alkatrészek

A Swiss Automotive 51 százalékos részesedést szerzett az Autonetben

2015.12.14.

A Swiss Automotive Group (SAG) 51 százalékos részesedést szerzett az Autonet Group Holdingban, így a két cég együttesen már hét országban, Magyarországon, Romániában, Szlovéniában, Szlovákiában, Svájcban, Ausztriában és Belgiumban van jelen, a SAG és az Autonet azonban továbbra is önállóan, saját neve alatt működik majd tovább - közölte az Autonet hétfőn az MTI-vel.

Az Autonet alapító tulajdonosai továbbra is rendelkeznek a cég 49 százalékával - tették hozzá.    

A közleményben Lieb Mihály, az Autonet egyik alapító tulajdonosa kifejtette: a most létrejött új nemzetközi cégcsoport kalkulált bevétele a következő néhány évben meghaladja majd az 1 milliárd eurót.

Lieb Mihány arra is rámutatott, hogy az azonos üzleti modell és portfolió leegyszerűsítette a SAG számára a részesedés felvásárlását, ez azonban nem lesz hatással az Autonet piaci gyakorlatára, ugyanis a cég továbbra is csak üzleti ügyfeleket szolgál ki, illetve nekik szolgáltat.

A menedzsment összetételében sem lesz változás, a két alapító, Lieb Mihály és Kondor Zoltán a jövőben is napi szinten részt vesz a vállalatcsoport munkájában - írták.

Az Autonet holding magyarországi cége, az Autonet Import Kft. elsősorban autóalkatrészeket, autóipari kellékanyagokat, műhelyfelszerelést, kenőanyagokat és autógumit forgalmaz, alkatrész kereskedőket, fényező-, gumis-, szerelő- és más, az autós háttériparhoz kötődő műhelyeket, szervizeket szolgál ki - olvasható a közleményben.

Autonet Import Kft. országszerte 11 nagyobb önálló lerakattal rendelkezik, a cég magyarországi alkalmazottainak száma idén már eléri a 280-at - tették hozzá.

A Kft. 2014-es árbevétele meghaladta a 33,2 millió eurót (10,6 milliárd forint), míg idén a várható bevétel 45,26 millió euró (14,48 milliárd forint) lesz - közölte a cég az MTI-vel.

A közlemény szerint az Autonet cégcsoport Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb autó- és javítóipari beszállítója, a 10 céget számláló csoport éves forgalma idén eléri a 280 millió eurót. A csoporthoz tartozó cégek Magyarországon, Romániában, Szlovéniában és Szlovákiában együttesen 1500 dolgozót foglalkoztatnak.

A Swiss Automotive Group éves forgalma meghaladja az 500 millió svájci frankot, ezzel a társaság Európa egyik legnagyobb független autóalkatrész-ipari disztribútora. A több mint 500 autóval dolgozó cég ügyfeleit leányvállalatain keresztül szolgálja ki. A Vállalatcsoport mintegy 2000 embert foglalkoztat - írták.

 

Az oldal fő támogatója

 

2020.03.29
Ismeretlen embert gázolt a Kaposvárról Budapestre tartó Zselic IC Szabadegyházánál, emiatt több....
2020.03.29
A NASA az Egyesült Államok első kereskedelmi szolgáltatóját, a SpaceX-et választotta ki arra a....
2020.03.29
Enyhítettek a közlekedési korlátozásokon a közép-kínai Vuhanban a hét végén, miután az új....
2020.03.29
Khodeli Nodar Grúziából küldte rajzát az Autós Nagykoalíció és az autoszektor.hu karikatúra....
2020.03.29
Nem kell kimozdulni ahhoz, hogy a biztonságos közlekedéshez szükséges készségeket és ismereteket....
2020.03.29
A NASA bemutatta az első képeket a teljesen elektromos, X-57 Maxwell névre hallgató repülőjéről,....
2020.03.29
Tavaly meghirdetett stratégiája részeként jelentős akvizícióról határozott az AutoWallis Nyrt.....
2020.03.29
Elkészült a Környe és Vértessomló belterületi részeit összekötő kerékpárút, melyhez a két település....
2020.03.29
Csaknem tizenegymillió ember nevét viszi magával az űrbe az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA....
2020.03.29
Egy 33 éves fácánkerti férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás miatt indult....