Williams

Sűrű hónap vár a Williams csapatra az istálló magyar technikusa szerint

2020.06.05.

Jánvári Zsolt szerint a a Forma-1-es csapat jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést a július elején Ausztriában rajtoló szezonra.

A rendszertechnikusként dolgozó szakember az M1 aktuális csatornának azt mondta, pénteken utazik Nagy-Britanniába, a csapat központjába, ahol többek között az autókat össze kell rakniuk, teszteléssel kezdik a munkát, és a szponzorációs változások miatt a versenygépek fényezését is cserélniük kell.

"Az elmúlt két hónap mondhatni nagyon unalmasan telt, a Williamsnél teljes volt a leállás, még e-mailt sem kaptunk, telefonon sem kerestek minket. Az egyetlen kérésük az volt, hogy amíg otthon tartózkodunk, addig is vigyázzunk a fizikai állapotunkra" - nyilatkozta Jánvári.

A szakember szerint a Williamsnél "rájöttek, hogy teljesen rossz az irány, amit az elmúlt két év eredményei is megmutattak", ezért a csapatnál nagy változások zajlanak mind technikai, mind személyzeti szinten.

"Azért mondtam igent a felkérésükre, mert elmondták, hogy mi a terv a jövőre nézve, és én ezt működőképesnek tartottam" - mondta Jánvári, aki az előző szezonban még a Haas istállónál dolgozott.

Jánvári szerint a koronavírus-járvány miatt el sem kezdődött és csak júliusban rajtoló idény során a legnehezebb feladat számukra a logisztika lesz, mert mindent repülőgépeken kell szállítaniuk az egyik helyszínről a másikra, korábban pedig sok mindent kamionokkal juttattak el a pályákra.

"Ez egy nagy munka lesz, szerintem a következő hónapokban a munka 80 százalékát az fogja kitenni, hogy mindent légi szállításra alkalmassá tegyünk" - jelentette ki a rendszertechnikus, aki szerint a zárt kapus rendezvények miatt teljesen más lesz a futamokon megszokott hangulat.

"Nagyon remélem, hogy addig még számos pozitív változás következik be, és esetleg a magyarországi versenyt nézők előtt rendezhetik meg, mert a magyar szurkolók megérdemelnék, hogy kimehessenek a Hungaroringre és élőben láthassák a futamot" - mondta Jánvári, aki szerint mindenképpen emlékezetes lesz a mostani szezon.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media kedden jelentette be az első nyolc futam időpontját és helyszínét. A Magyar Nagydíjat július 19-én rendezik Mogyoródon.

Forrás: 
MTI

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.07.30
"Houston, van egy lakóautónk!" Tom Hanks eladja földi "űrkabinját", amely 30 éven át hűségesen....
2021.07.30
Európa legnagyobb autógyártója, a Volkswagen AG azt közölte, hogy rekordnagyságú, 11,4 milliárd....
2021.07.30
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Magyar....
2021.07.30
A magyar Alpine Center megnyitását a közelgő Formula-1es Magyar Nagydíj gálaestjén jelentette be a....
2021.07.30
Az európai autóbeszállítók szövetségének (Clepa) főtitkára, Sigrid de Vries kemény hangú....
2021.07.30
Megnövekedett a várakozási idő a személyforgalomban péntek délelőttre a Csongrád-Csanád megyei....
2021.07.30
Itt az új BMW R 18 Transcontinental és az R 18 B. A „Big Boxer" jó választás az igazi Grand....
2021.07.30
Bicske térségében, a főváros felé vezető oldalon a balesetnél forgalmi akadály alakult ki. ..
2021.07.30
Péntektől megváltozott forgalmi rendre kell készülni az M3-as autópályán, Mogyoródon és környékén a....
2021.07.30
A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai spanyol hatóságok által körözött....