értünk hozzá

A szakértelem miatt érdemes a márkaszervizt választani

2016.08.30.

Az Értünk hozzá! márkaszerviz kampány keretében Szabó Norbertet, a Ford magyarországi szerviz- és ügyfélszolgálati igazgatóját kérdeztük a márkaszervizek helyzetéről.

Átlagosan meddig hordják márkaszervizbe az autókat az ügyfeleik? - Erről egészen pontos adunk van, ez a Fordnál 4,8 év. Az adat természetesen összefüggésben van azzal, hogy nálunk összesen 5 év a garancia, 2 év a kötelező jótállás, melyhez a Ford önként vállal 3 évet kilométer-korlátozással. Utóbbi 100-200 ezer km típustól függően. A régióban, Ausztriában 4,9 év ez az adat, de Európában előfordul 6 év körüli eredmény is, például Spanyolországban, Hollandiában, Írországban és Norvégiában.

Miért érdemes a garanciaidőn túl is márkaszervizbe vinni az autót? - Egyértelműen a szakértelmünk miatt, mi teljes körűen teljesítjük a gyártó műszaki előírásait, mind a javítási technológiában, alkatrészek minőségében, mind pedig a szakemberek felkészültségében. Gyári minőségben dolgozunk, ezzel a gépkocsi műszaki paraméterei a karbantartás, javítás, az esetleges karosszéria javítás után is megőrzik a gyári paramétereket, mely jelentős hatással bír a biztonságra.

Milyen szervizmegoldásokkal kínálnak új autókat vásárlóknak? - A Ford 5 év gyári garanciát kínál, típustól függően 100-200 ezer km futáskorlátozással. Ezt az öt éves garanciát időben nem lehet meghosszabbítani, de a kilométer-korlátozást ki lehet tolni +100 ezerrel, ez a legnépszerűbb modellünk, az 1,5-ös dízel Focus esetében 50 000 forint. Új termék a Fordnál az új gépkocsihoz vásárolható  szervizcsomag. Jelenleg a piacon csak az öt év alatti, összes gyárilag előírt karbantartást tartalmazó szervizcsomag elérhető, mely a fent említett 1.5 TDCi Focus esetében maximum éves 20 000 km futásteljesítményt feltételezve 279 000,- Ft. A nagyobb futásteljesítményt tervező ügyfeleknek létezik egy 5 év/7 szerviz megoldás is 369 000 forintért. A közeljövőben bevezetünk egy kiterjesztett szervizcsomagot is, mely nemcsak a kötelező karbantartásokat, hanem az időtartamhoz és futásteljesítményhez kalkulált minden szervizeseményt tartalmaz, különös tekintettel a kopó-forgó alkatrészekre (pl. fékbetét csere). A szervizcsomagok nagy előnye, hogy egy esetleges árváltozás nem érinti negatívan az ügyfél pénztárcáját, mert például a négy év múlva esedékes alkatrészcsere, vagy javítás is a jelenlegi áron kalkulált költségét a csomagár már tartalmazza. Emellett fontos előny, hogy a szervizcsomag ára együtt finanszírozható az új gépkocsi árával.

Mit kínálnak az idősebb autókkal rendelkezőknek? - A Ford 2015-ben vezette be a Ford Motorcraft 5+ programot, amely idős autóval rendelkező ügyfeleinknek kínál kiemelt kedvezményeket és kimondottan a korosabb gépjárművekre kidolgozott karbantartási csomagokat, mint például az éves szerviz 23 900 forintért vagy . A program átlátható és egyszerű árazása miatt szintén nagy népszerűségnek örvend ügyfeleink körében. Sokan keresik a Fix Ár karbantartási csomagajánlatainkat, amelynek keretében a megvásárolt gépjárművek karbantartási költségének kiszámíthatóságát és tervezhetőségét erősítjük minden ügyfélszegmens részére. Sajnos a múltban több olyan negatív kritika érte a márkaszervizeket, hogy drágák, pedig az összehasonlítás csak egy-egy kiragadott paraméteren alapul, mely elferdíti a valós képet.  Fontosnak, hogy ránk akkor is lehet számítani, ha valakit már a második vagy a harmadik szervizből küldik el, mert nem tudják megjavítani az autóját.

 

 

Az oldal fő támogatója

 

2021.11.29
A szövetségi kormány 350 millió euróval támogatja az e-autók nem nyilvános töltőállomásainak....
2021.11.29
A napokban ítélték oda az és Év Pickupja 2022/2023 díjat a Toyota legendás pickupja a Hilux....
2021.11.29
A hazai taxitársaságok közül elsőként a Főtaxinál érhető el a robotdiszpécser szolgáltatás, amelyet....
2021.11.29
A számos tagadás ellenére úgy tűnik, Herbert Diess vezéeigazgató nem ül olyan szilárdan a....
2021.11.28
Két autó ütközött össze a 19-es kilométernél, Budapest belterületén - írja a police.hu ..
2021.11.28
Időutazás egy különleges géppel egy történelmi terepen. ..
2021.11.28
Vasárnap délután szomorú hírt közölt a Williams-istálló: életének 79. évében elhunyt az alakulatot....
2021.11.28
Az Audi igazgatótanácsának tagja, Hildegard Wortmann még öt évig felel majd a marketing- és....
2021.11.28
A heti rajzunk készítője Kelemen István. Rajzának címe: Köd. ..
2021.11.28
November 29-én hajnalban indul a Hódmezővásárhely-Szeged tram-train, a villamosvasúton április....