....
2020.07.04
Tavalyhoz képest az idén akár 25 százalékkal kevesebb új autót adhatnak el a koronavírus-járvány....
2020.07.04
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője futotta a....
2020.07.04
Interjúnk előző részében Borsodnádasd polgármesterével beszélgettünk azokról a fejlesztésekről,....
2020.07.04
Intercity vonattal ütközött egy személyautó péntek este a vasúti átjáróban, a vezetője a helyszínen....